Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού τι σημαίνει ηγέτης: Ο Πούτιν διέταξε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Σόρος

Ο Πούτιν διέταξε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον ΣόροςΜεγάλη έκπληξη έχει προκαλέσει παγκοσμίως η είδηση που μετέδωσαν ιταλικά ΜΜΕ ότι η Ρωσία με διάταγμα του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του «τρομοκράτη», όπως τον χαρακτηρίζει η Μόσχα, Τζορτζ Σόρος. 

Η πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν αιτιολόγησε την έκδοση του εντάλματος με το σκεπτικό ότι ο Σόρος φέρεται «να ενεπλάκη» σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση παραγώγων με ξένα νομίσματα, με σκοπό να επιτεθεί στη ρωσική χρηματιστηριακή αγορά». 

Συγκεκριμένα η Ρωσία κατηγορεί τον Σόρος ότι μέσα από τη χρήση παραγώγων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες του Λουξεμβούργου, παραβιάζει τους όρους της «Βασιλείας ΙΙ», η οποία προέκυψε έπειτα από τη σχετική συμφωνία κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τραπεζικό τομέα. 

Ο Ρώσος πρωθυπουργός και ισχυρός άνδρας της Ρωσίας φρόντισε να διαμηνύσει στον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Μπεν Μπερνάνκι ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα δείξει καμία ανοχή σε πρόσωπα, όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Μαρκ Ριτς, τα οποία συμμετέχουν σε απάτες με παράγωγα νομίσματα που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την παγκόσμια οικονομία.

Φουντώνει ο "πόλεμος" Ιράν- Δύσης

«Κόκκινο» χτυπάει η κρίση στις σχέσεις Ιράν-Δύσης, με την Ισλαμική Δημοκρατία να προειδοποιεί διά του ανώτατου πνευματικού ηγέτη της Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ότι θα ανταποδώσει «την κατάλληλη στιγμή» για το πετρελαϊκό εμπάργκο και τις απειλές επιθέσεων στο έδαφός της.

Η δήλωση Χαμενεΐ έρχεται έπειτα από πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που εμφανίζουν τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα να πιστεύει ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για μία ισραηλινή επίθεση σε βάρος του Ιράν ακόμη και σε διάστημα διμήνου, προκειμένου να εμποδιστεί η Τεχεράνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη πυρηνικού όπλου.

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Ποιος φοβάται τις εκλογές;


Ο τίτλος αυτού του άρθρου αντικατοπτρίζει ένα από τα παράδοξα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Ελλάδα. Πράγματι, καθώς η χώρα μας ετοιμάζεται να λάβει μια σειρά από μέτρα απίστευτης σκληρότητας, τα οποία επιπλέον θα την εγκλωβίσουν επί πολλά χρόνια, η άρχουσα ελίτ του πολιτικού μας κόσμου, μαζί με τα άλλα οικονομικά κατεστημένα που κακοκυβερνούν τη χώρα μας εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία –ή και περισσότερο, σύμφωνα με ορισμένους σχολιαστές–, προσπαθούν καθημερινά να αναβάλουν τη διεξαγωγή των εκλογών. Το γεγονός ότι αυτές οι οδυνηρές αποφάσεις μπορούν να ληφθούν, και θα ληφθούν, από βουλευτές και πολιτικά κόμματα που στην πλειοψηφία τους ξεκάθαρα δεν αντιπροσωπεύουν τη βούληση του ελληνικού λαού διόλου δεν εμποδίζει αυτή την κατηγορία ανθρώπων, ειδικά από το χώρο του Τύπου, να θεωρεί ότι είναι δικαίωμά της να διορίζει η ίδια την κυβέρνηση της χώρας.
Η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε αυτή η πρακτική, οδηγώντας τη χώρα σε καταστροφικά αποτελέσματα, ήταν το 1965, αν και ορισμένοι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί σήμερα ένα τέτοιο εγχείρημα. Πώς εξηγείται, όμως, η σημερινή απροθυμία να ανατεθεί η λήψη αποφάσεων σε μια Βουλή εκλεγμένη από το λαό; Τα διάφορα τμήματα της κοινωνίας δίνουν διαφορετικές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα.

Αρχιεπίσκοπος προς Παπαδήμο: "υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι!"


Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή:

Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας.
Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους.
Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων – φαινόμενο κατοχικών εποχών – παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα.
Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του Τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης.
Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους.
Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους.

Έλληνες της ΕΕ προς Α.Μέρκελ με 18 "σκοτεινά" ερωτήματα


Καταπέλτης είναι η επιστολή που έστειλε προς την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ο σύλλογος «Νέα Φιλική Εταιρεία», ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, συστάθηκε πρόσφατα από 8.500 Έλληνες μονίμους κατοίκους των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην επιστολή, που κυκλοφόρησε ευρύτατα στο διαδίκτυο, εκφράζονται τρομεροί υπαινιγμοί και κατηγορίες κατά των γερμανικών κυβερνήσεων για υποθέσεις από το 1998 μέχρι και σήμερα, για οικονομικά σκάνδαλα, δωροδοκίες, εκβιασμούς κ.ά.
Ακολούθως αναδημοσιεύουμε, με τις δέουσες δημοσιογραφικές επιφυλάξεις, το κείμενο, όπου διατυπώνονται 18 ερωτήματα-φωτιά που απευθύνονται στην Α.Μέρκελ και τα οποία αφορούν σε ιδιαίτερα σοβαρά -έως "σκοτεινά"- ζητήματα. 

Α/ΓΕΑ: "Κύριοι, δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα και ο Θεός να μας βοηθήσει"...


Tραγικές αντιφάσεις αποκτά πλέον στην ελληνική πραγματικότητα όπως αυτή διαμορφώνεται από τον Μάϊο του 2010, το κορυφαίο ζήτημα της εθνικής ασφάλειας.
Πριν λίγες ώρες διά στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρα, γινόταν παραδεκτό ότι η Τουρκία αποτελεί κορυφαία απειλή για την ασφάλεια της χώρας και γι’αυτό «η Ελλάδα διατηρεί στο ακέραιο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να διασφαλίζει την προάσπιση της εθνικής της κυριαρχίας».
Την ίδια στιγμή,  στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επικρατούσε «βαριά» ατμόσφαιρα» κατά την ενημέρωση γεω-πολιτικο-στρατιωτικής κατάστασης της περιοχής μας, των πρώην Αρχηγών του ΓΕΑ από το νυν Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχο (Ι) Αντώνιο Τσαντηράκη.
«Τα πράγματα είναι δύσκολα» φέρεται να είπε ο Αρχηγός. «Δύσκολα σε όλα τα επίπεδα. Οι διαθεσιμότητες δεν είναι αυτές που θα θέλαμε (σ.σ. θα μας επιτραπεί για ευνόητους λόγους να μην μεταφέρουμε το τι ακριβώς ελέχθη, απλώς να δώσουμε περιγραφικά την όλη συζήτηση). Τα στελέχη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα με ότι αυτό συνεπάγεται στην προσήλωση στο έργο τους. Ανησυχούμε. Κάνουμε ότι μπορούμε. Και ο υπουργός κάνει ότι μπορεί, αλλά τα πράγματα πολύ φοβάμαι ότι είναι δεδομένα».