Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποφυλάκισης


Στην αποφυλάκιση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ αναφέρεται δημοσίευμα της Εφημερίδας "Το Παρόν".


Το δημοσίευμα κάνει έναν απολογισμό σχετικά με το ποιοι και πώς στήριξαν τον Ηγούμενο Εφραίμ σε αυτήν τη δοκιμασία. Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές, από τον Κορυδαλλό, πέρασαν πολλοί Ιεράρχες από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες για να επισκεφτούν τον Γ. Εφραίμ.

Η εφημερίδα μεταξύ άλλων αναφέρει: "Εκτός από Ιεράρχες, πέρασαν Επιχειρηματίες που τον αγαπούν (τον Ηγούμενο) και άλλοι που απλώς ήθελαν να επωφεληθούν από τις γνωριμίες και τις πόρτες που ανοίγει στη Ρωσία το Βατοπέδι. Απλοί παπάδες, ακόμη και δημοσιογράφοι που ήθελαν να του πουλήσουν επικοινωνιακές συμβουλές και άλλες εκδουλεύσεις."

Ενώ συμπληρώνει: "Αυτοί όμως που πραγματικά τον βοήθησαν και κατά γενική ομολογία έβαλαν τα στήθη τους μπροστά για τον Ηγούμενο Εφραίμ ήταν πρωτίστως οι Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαος και Γλυφάδας Παύλος. Ήταν εκείνοι, μαρτυρούν εκκλησιαστικές πηγές, που πίεσαν τους υπόλοιπους ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο να βγάλουν μια κοινή ανακοίνωση (κόντρα στο Φανάρι) που στήριζε τον Εφραίμ. Και πράγματι έτσι έγινε."

"Τις προσπάθειές τους στήριξαν και πολλοί μητροπολίτες μέλη της Συνόδου, όπως π.χ. o Αλεξανδρουπόλεως. Ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να νουθετήσουν και τον Μεσσηνίας όταν εξεμάνη και δημοσίως επέπληξε τη Σύνοδο για την απόφασή της να υιοθετήσει μια στάση αντίθετη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο”, συμπληρώνει η εφημερίδα το Παρόν.

Επίσης αναφέρεται και στις κινήσεις του κ. Ιερωνύμου, τονίζοντας ότι "αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την επίσκεψή του στον Κορυδαλλό έστειλε το μήνυμα πως δεν μπορεί να μη στηρίξει έναν ορθόδοξο που περνά μια μεγάλη δοκιμασία."

Κλείνοντας το δημοσίευμα σημειώνει: "Αυτούς που, χωρίς αμφιβολία, λένε στο εκκλησιαστικό παρασκήνιο, ο Εφραίμ θα τους Θυμάται για τη στάση που κράτησαν απέναντι του όσο ήταν έγκλειστος στον Κορυδαλλό είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και συγκεκριμένοι κύπριοι και ελλαδίτες ιεράρχες, που μάλλον, όπως λένε οι κακές γλώσσες, θα εύχονταν να μην είχε αποφυλακιστεί ποτέ..."

Λάβρος ο Γλέζος κατά Βερολίνου για τις αποζημιώσεις

Λάβρος ο Γλέζος κατά Βερολίνου για τις αποζημιώσειςΟ Μανώλης Γλέζος, ο άνθρωπος-σύμβολο της ελληνικής αντίστασης, «κατακεραύνωσε» το ΥΠΕΞ της Γερμανίας για τη δήλωσή του ότι η αποζημίωση της Ελλάδας «από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».  
 
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:  

«Η απάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας σε δημοσιογραφική ερώτηση, για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, είναι ανιστόρητη, ψευδής και εξοργιστική.

Ανιστόρητη, διότι αγνοεί την απόφαση της 19μελούς Διασυμμαχικής Επιτροπής των Παρισίων του 1946, η οποία καταλόγισε στη Γερμανία ότι οφείλει να καταβάλει στην Ελλάδα 7 δισ. εκατό εκατομμύρια δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 108 δισ. ευρώ χωρίς τους τόκους.

Αγνοεί επίσης το αναγκαστικό δάνειο ύψους 31/2 δισ δολάρια, αγοραστικής αξίας 1938, δηλαδή 54 δισ ευρώ.

Ψευδής, διότι δεν έχει καταβάλει, έναντι αυτών των οφειλών ούτε ένα μάρκο, ούτε μια δραχμή, ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα, ενώ έχει εξοφλήσει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες με τις οποίες βρέθηκε σε εμπόλεμη κατάσταση.

Εξοργιστική, διότι αποφασίζει από μόνη της ότι «δεν αποτελεί πλέον θέμα» η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας από τα γερμανικά στρατεύματα και ο θάνατος των Ελλήνων για την επιβίωση του γερμανικού λαού.
 
Επίκαιρα

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται».

 Είχε προηγηθεί δήλωση για το θέμα από το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών, που έκανε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Τα ύπουλα λόγια του Παπαδήμου

Τον επερχόμενο όλεθρο στον οποίο οδηγεί (εν τέλει ο ίδιος) τη χώρα περιέγραψε χθες από τη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος, προαναγγέλλοντας λιτότητα, νέα αύξηση της ύφεσης και της ανεργίας, αλλά και μέτρα ύψους 12 δισ. ευρώ. Κι αν, κατά τα λεγόμενά του, τα αντέξουμε όλα αυτά, ίσως κάποτε δούμε άσπρη μέρα.

Η τακτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών με αναφορές σε ατελείωτα μέτρα, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του και περί νέου Μνημονίου, δεν θεωρείται πάντως άσχετη με τα πολιτικώς ύπουλα σχέδια του κ. Παπαδήμου να παραμείνει πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές. Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να πιστεύει ότι η περιγραφή ενός τέτοιου εφιαλτικού τοπίου θα κάνει δυσκολότερη την προσπάθεια της Ν.Δ. να εξασφαλίσει αυτοδυναμία και ως εκ τούτου αυξάνονται οι πιθανότητες να συνεχίσει ο ίδιος το «σωτήριο» έργο του.

Και ξαφνικά ο Βενιζέλος ερωτεύθηκε την... ΑΟΖ!

Επειτα από δύο χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου ουδέν σχετικό έπραξε, ο Ευ. Βενιζέλος, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πια, ανακάλυψε την... ΑΟΖ. Ξεκινώντας τις επαφές του από την Κύπρο -όπως κάθε wannabe πρωθυπουργός-, χαρακτήρισε το Κυπριακό «πρώτη εθνική προτεραιότητα» και καθοριστικό παράγοντα για την εθνική στρατηγική μας, εκπροσωπώντας μάλιστα κατά δήλωσή του όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά όλο το ελληνικό πολιτικό φάσμα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Χριστόφια, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό για την Ελλάδα το κυπριακό παράδειγμα ως προς τις έρευνες για την ανεύρεση υδρογονανθράκων, προσθέτοντας ότι η χώρα μας θα προχωρήσει στο θέμα με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. «Στην Ελλάδα έχουμε πλήρη αίσθηση και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές» είπε, κάνοντας λόγο για οριοθέτηση όχι μόνο της υφαλοκρηπίδας, αλλά ξαφνικά και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άλλων θαλάσσιων ζωνών, ως πράξη σεβασμού προς το Διεθνές Δίκαιο. Εξέφρασε δε την επιθυμία της χώρας να διαφυλάξει τον πλούτο και τα δικαιώματά της, παίζοντας παράλληλα ενεργό πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή.

Η Γερμανία Δηλωμένος εχθρός

Η είδηση κυκλοφόρησε χθες και αντιμετωπίστηκε πρώτα με καχυποψία (λόγω Πρωταπριλιάς) κι έπειτα με δέος, θλίψη και οργή.

Διαβάσαμε σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων την ακόλουθη δήλωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών: «Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για τη Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε τη χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της. Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από τη σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».

Ακριβώς τη στιγμή της μεγάλης δοκιμασίας ενός λαού και μιας πατρίδας που κατασπάραξαν τα βάρβαρα στίφη των χιτλερικών, η «δημοκρατική» Γερμανία φτύνει στους τάφους των θυμάτων.

Τολμούν οι απόγονοι των γενοκτόνων του Τρίτου Ράιχ να δηλώνουν «το ερώτημα των αποζημιώσεων από τη σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα»! Ενώ «αποτελεί θέμα» και το τελευταίο αεριτζίδικο ευρώ της «οφειλής» της Ελλάδας προς τους τοκογλύφους πιστωτές!

Ακριβώς το ίδιο κείμενο -ή έστω παραπλήσιο στη διατύπωση αλλά ταυτόσημο στο πνεύμα- θα είχε μια δήλωση από το υπουργείο Εξωτερικών μιας ναζιστικής κυβέρνησης, όχι δημοκρατικής.

Επειτα και από αυτό, η Γερμανία και οι δυνάμεις που διαχειρίζονται τους κρατικούς μηχανισμούς της περνούν αυτόματα στη συνομοταξία των «εχθρών». Το μόνο που τους αξίζει και επιβάλλεται από το Δίκαιο και την Ιστορία είναι Αντίσταση, από κάθε γωνιά του πλανήτη, από κάθε Ελληνα που διαθέτει εθνική ευαισθησία και αξιοπρέπεια. Ολα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Δημοκρατία

Διαδίκτυο και τηλέφωνα θα ελέγχει η βρετανική κυβέρνηση


Έλεγχο στο διαδίκτυο θα μπορούν ασκούν οι Βρετανοί. Να ελέγχει τα τηλεφωνήματα, τα e-mail, τα μηνύματα και τη χρήση του Διαδικτύου οποιουδήποτε βρίσκεται στη Βρετανία θα μπορεί η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με νόμο που πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με το Διαδίκτυο θα μπορούν να δίνουν στην υπηρεσία πληροφοριών GCHQ πρόσβαση σε τρόπους επικοινωνίας, εάν ζητηθεί και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Ωστόσο, θα χρειάζεται ένταλμα για να αποκτήσει το GCHQ πρόσβαση σε e-mail, μηνύματα και τηλεφωνήματα. Ωστόσο, η υπηρεσία πληροφοριών θα μπορεί να γνωρίζει με ποιον έρχεται σε επαφή ένα πρόσωπο, πόσο συχνά και για πόσο χρόνο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας υποστηρίζει ότι η κίνηση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, ωστόσο οργανώσεις πολιτικών ελευθεριών έχουν ασκήσει έντονη κριτική στη νομοθεσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr