Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Καταγγελία Στρατούλη για διαστρέβλωση δήλωσής του

Λίγες ώρες μετά τη δήλωσή του σχετικά με τη χρησιμοποίηση των καταθέσεων των πολιτών για την ανάπτυξη, ο Δημήτρης Στρατούλης καταγγέλλει «την απίστευτη διαστρέβλωση από ορισμένα μέσα ενημέρωσης συνέντευξής του στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM, στην οποία αυθαίρετα βάζουν τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ: Θα πάρουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη», ενώ παραθέτουν εν συνεχεία το περιεχόμενο, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον τίτλο».

Η ακριβής απομαγνητοφωνημένη διατύπωσή μου στη συνέντευξη είναι:

«Εφ όσον αναδειχθεί αριστερή κυβέρνηση, με το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Θα τις δεσμεύσετε;

Σε καμία περίπτωση δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις των πολιτών. Αντίθετα θα τις αξιοποιήσουμε, μαζί με τα χρήματα των τραπεζών για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Μέχρι σήμερα τα χρήματα των τραπεζών και οι καταθέσεις των πολιτών χρησιμοποιούνταν για να αυξήσουν τα κέρδη των μετόχων τους– τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνονται για ρευστότητα στην αγορά, για δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δε4ν στηρίχτηκε εκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ από ένα μεγάλο μέρος του λαού;

Όταν λέμε να αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε για τη χρηματοδότηση δημόσιων, κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων για να υπάρχει παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα μας.»

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται βρώμικη σπέκουλα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ δύο ημέρες μετά τις εκλογές, παίζοντας ταυτόχρονα με τα συμφέροντα της χώρας, της οικονομίας και του λαού, για να διαστρεβλωθούν οι θέσεις του αλλά και το μήνυμα του λαού που με την ψήφο του καταδίκασε τα μνημόνια και τους πολιτικούς εκφραστές τους και επιβράβευσε σε μεγάλο βαθμό την πολιτική μας για συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς και αριστερή κυβέρνηση που θα ακυρώσει τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και τους εφαρμοστικούς τους νόμους».

Επεξεργάζονται λύση Μαρκεζίνη;

Επεξεργάζονται λύση Μαρκεζίνη;Κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη στο δίλημμα που πλανάται πάνω από τον τόπο, κυβέρνηση συνεργασίας ή εκλογές γι’ αυτό και έχουν πέσει στο τραπέζι διάφορες λύσεις όπως αυτή του Βασίλειου Μαρκεζίνη.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», το όνομα του σερ Βασίλειου Μαρκεζίνη έχει τεθεί παρασκηνιακά στο τραπέζι των διεργασιών. Όπως εκτιμούσαν στελέχη κομματικών επιτελείων, αναφερόμενα στην περίπτωση του κ. Μαρκεζίνη, πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει διασυνδέσεις στο διεθνές περιβάλλον, δεν θεωρείται απόλυτα τεχνοκράτης και έχει χαρακτηριστεί αντιμνημονιακός, που αποτελεί πλεονέκτημα στην παρούσα φάση. 

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης με τα βιβλία του και τις ομιλίες του έχει υποστηρίξει σθεναρά τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας στη χώρα μας. Στελέχη κομματικών επιτελείων πιστεύουν ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης, το προφίλ ανθρώπων σαν τον κ. Μαρκεζίνη ταιριάζει απόλυτα με τις πολιτικές περιστάσεις. 

Εάν οι διερευνητικές καταλήξουν σε αποτυχία πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, άρα να εξευρεθεί η λύση σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. 

Πριν τις εκλογές ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Έλληνες», που κατέγραψε εντυπωσιακό ποσοστό στις εκλογές, είχε θετική άποψη για τον κ. Μαρκεζίνη. Μάλιστα ο Χρήστος Ζώης, βουλευτής πλέον με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», είχε μεταβεί στο Λονδίνο για να τον συναντήσει.

Πηγή: εφημερίδα «Δημοκρατία»

Πόσο πιθανό είναι να έχουμε σε μερικές μέρες, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στη χώρα μας;

Πως μπορεί η κ. Ρένα Ασημακοπούλου να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κυρία Ρένα ΑσημακοπούλουΒρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης στους πολιτικούς αρχηγούς. Αν δεν καρποφορήσει καμία τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων σε μια ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αν δεν τελεσφορήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση για έναν μήνα και μετά θα έχουμε ξανά εκλογές.

Στο διάστημα αυτό, το Σύνταγμα προβλέπει ότι Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Σήμερα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η κυρία Ρένα Ασημακοπούλου. Μάλιστα αποτελεί την πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Στην περίπτωση λοιπόν διορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα είναι υπηρεσιακή πρωθυπουργός, για ένα μήνα και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το σενάριο αυτό που σας περιγράφω δεν είναι καθόλου απίθανο και ίσα-ίσα, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα πρέπει να θεωρείται ως το πιθανότερο.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν, η χώρα μας θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, ΓΥΝΑΙΚΑ πρωθυπουργό και μάλιστα υπηρεσιακή!

Βιογραφικό σημείωμα της κ. Ρένας Ασημακοπούλου του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1946 στη Χατζή Πυλίας (Νομού Μεσσηνίας). Διορίστηκε Βοηθός Εισηγητού στις 11-11-1969, πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29-6-1972, πρωτοδίκης Μεσολογγίου στις 25-1-1974. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 8-3-1985, στο βαθμό του Εφέτη στις 25-10-1990, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 15-1-2003, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 16-8-2005, στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στις 8-7-2010.

Η ψήφος ανοχής του λαού στον Τσίπρα έχει ημερομηνία λήξης: 17 Ιουνίου 2012.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα συνδυασμών
Ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να εξετάσει το ενδεχόμενο σχηματισμού Κυβέρνησης, όσο αναπάντεχο, σοκαριστικό και πρωτόγνωρο κι αν του είναι αυτό το ενδεχόμενο. Το μπαλάκι βρίσκεται τώρα στο έδαφος του ΣΥΡΙΖΑ και έχει εκσφενδονιστεί από τη ΝΔ με πολύ φάλτσο και δεξιοτεχνία. "Κάνε Κυβέρνηση με τη δική μας ανοχή και εφάρμοσε το πρόγραμμα σου" καλούν τον Τσίπρα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Τσίπρας  βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχοντας κερδίζει, την ανοχή (και όχι την ιδεολογική στήριξη) του λαού, και βασιζεται σε αυτήν. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, την 6η Μαΐου αποφάσισαν έτσι, ώστε να δώσουν την ευκαιρία σε μία τρίτη επιλογή και σ' έναν τρίτο δρόμο δηλώνοντας έτσι την ανοχή τους σε μία προσπάθεια απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο, η οποίο μπορεί να εκφραστεί, με τον σοβαρότερο τρόπο, από τον ΣΥΡΙΖΑ -αλλιώς θα είχε ανέβει εντυπωσιακά το ΚΚΕ.

Ψήφο ανοχής, λοιπόν, στον Τσίπρα έχει δώσει πρώτα ο λαός (έχοντας και την ανάλογη περιέργεια και ελπίδα για το αν θα πιάσει τόπο) και τώρα το ζητούμενο είναι αν θα πιάσει τόπο και η ψήφος ανοχής της ΝΔ και όποιου άλλου.

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίξει το παιχνίδι με ευθύτητα και ωριμότητα, και απλά αποδειχθεί ότι δεν θέλει να Κυβερνήσει με τίποτα, ότι δεν είχε ποτέ πραγματικό κι εφαρμόσιμο πρόγραμμα και ότι απλά "λαΐκιζε σοβαρότερα" από ότι οι άλλοι, στις 10 ή στις 17 Ιουνίου δεν θα έχει "πού την κεφαλή κλίνη". Δεν θα ξεφουσκώσει απλά το πολύχρωμο μπαλόνι, αλλά θα σκάσει με κρότο.

Ας ελπίσουμε δε, ότι μες το πρόγραμμα τους δεν είναι και  η χρησιμοποίηση των τραπεζικών καταθέσεων των πολιτών... όπως αμφιλεγόμενα δήλωσε σήμερα ο Δημ. Στρατούλης.

Ικάριος Ζήδρος 

ΣΥΡΙΖΑ: Θα χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για να κάνουμε ανάπτυξη!

Πρόταση σοκ του Δημήτρη Στρατούλη

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ. στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό.
Επομένως με  το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών Δημήτρης Στρατούλης.
 
"Οι τράπεζες έχουν, ήδη, 165 δισ. σε καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Αυτές είναι δικές μας, όχι των τραπεζών", είπε ο κ. Στρατούλης και αποκάλυψε ότι: "Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".
 
Στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Στρατούλης ρωτήθηκε αν σε περίπτωση που γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών. "Είπαμε θα εγγυηθούμε, δεν θα δεσμεύσουμε τις δεσμεύσεις των πολιτών", ήταν η απάντηση του κορυφαίου στελέχους του Συνασπισμού.
"Πώς θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη αφού είναι των πολιτών;", ήταν το ερώτημα στον κ. Στρατούλη. "Και πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν; Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους, των τραπεζιτών. Δεν πρέπει να δίνουν ρευστότητα οι τράπεζες, να δώσουν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δάνεια στο λαό να κάνει σπίτια ή καταναλωτικά δάνεια να κινηθεί; Είναι θέμα πολιτικής βούλησης", διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Συνεχίζοντας, ο κ. Στρατούλης επισήμανε: "Με αυτό τον προεκλογικό στόχο δεν εκλέχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ; Όταν  λέμε θα αξιοποιηθούν τα χρήματα των τραπεζών για ανάπτυξη, εννοούμε  για στήριξη δημόσιων κοινωνικών και ιδιωτικών επενδύσεων –και ιδιωτικών, το τονίζω- για να υπάρξει μια παραγωγική ανασυγκρότηση στη χώρα".
 
protothema.gr