Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Η Γιάννα πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ...

Μια πραγματική βόμβα έσκασε χθες για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση χρηματοδότησης αμερικανικής εταιρείας πολιτικής επικοινωνίας, που φέρεται να είχε αναλάβει την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές!

Το θέμα παίρνει μείζονες διαστάσεις όχι μόνο για τον Αλέξη Τσίπρα (που επέλεξε να σιωπήσει, χωρίς να διαψεύσει τίποτε), αλλά και για την ίδια την κυρία Αγγελοπούλου, η οποία -παρά τις καταβολές της, τα δισεκατομμύρια, την πάμπλουτη ζωή, τις τουαλέτες και τα πούρα της- δεν δίστασε, όπως φαίνεται, να βαφτεί «κόκκινη» προκειμένου να πάρει την προσωπική της εκδίκηση απέναντι στο πολιτικό σύστημα της χώρας, που δεν της έδωσε κι άλλους τίτλους και αξιώματα...

Οι συγκλονιστικές πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας από την «Καθημερινή», η οποία αναφέρεται αναλυτικά στην αμερικανική εταιρία και στη στενή σχέση της με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Πρόκειται για την εταιρία συμβούλων Teneo, πρόεδρος της οποίας αναγράφεται ο στενότερος σύμβουλος του Κλίντον Ντάγκλας «Νταγκ» Μπαντ. Ο 40χρονος σήμερα κ. Μπαντ βρίσκεται δίπλα του από την ηλικία των 23 ετών και είναι μέχρι τώρα ο ιθύνων νους του οργανισμού Clinton Global Initiative, δηλαδή του γνωστού Ιδρύματος Κλίντον, που ασχολείται με τις πολιτικές εξελίξεις διεθνώς και την ανάδειξη νέων, κατά τόπους, φιλικών προς την υπερδύναμη ηγεσιών.

Κατά το δημοσίευμα, το διάστημα προ των εκλογών της 17ης Ιουνίου ειδική ομάδα της Teneo

Την έξοδο από το ευρώ βλέπει και το Βερολίνο!

Επιστρέφουν στο προσκήνιο τα σενάρια και η συζήτηση για την αποχώρηση από την ευρωζώνη, όχι των αδύναμων κρίκων της, αλλά των ισχυρών-μελών που αποτελούν τον λεγόμενο σκληρό πυρήνα της. Με αιχμή του δόρατος το κόστος της παραμονής ή της αποχώρησης από το ευρώ, στη Γερμανία, όπως και στη Φινλανδία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Πολλοί οικονομολόγοι τάσσονται υπέρ της αποχώρησης της Γερμανίας, με βασικό επιχείρημα ότι για την κρίση δεν φταίει η υπερχρέωση των χωρών του Νότου, αλλά η γερμανική ανταγωνιστικότητα.

Was it worth it? Debt-ridden Greeks question the cost of the 2004 Olympic Games.

Eight years after the Athens summer games, Greece is in economic turmoil and the value of all those expensive new facilities is in question.
 
 
ANGELOS TZORTZINIS / AFP / GettyImages
 
A view of the disused Olympic softball stadium in Athens on June 11, 2012.
The Helliniko Olympic Complex in Athens was supposed to be thriving long after the 2004 Summer Olympics had ended. Built on part of the site of the city’s old airport for those games, the facility housed the canoe and slalom events as well as arenas and sites for field hockey, baseball, softball, basketball and fencing. There were big plans to turn much of the complex into the largest metropolitan park in Europe, but that neverhappened, largely because of the bureaucracy that hampers most development in Greece. Today, the complex sits amid overgrown weeds, virtually deserted.

It’s been eight years since Greece, the birthplace of the Games, proudly hosted the Olympics, which London will host this summer. But as the country grapples with the destabilizing effects of the European economic crisis, many Greeks now look back on those games with more regret than pride.

Αγνοείται ελληνικός φάρος (Βίντεο)



Εξαφανίστηκε εδώ και δύο μέρες ο φάρος στη βραχονησίδα Λαδοξέρα που βρίσκεται μεταξύ της Σαμοθράκης και των τουρκικών παραλίων. Ο φάρος είχε τοποθετηθεί από το Πολεμικό Ναυτικό.Η υπόθεση είναι πολύ …παράξενη καθώς, να σημειώσουμε, ότι ο συγκεκριμένος φάρος πέρα από διευκόλυνση της ναυσιπλοίας, σηματοδοτούσε τα σύνορα της Ελλάδας.

Τί μπορεί να συνέβη λοιπόν; Ξηλώθηκε από τα κύματα λόγω των ανέμων εντάσεως 10 μποφώρ που έπνεαν στην περιοχή ή πρόκειται για ανθρώπινη παρέμβαση; Την απάντηση θα δώσει μόνο αν σταλεί στην Λαδοξέρα σκάφος που θα διαπιστώσει τί έχει συμβεί και να ξανατοποθετηθεί ο φάρος με την Ελληνική σημαία.
Στο μεταξύ, για την ασφάλεια των πλοίων, η υδρογραφική υπηρεσία έχει εκδόσει ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει για την διακοπή λειτουργίας του φάρου.