Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Συρία: Αποστασίες ανταρτών υπέρ Άσαντ!


Φαίνεται ότι αντιστρέφονται πλήρως τα πράγματα στην Συρία, υπέρ του καθεστώτος Άσαντ αυτή την φορά: Δεκάδες αξιωματικοί του αντιστασιακού Ελεύθερου Συριακού Στρατού δήλωσαν ότι καταθέτουν τα όπλα τους και περνούν στο πλευρό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ! 

Ένας από τους λιποτάκτες – ο συνταγματάρχης Χαλέντ αλ Ζαλέμ καταδίκασε «τη χρήση όπλων από τους συμπατριώτες του ενός κατά του άλλου» και κάλεσε τους αντάρτες «να αναγνωρίσουν το λάθος τους που οδήγησε την Συρία στο χάος και στην είσοδο στην χώρα διαλυτικών για την ενότητά της, στοιχείων». Στο επιτελείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού ο Χαλέντ αλ Ζαλέμ κατείχε μία από τις καθοδηγητικές θέσεις.

Στο πλευρό των συριακών αρχών επέστρεψαν μόνο τις τελευταίες εβδομάδες επίσης 11 στρατιωτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι πρώην αντάρτες -πέντε στρατιωτικοί και έξι πολίτες.

defencenet.gr

Και γιατί δεν καίμε για πλάκα τα βιβλία του Τατσόπουλου;


Image
του Δ. Μαρκόπουλου / protothema.gr

Λέω να κάνω μια ΠΛΑΚΑ. Να γελάσουμε βρε παιδάκι μου. Η ιδέα απλή: να κάψουμε τα βιβλία του Τατσόπουλου. Εξάλλου, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη δεν έχουν και καμιά ιδιαίτερη λογοτεχνική αξία συγκρινόμενα με αυτά του Βενέζη, του Μέιλερ, της Ντιράς ή του Χέμινγουεϊ. Δεν είναι δα και ο Μαρξ ή ο Παλμίρο Τολιάτι ο τύπος. Έτσι προτείνω να μαζευτούμε στην πλατεία Συντάγματος, να κάψουμε τα βιβλία και μετά για ΠΛΑΚΑ να ανεβάσουμε το βίντεο στο διαδίκτυο. 

Ποια θα είναι μετά η εξέλιξη των πραγμάτων και αυτής της πλακίτσας; Η Αριστερά θα βγει να μας καταδικάσει ως αναχρονιστές και Δεξιούς, θα ξεκινήσουν συζητήσεις επί συζητήσεων για τη νέα Βαϊμάρη, οι προχώ προοδευτικοί θα ξιφουλκούν για την βέβηλη πράξη κατά του ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού και οι Μουτζαχεντίν της θολοκουλτούρας και της δήθεν διανόησης θα μας ρίξουν το ανάθεμα. 

Ή μήπως δεν θα γίνει έτσι; 

Όλα αυτά τα γράφω επ' αφορμή

UK’s deficit ‘could be bigger than Greece's’


Britain could be heading for a bigger budget deficit next year than crisis-hit Greece and Spain, according to research by Morgan Stanley.

Economists at the investment bank calculated that Britain’s budget deficit could total £126bn, or 7.8pc, of gross domestic product in 2013-14.

That would make Britain’s the highest projected European deficit, with Morgan Stanley predicting that Greece’s would stand at 6.3pc and Spain’s at just under 6pc. The Office for Budget Responsibility currently predicts that Britain’s budget deficit could be £98bn next year, or 5.9pc of GDP.

Morgan Stanley’s forecasts underline the pressure on ChancellorGeorge Osborne efforts to cut the deficit, as official figures last week showed that government borrowing for the first five months of the financial year was running at more than 25pc over target.

Germany May Exit The Euro Before Greece Does


According to a recent poll, more than 65% of Germans think they would be better off without the euro. In the face of this, any talk about Greece staying or leaving the euro is, in my opinion, a red herring. The real issue now is whether Germany will exit the euro (FXE) before Greece does.

Germany, with substantial industrial know-how after the end of WWII, and although it lost the war, managed to grow an economy based on innovation and high quality. Some may not know, for example, that a digital computer was built in Germany by Konrad Zuse in 1938, it was called the Z1, and its improved versions, the Z2 and Z3, were used to design fighter planes1. Although most people associate the birth of the digital computer with work done in the USA and England, and associate Germany with innovation in heavy machinery, historical facts may be challenging such views.

Η προετοιμασία του Σάμος Σπίριτ σε video

Μας εστάλη το ακόλουθο βίντεο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Ε/Γ-Ο/Γ "Σάμος Σπίριτ", Πλόες Αιγαίου, (www.about.me/aegean_navigations) σχετικά με την προετοιμασία του εν λόγω πλοίου για την επάνοδο του στη Άγονη Γραμμή Φούρνοι-Θύμαινα-Αγ. Κήρυκος-Καρλόβασι-Βαθύ. 

Για εκείνους που έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση και την πολύπαθη ιστορία του συγκεκριμένου πλοίου, το βιντεάκι αυτό (που όπως μας πληροφόρησε η εταιρεία είναι το πρώτο μέρος) αποτελεί, ακόμα μία αυτονόητη και αυταπόδεικτη απάντηση σε όλους εκείνους που εργάζονται ενάντια στην επάνοδο του πλοίου και σε εκείνους που εργάζονται για μία ακόμη φορά για το "καλό του τόπου"... αλλά από την ανάποδη πλευρά, του τραμπουκισμού, της συκοφαντίας και των ψευτο-παλικαρισμών.


Απίστευτες ανακρίβειες από τους ΑΝΕΞ. ΕΛ. για το Γηροκομείο ΙκαρίαςΠριν καν ακόμα γίνει η "μεγαλεπίβολη" και πολύκροτη επίσκεψη του Π. Καμμένου και των συν αυτώ στο Γηροκομείο Ικαρίας, οι υπεύθυνοι του Κόμματος προέβησαν σε μία ανακοίνωση που για μία ακόμη φορά αποδεικνύει το πόσο ημιμαθείς, υποκειμενικοί και λαϊκιστές μπορεί να είναι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά στον τόπο μας.
Αναρωτιόμαστε μήπως οι Ανεξ. Ελ. ζήλεψαν τις μεθόδους προπαγάνδας του ΚΚΕ και την αντιεκκλησιαστική στάση του, ότι δηλ. για όλα και για το κάθε τι φταίει η Εκκλησία.
Αλλά... για να μην ξεχνιόμαστε, στην Ικαρία είχαμε και στο κοντινό παρελθόν σύμπνοια δυστυχώς ΚΚΕ-Καμμένου...


Αναμένεται δυναμική και εμπεριστατωμένη απάντηση εκ μέρους της Ι.Μ. Σάμου όχι μόνο προς το συγκεκριμένο Κόμμα αλλά επί συνόλου, την οποία αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον!

Επιτέλους κάποιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι το κουτόχορτο έχει αρχίσει να εκλείπει στην Ικαρία - φταίει η υπερβόσκηση του ρασκό... Ι.Ζ.

Ψευδείς διαδόσεις και αυθεντικές μαρτυρίες: η αλήθεια για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού


Το Τμήμα Θεολογικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου απαντά σε μυθεύματα των ημερών μας προβάλλοντας την αυθεντική αλήθεια των Βιβλικών κειμένων για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Η αλήθεια για το πρόσωπο και τη ζωή του Χριστού δεν στηρίζεται σε ψευδείς και ανώνυμες διαδόσεις, αλλά σε τεκμηριωμένα στοιχεία χιλιάδων χειρογράφων, ιστορικές αναφορές, αυθεντικές πληροφορίες και μαρτυρίες ζωής. Τα Ευαγγέλια που περιγράφουν τη ζωή του Χριστού δεν είναι ανώνυμα ή ψευδεπίγραφα και ανεύθυνα κείμενα, αλλά επώνυμες και υπεύθυνες καταθέσεις αυτοπτών και αυτηκόων μαρτύρων και ανθρώπων που σφράγισαν με το αίμα τους την μαρτυρία τους.

Ο ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει χαρακτηριστικά στον παραλήπτη του έργου του, ότι το ευαγγέλιό του στηρίζεται στη μαρτυρία των αυτοπτών και αυτηκόων μαρτύρων του ιστορικού Ιησού: «όπως μας τα παρέδωσαν εκείνοι που από την αρχή ήταν αυτόπτες μάρτυρες και έγιναν κήρυκες του ευαγγελίου… για να βεβαιωθείς ότι τα γεγονότα που διδάχθηκες είναι αυθεντικά» (Λουκά 1, 2.4).

Αυθεντικός είναι και ο

Βούλτεψη: Ο υπ. Οικονομικών να είναι πιο προσεχτικός!


Βούλτεψη: Ο υπ. Οικονομικών να είναι πιο προσεχτικός!
"Ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία δουλειά να μιλά για λίστες γιατί δεν ξέρει τίποτα"...Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΔΟΕ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

«Το ΣΔΟΕ έχει εξελιχθεί σε κέντρο συκοφαντίας και διαρροών, το οποίο μαζεύει στοιχεία και τα διαχειρίζεται ένα εξωκοινοβουλευτικό κέντρο» είπε η κ.Βούλτεψη και ανέφερε πως με βάση τα δικά της στοιχεία η υπόθεση που εμπλέκει τον κ.Μειμαράκη είναι μια υπόθεση φορολογικής παράβασης 2,5 εκ. ευρώ. 

«Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν ηλίθιοι που θα έκαναν αγορές που δεν συμβαδίζουν με τα εισοδήματα τους για να τους πιάσει το ΣΔΟΕ; Οι έξυπνοι τα έχουν τα λεφτά σε off-shore, να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές το ΣΔΟΕ, γιατί εξελίσσεται σε ρουφιανομάγαζο» συνέχισε η κυρία Βούλτεψη που άσκησε

Τα φαινόμενα απατούν: Γερο-Ευγένιος, ο Βατοπαιδινός δοχειάρης.


Κάποτε, επισκέφθηκα την Μονή του Βατοπεδίου για υπόθεση της καλύβης μας. Πρόκειται για μοναστήρι πολύ πλούσιο. Πριν ξεκινήσω, ο Γέροντάς μου με κατατόπισε σχετικώς προς την μονή και μου έδωσε ορισμένες συμβουλές. 

Τέλος μου είπε:
-Πρώτ’ απ’ όλα να συναντήσεις τον γέρο- Ευγένιο, τον δοχειάρη και αυτός θα σε εξυπηρετήσει.
Πήρα την ευχή του και ξεκίνησα για το μακρινό, αλλά συγχρόνως και απολαυστικό ταξίδι. Τον περισσότερο δρόμο τον έκανα με τα πόδια. Η διαδρομή σε μερικά σημεία ήταν μοναδική. Σπάνια τοπία, δάση, κρύα και γάργαρα νερά.