Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Ι.Αβραντίνης: «Ζητώ την παραίτηση του Μιχ.Σακέλλη από την προεδρία του ΣΕΕΝ»


- Μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης η ΝΕΛ προστατεύεται από τους πιστωτές της. 
- Σκληραίνει η κόντρα ΝΕΛ με τον Όμιλο Attica.

Την παραίτηση του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλη Σακέλλη ζητάει ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, Γιάννης Αβραντίνης. 

Ειδικότερα με δηλώσεις του στο Marinews.gr τόνισε: «Ζητώ την παραίτηση του Μιχάλη Σακέλλη από την προεδρία του ΣΕΕΝ. Και αυτό γιατί είναι διευθύνων σύμβουλος της Blue Star του ομίλου Attica , ο οποίος όμιλος ήρθε να καταθέσει κατά της ΝΕΛ στο δικαστήριο χωρίς να είναι πιστώτρια εταιρεία. 
Την ίδια ώρα, ο ΣΕΕΝ δεν υποστήριξε τη ΝΕΛ ως όφειλε αφού είναι μέλος του Συνδέσμου. Η Blue Star χρησιμοποιεί τον Σύνδεσμο για δικά της συμφέροντα.»

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης όπου εκδικαζόταν η αίτηση της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου ( ΝΕΛ ) για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης που έχει συνάψει με τους πιστωτές της.

Μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης η ΝΕΛ θα προστατεύεται από οποιονδήποτε πιστωτή της.

Η πρόσκληση Γλέζου στη Μέρκελ που προκαλεί ανατριχίλα


 Η πρόσκληση Γλέζου στη Μέρκελ που προκαλεί ανατριχίλα
Ανατριχίλα και άσχημες αναμνήσεις προκαλεί η πρόσκληση που απηύθυνε ο Μανώλης Γλέζος στην Γερμανίδα καγκελάριο. Ο βουλευτής προσκάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί εκτός από το Μέγαρο Μαξίμου και το σκοπευτήριο της Καισαριανής όπου είχαν μαρτυρήσει πολλοί Ελληνες από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.

«Την προσκαλούμε να πάμε μαζί στο σκοπευτήριο Καισαριανής για να δει ότι ακόμα και σήμερα το χορτάρι δεν φυτρώνει εκεί που έχει χυθεί τόσο αίμα» είπε ο Μανώλης Γλέζος θυμίζοντας εποχές που οι Έλληνες θέλουν να ξεχάσουν, γράφει το parapolitika.gr

Κων/νος Χολέβας: Τι θα έπρεπε να είχε γράψει ο Αβραμόπουλος στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ.

Εικόνα: Κωνσταντίνος ΧολέβαςΠριν από λίγες ημέρες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε επιστολή προς τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Ποπόφσκι και του προτείνει την υπογραφή μνημονίου φιλικής συμπεριφοράς μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα διμερή προβλήματα. Το κείμενο είναι γραμμένο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, με διπλωματικό τακτ, ευγένεια και ηπιότητα. Πιστεύω, όμως, ότι η επιστολή θα ήταν πιο αποτελεσματική, αν περιείχε επιπλέον ορισμένες επισημάνσεις. Παραθέτω την άποψή μου για τις απαραίτητες προσθήκες.

«Κύριε υπουργέ, τις ημέρες αυτές η χώρα μου εορτάζει τα 100 χρόνια από τη νικηφόρο συμμετοχή του Στρατού και του Ναυτικού μας στον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο. Τότε είχαμε συμμάχους τους γείτονες Σέρβους, Μαυροβουνίους και Βουλγάρους και απελευθερώσαμε τα Βαλκάνια από τον οθωμανικό τουρκικό ζυγό. Σε όλη εκείνη την περίοδο, αλλά και κατά τη διαμόρφωση του βασιλείου των Σέρβων, Κροατών και Σλοβένων (Γιουγκοσλαβίας) το 1918 δεν υπήρχε η παραμικρή παρουσία ή συμμετοχή κάποιου λαού που να ονομάζεται “μακεδονικός”. Σε καμία οθωμανική ή ευρωπαϊκή απογραφή, σε καμία διεθνή διάσκεψη, σε καμία μάχη δεν καταγράφεται μακεδονική συνείδηση διαφορετική από την ελληνική. Η περίοδος εκείνη βρίσκει στα Νότια Βαλκάνια Έλληνες, Τούρκους, Βουλγάρους, Σέρβους, Μαυροβουνίους, ελάχιστους ρουμανίζοντες, Τουρκαλβανούς και Εβραίους. 'Οπως βλέπετε, οι ιστορικές επέτειοι μας βοηθούν να θυμηθούμε ότι η εθνότητα την οποία εκπροσωπείτε είναι τεχνητό κατασκεύασμα. Γι’ αυτό καταφεύγετε στην κλοπή συμβόλων και ονομάτων από άλλους λαούς.

Διαμαρτύρεστε, κ. υπουργέ, διότι...

Γλου, γλου, Νταβούτογλου (Part II)!


Άκου τι πήγε και έγραψε στο facebook ο Φαήλος Κρανιδιώτης: «Ρε σεις γενναίοι “Τσε Γκεβάρα” εκ του προχείρου, την Τρίτη έρχεται η Μέρκελ, που μας δανείζει, και θέλετε να γίνει της Κορέας. Την Τετάρτη που έρχεται ο Νταβούτογλου, που απειλεί στο Αιγαίο και στη Θράκη, τρώει Κούρδους για πρωινό, χλευάζει τα θύματα της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Μ. Ασίας και σκουπίζει τα παπούτσια του στην κατεχόμενη Κύπρο, πού να σας στείλουμε μια καρτέλα φρέσκα αβγά να τα ρουφήξετε;» Μα τι πάει και θυμάται ο Φαήλος; Νταβούτογλου; Κυπριακό; Γενοκτονίες; Κουρδικό; Είναι δυνατόν να μας απασχολεί κάτι που συνηθίζει να αποφεύγει η νεοϊσλαμική Αριστερά; Είναι μπορετό να προβαίνουμε σε αντιτουρκικές ρητορείες, όταν αυτές μπορούν να μας κολλήσουν τη ρετσινιά του «εθνικιστή-τουρκοφάγου»; Δύναται να καθορίζει τις ενέργειές μας μια πτυχή του εθνικού βίου, η οποία σπανίως παίζει ρόλο στα «τσαντίρια» του Λαζόπουλου; Πιο εύκολα θα δούμε στην Αθήνα διαδήλωση εναντίον του Κώστα Πρέκα παρά εναντίον του Ερντογάν. Θα κάνουμε πορείες κόντρα στον νεοοθωμανό Νταβούτογλου για να στενοχωρούμε τον Σουλεϊμάν τον παλουκωτή, που έχει καταλάβει δι' εφόδου την ημεδαπή τηλοψία;

Αβγολέμονο

Και συν τοις άλλοις μπορεί εσύ να θες να πας να τον κράξεις τον κυριούλη με τον αλεπουδίσιο μύστακα, αλλά τι θα πει η Μαρία Ρεπούση; Πώς θα βαστάξεις να κάνεις κάτι τόσο ντεμοντέ και να κόψεις το αβγολέμονο των ΜΚΟ, που εκείνες γνωρίζουν πότε οφείλεις να ξεχάσεις τις γενοκτονίες; Να πας στη Μέρκελ και να τα σπάσεις επιβάλλει η μόδα (κυρίως το δεύτερο). Οι μεγάλοι μόδιστροι του Περισσού και της πλατείας Κουμουνδούρου ξέρουν καλά από τις τάσεις και τα χρώματα που θα φορεθούν στο πεζοδρόμιο. Αν λοιπόν έχεις δώσεις τη δέουσα προσοχή στις συμβουλές τους, θα έχεις καταλάβει ως τώρα ότι η διαδήλωση δεν «δένει» με την ημισέληνο. Δηλαδή, η μαχητική εμπροσθοφυλακή της Αριστεράς ουδέποτε συχνάζει σε αντικατοχικές εκδηλώσεις που αφορούν την Τουρκία. Αν το καλοσκεφτείς, ό,τι κάνουν οι Τούρκοι δεν είναι καν «κατοχή». Ακόμα και οι σφαίρες τους είναι αβολίδωτες. Μόνο των Γερμανών και των Αμερικανών είναι αληθινά τα πυρά. Γι' αυτούς δίνει τα ρέστα της η ελληνόφωνη Αριστερά. Με τους Τούρκους ξεχνιέται. Πάντα αυτό έκανε.

dimokratianews.gr

Thousands of Greek protesters tell Merkel she is not welcome

ATHENS | Tue Oct 9, 2012 12:05am IST

(Reuters) - About 8,000 demonstrators chanted anti-austerity slogans and hoisted banners warning Angela Merkel she was not welcome in Greece at a protest on Monday, the eve of a visit by the German chancellor.

Organised by labour unions fed up with wage and benefit cuts during three years of austerity, the demonstration was called before Merkel announced she was coming to Greece in a gesture of support for the government's fiscal reform efforts.

But protesters did not miss the opportunity to vent their anger at Merkel, whose insistence on a tough reform programme many Greeks blame for their country's plight. The main banner in front of parliament was a large German flag emblazoned with the words "Angela, you are not welcome!".

"We want Merkel to leave Greece alone because her measures only bring poverty," said protester Antigone Beza, 48, an Athens saleswoman. "We will fight and we will resist and we will shout 'Go home!'"

Greece is preparing extensive security measures for Tuesday's six-hour visit, Merkel's first to Greece since the debt crisis erupted there in 2009.

Police have banned gatherings in most of central Athens and will deploy 6,000 police as well as anti-terrorist units and rooftop snipers.

The German leader, who has been caricatured as a Nazi in the Greek press, has softened her rhetoric in recent months, apparently having decided that Greece should stay in the euro zone for now.

The Greek government is in negotiations with international lenders on more budget cuts to secure the vital next instalment of a 130-billion-euro bailout keeping Athens afloat. The measures are sure to prompt more protests.

(Reporting by Renee Maltezou; Editing by Kevin Liffey)