Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Corpus ΜπίστηΤι... δεν κατάλαβα, ο προοδευτισμός, μας καλεί να εκφράζουμε ελεύθερα τη γνώμη μας για τον οποιονδήποτε!

Αρχιεπίσκοπος: Σε δυο μήνες δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τους υπαλλήλους


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αποκαλύπτει πως η Εκκλησία της Ελλάδος είναι στο «χείλος» της πτώχευσης, αφού τα αποθέματα της Εκκλησίας φθάνουν μόνο για τη μισθοδοσία των επομένων δύο μηνών.

«Η Εκκλησία μας μετά από δυο μήνες δεν θα έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους και αν δεν βρει τρόπο να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή των υπαλλήλων, δηλαδή 300 ανθρώπων, οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν και να μείνουν άνεργοι».

Με λίγα λόγια ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει για πρώτη φορά δημόσια ότι τα ταμεία της Εκκλησίας σιγά σιγά αδειάζουν.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απέδωσε την υστέρηση εσόδων, στα ξενοίκιαστα κτίρια, στα νοικιασμένα που δεν πληρώνουν και στις μετοχές της Εκκλησίας που όπως χαρακτηριστικά είπε οι τράπεζες εξαφάνισαν.

«Ποια διαμερίσματα όταν είναι όλα ξενοίκιαστα, ποια μισθώματα όταν όλα είναι απλήρωτα, ποια μερίσματα από τις τράπεζες, που πήραν ότι μετοχές υπήρχαν και εξαφάνισαν όλη την οικονομική δυνατότητα της Εκκλησίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως όλα όσα ακούγονται περί τεράστιας περιουσίας της Εκκλησίας «είναι ένα πολύ μεγάλο παραμύθι αυτό και το τραγικό είναι οτι ενώ έχουν δοθεί απαντήσεις επί απαντήσεων όλοι κάνουν ότι το αγνοούν».

Πάντως ο κ. Ιερώνυμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Εκκλησία.

«Εγώ τι πρέπει να κάνω; Να κάνω αυτό που μου ζητάνε οι άλλοι χωρίς να το πιστεύω ή να κάνω αυτό που πιστεύω ότι θα φέρει καρπό. Εγώ δεν ήρθα για να αντιγράψω κάποιον άλλο εγώ ήρθα να εργασθώ με τον τρόπο που νομίζω ότι πρέπει να εργασθεί ένας Αρχιεπίσκοπος» σημείωσε.

Συμπλήρωσε δε πως «Δεν είμαι ούτε πολιτικό πρόσωπο, ούτε στρατιωτικό πρόσωπο. Είμαι ο Αρχιεπίσκοπος που θέλει να δώσει τη ζωή του για τον φτωχό άνθρωπο τον πονεμένο άνθρωπο να κρατήσει την Εκκλησία ενωμένη και αν μπορέσει να καταφέρει μέσα από αυτήν την ενότητα να βοηθήσει τον τόπο που περνάει δύσκολες ώρες νομίζω ότι θα έχω εκπληρώσει την αποστολή μου».

Την απέλαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής ζητούν 12 βουλευτές της ΝΔ


Δώδεκα βουλευτές, με πρωτοβουλία του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη, ζητούν την απέλαση του Τούρκου προξένου της Κομοτηνής με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον ρόλο του προξένου στην τρομοκράτηση και τελικά στην παραίτηση ενός Έλληνα Πομάκου από την θέση του Ιμάμη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του προξενείου.

Το θέμα ήρθε στην δημοσιότητα μετά από επώνυμη καταγγελία του Πομάκου ο οποίος υπέστη κοινωνικό αποκλεισμό και τρομοκρατία από μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας και τοπικούς παράγοντες που ελέγχονται από το προξενείο επιβεβαιώνοντας την καταγγελία του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο περί δράσης παρατατικών οργανώσεων άλλων κρατών στην Θράκη υπονοώντας την Τουρκία. 

Ακολουθεί η ερώτηση των βουλευτών

Αυτό είναι! Και η Ρωσία στέλνει παρατηρητές στις ΗΠΑ


Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΕ) θα παρακολουθήσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και θα προετοιμάσει την ανάλυσή της, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γραμματέας της ΚΕΕ Νικολάι Κόνκιν.

«Μια ορισμένη διαδικασία παρακολούθησης των εκλογών αυτών θα οργανωθεί από την ΚΕΕ», είπε ο Κόνκιν και εξήγησε ότι το πιθανότερο είναι πως η παρακολούθηση αυτή θα γίνει από την Επιτροπή μέσω των υλικών των ΜΜΕ και των πληροφοριών από το Διαδίκτυο. «Για τα αποτελέσματα των εκλογών κάτι θα ετοιμάσουμε», δήλωσε ο Κόνκιν. Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 6 Νοεμβρίου. Οι Αμερικανοί θα επιλέξουν μεταξύ του Ρεπουμπλικανού Μιτ Ρόμνεϊ και του Δημοκράτη Μπαράκ Ομπάμα.

Να θυμίσουμε ότι και ο ΟΑΣΕ θέλει να στείλει παρατηρητές στις ΗΠΑ καθότι φοβάται παρατυπίες από φανατικούς υπερσυντηρητικούς, και έχουν το στίγμα του ύποπτου από τις εκλογές του 2000, τότε που κατα πολλούς ακόμα και σήμερα το πιστεύουν αυτό, ο Τζορτζ Μπους κέρδισε τις εκλογές με "αρκουδιά" για να το πούμε λαϊκότερα. Θεωρείται ότι ο αδελφός του Τζεμπ Μπους, είχε πειράξει την καταμέτρηση των ψήφων στην Φλόριντα όπου ήταν κυβερνήτης δίνοντας τη νίκη στους Ρεπουμπλικάνους.

ΓΚΡΙΚΛΙΣ...


Ενεργοποίηση του Ηφαιστείου στη Σαντορίνη: Μόνο αυτό μας έλειπε...


Ανησυχία που ενισχύθηκε από την απόφαση να τοποθετηθούν ειδικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης της δραστηριότητας του ηφαιστείου της Σαντορίνης (Θήρας) από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ, έχει προκαλέσει η σεισμική δραστηριότητα στο νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τον περασμένο Ιούλιο, μια σειρά από επιστημονικά όργανα ήδη τοποθέτησε στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή, καταδεικνύοντας έτσι την ανησυχία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή, όπου υπάρχουν σαφή στοιχεία επανενεργοποίησης του ηφαιστείου. 

Οι ερευνητές, που χρησιμοποίησαν το βαθυσκάφος "Θέτις" και το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα "Max Rover" του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίου Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ...