Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑΜέχρι και... Κινέζους ισλαμιστές μισθοφόρους έχουν επιστρατεύσει οι οι Τούρκοι στην Συρία, όπως αποκαλύπτει η κινεζική εφημερίδα Chinese Global Times που επικαλείται πηγές των μυστικών υπηρεσιών της Κίνας. Συγκεκριμένα το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι μισθοφορικοί πυρήνες από το Ανατολικό Τουρκεστάν του Ισλαμικού Κινήματος (Etim, έχουν στρατολογήσει και Ουιγούρους Τούρκους από την περιοχή Xinjiang στα δυτικά της Κίνας και έχουν σταλεί μέσω Τουρκίας στην Συρία.

Σύμφωνα με μια πηγή από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Κίνας, τα μέλη της Etim και η Ένωση Παιδείας και Αλληλεγγύης του Ανατολικού Τουρκεστάν (ETESA) πηγαίνουν στη Συρία από τον Μάιο και έχουν ήδη καταγράψει σημαντικές απώλειες.

"Η Etim βοηθιέται από την Αλ Κάιντα και συγκεντρώνουν κεφάλαια μέσω των ναρκωτικών της εμπορίας όπλων, απαγωγές και ληστείες," ανέφερε η πηγή στους Global Times.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Etim επιλέγει "αυτονομιστές, εγκληματίες και τρομοκράτες" για να λάβουν"μυστική τρομοκρατική εκπαίδευση".

"Μετά τη λήψη εντολών από την Αλ Κάιντα, αλλά και υποστήριξη από την Τουρκία, οι τρομοκράτες από την Κίνα ήρθαν στη Συρία για να...