Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου τελική δικαιούχος του mega-λογαριασμού των 550 εκατ.δολ.!


Δύο καταθέσεις που δόθηκαν στους οικονομικούς εισαγγελείς εμπλέκουν την μητέρα του πρώην πρωθυπουργού Μαργαρίτα Παπανδρέου, στη λίστα Λαγκάρντ ως τελική δικαιούχο της κολοσσιαίας κατάθεσης των 550 εκατ. δολαρίων.

Παρένθετη δικούχος της συγκεκριμένης κατάθεσης φέρεται μία ... ιδιωτική υπάλληλος, η οποία δούλευε σε γραφείο γνωστού επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής περιφερειακής ανάπτυξης στις ένορκες καταθέσεις τους ενώπιον των εισαγγελέων αναφέρουν ότι προέκυψε από τις έρευνες ότι η τελική δικαιούχος είναι η Μ.Παπανδρέου και ότι αυτό επιβεβαιώθηκε σε σύσκεψη πέντε διευθυντών του ΣΔΟΕ.

Τόσο οι δικαστές όσο και οι αρμόδιοι θεσμικοί παράγοντες της Βουλής βρίσκονται εν αναμονή της λίστας, που θα στείλουν και πάλι οι Γάλλοι στην Ελλάδα μετά από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών.

Η σύγκριση της πρωτότυπης λίστας με αυτήν που έχει φθάσει στους εισαγγελείς και στη Βουλή θα είναι σημαντική για την περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης.

Φυσικά από την στιγμή που είναι έτσι τα πράγματα ο πολιτικός σεισμός που θα ακολουθήσει θα κάνει να μοιάζει το σκάνδαλο Κοσκωτά με απλή αγορανομική παράβαση. Να πούμε ότι η λίστα αφορούσε καταθέσεις μέχρι το 2007, άρα το ποσό αυτό δεν μπορεί να αφορά την περίοδο της διακυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου, αλλά του πατέρα του Α.Παπανδρέου και βέβαια της δικής του θητείας στο YΠΕΞ και σε άλλα υπουργεία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στο Διαδίκτυο η ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού


Τα αποτελέσματα της έρευνας που έχουν πραγματοποιηθεί για την ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού από την ερευνητική ομάδα του δρα Γκάρεθ Όουενς, και του Τζον Κόουλμαν, καθηγητή Φωνητικής στη Σχολή Γλωσσολογίας, Φιλολογίας και Φωνητικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, αναρτήθηκαν στο δικτυακό ιστότοπο του TEI Κρήτης http://www.teicrete.gr/daidalika και είναι ελεύθερα για μελέτη και ανάγνωση.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα στη δήμαρχο Φαιστού, Μαρία Πετρακογιώργη, ο δρ.