Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Τα «αγόρια του ΜΙΤ» στην κορυφή του κόσμου


Τα «αγόρια του ΜΙΤ» στην κορυφή του κόσμουΜια παρέα αποφοίτων του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης καταλαμβάνει τις θέσεις κλειδιά της παγκόσμιας οικονομίας.

Το προσωπικό και ο σεφ, στο εστιατόριο που στεγάζεται στο 18ο όροφο ενός στρογγυλού ουρανοξύστη στη Βασιλεία της Ελβετίας, ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Σχεδόν κάθε δυο μήνες υποδέχονται μια περίεργη παρέα από μεσήλικες οικονομολόγους, οι οποίοι καθορίζουν την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, κυριολεκτικά, μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Οι κεντρικοί τραπεζίτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συζητούν εδώ την πορεία της κρίσης και λαμβάνουν αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή (και το θάνατο) δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Χωρίς την τήρηση πρακτικών και δίχως τους τύπους, που επιβάλλει το πρωτόκολλο σε τέτοιου είδους συνάντησης κορυφής, οι κεντρικοί τραπεζίτες μιλούν έξω από τα δόντια και πολλές φορές… τρίζουν τα δόντια όταν τυχαίνει να εκπροσωπούν αντικρουόμενα οικονομικά συμφέροντα. Οι συνδαιτυμόνες εκπροσωπούν οικονομίες το ΑΕΠ των οποίων ξεπερνά, αθροιστικά, τα 51 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στην πραγματικότητα όμως καθορίζουν τη ρευστότητα για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι φιγούρες του ...

Όταν η Ελλάδα έσβησε το χρέος της Γερμανίας!


Πριν από 60 χρόνια ακριβώς -συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου του 1953- συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο οι 70 χώρες στις οποίες χρωστούσε χρήματα η Γερμανία. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως η Αίγυπτος και το Πακιστάν, εκτός από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Στόχος τους δεν ήταν να πιέσουν τη Γερμανία να προβεί σε μέτρα λιτότητας προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της. Το αντίθετο. Στόχος των χωρών αυτών (επαναλαμβάνουμε, και της Ελλάδας) ήταν να βοηθήσουν τη Γερμανία να ορθοποδήσει, γιατί έτσι θα συνέβαλλαν παράλληλα στην ευημερία ολόκληρης της δυτικής Ευρώπης.

 Από τον Α' Παγκόσμιο

Ούτε όμως και η Γερμανία ...

Και ο πατέρας του Βαρουφάκη, πρόεδρος της "Χαλυβουργικής," υπέρ της συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου με τους Τούρκους!


Στην ομάδα “ψυχολογικής προετοιμασίας” των Ελλήνων για την συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, για την οποία κάνει λόγο ο πρωθυπουργός Σαμαράς, έρχεται να προστεθεί και ο πατέρας του γνωστού Βαρουφάκη και πρόεδρος της “Χαλυβουργικής”  με άρθρο του στην  “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”.

Μάλιστα ο καθηγητής Γιώργος Βαρουφάκης στο τέλος του άρθρου δηλώνει “πατέρας του Γιάννη Βαρουβάκη-λες και οι αρθρογράφοι πρέπει να δηλώνουν και την οικογενειακή τους κατάσταση!

Όπως και να 'χει μας ζώνουν μαύρα φίδια απ΄όλες τις πολιτικές παρατάξεις.

 Για το ίδιο θέμα και το ρεπορτάζ της Νεφέλης Τζανετάκου που ακολουθεί


Την προετοιμασία της ελληνικής κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου, ακόμα και με την Τουρκία, ξεκινά η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ...