Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Το ΚΚΕ ως θρησκεία


Photo: A. Κατσής @fosphotos.comΣύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αλέκα Παπαρήγα αναμένεται να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΚΚΕ με το πέρας του 19ου συνεδρίου του κόμματος. Αυτό είναι λογικό, από όποια πλευρά και αν βλέπεις τα πράγματα. Η Παπαρήγα ηγήθηκε του κόμματος επί 22 χρόνια. Το παρέλαβε με σφριγηλά ποσοστά και το παραδίδει με αναιμική εκλογική επίδοση και καχεκτική δημοσκοπική πρόβλεψη. Δεν φταίει μόνο αυτή. Η εποχή άλλαξε. Όμως το κόμμα δεν άλλαξε καθόλου.

Το πρόβλημα του ΚΚΕ δεν βρίσκεται στα πρόσωπα. Βρίσκεται ...

TURKEY is GUILTY

O εθνικά ανερμάτιστος "κύκλος της Φρανκφούρτης" πίνει καφέ και δίνει γραμμή στον Στουρνάρα


o-kuklos-tis-frankfourtis-pinei-kafe-kai-dinei-grammi-ston-stoyrnara-Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» έχει πετύχει έναν από τους βασικούς στόχους μιας διαδικασίας η οποία χρειάστηκε δεκαετίες για να ολοκληρωθεί, φύτεψε τους ανθρώπους της στον κρατικό μηχανισμό και λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του Σόιμπλε στην Ελλάδα παρακάμπτοντας ακόμα και τον πρωθυπουργό.

Ο «κύκλος της Φρανκφούρτης» ...

"H Γερμανία κατέστρεψε την Ελλάδα όσο καμία άλλη χώρα" γράφει γερμανική εφημερίδα


Με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ασχολείται σήμερα η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου.

Ο αρθρογράφος περιγράφει με συγκεκριμένους αριθμούς τα δεινά που προκάλεσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.

«Καμιά άλλη χώρα κατοχής όπως η Γερμανία δεν κατέστρεψε τόσο, όσο την Ελλάδα.130.000 άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, εκτελέστηκαν ως αντίποινα για τις επιθέσεις των ανταρτών. 70.000 Εβραίοι οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, 300.000 έπαθαν κρυοπαγήματα και πείνασαν, επειδή οι Γερμανοί κατάσχεσαν τρόφιμα και καύσιμα. Το 50% των υποδομών της χώρας και το 75% της βιομηχανίας καταστράφηκαν».

Στο άρθρο περιγράφεται το δίλημμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:

"Δάσκαλε που δίδασκες..." Συνεχίζει τις απολύσεις ο Ριζοσπάστης και εξωθεί τους "εθελοντές" του στα δικαστήρια. Που να 'ναι το ΠΑΜΕ άραγε;


Η προσκείμενη στο ΚΚΕ εφημερίδα «Ριζοσπάστης» συνεχίζει τις απολύσεις. Συνεπεία αυτού, οι αποκαλύψεις για τις μεθόδους, με τις οποίες απολύονται δημοσιογράφοι, συνεχίζονται επίσης.

Νέος «κρίκος» στην «αλυσίδα» των αποκαλύψεων, ο ρεπόρτερ Γιώργος Μιχαηλάρης, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του προς την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην οποία, όπως επισημαίνει, δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση.

Στην επιστολή, η οποία φιλοξενείται στην ιστοσελίδα neyrospastis.wordpress.com, περιγράφεται με χαρακτηριστικά μελανά χρώματα η αντιμετώπιση που είχε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα, επί περίπου εννέα μήνες, κάλυπτε για την εφημερίδα την απεργία στη Χαλυβουργία του επιχειρηματία Νίκου Μάνεση στον Ασπρόπυργο.

«Με απέλυσαν με την ίδια ακριβώς δικαιολογία και με εξώθησαν στα δικαστήρια, για να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής Μιχαηλάρη έχει ως εξής: