Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013

Ο πόλεμος με το Ιράν αρχίζει... στη Συρία

war on iran begins

As the United States, along with its European and Israeli allies, prepares to launch yet another illegal war of aggression in the Middle East, the geopolitics of the US strategy could not be more apparent.

Despite the high-minded talk of humanitarianism, the US is advancing a transparently neo-colonialist agenda aimed at securing hegemony in the region by destroying what little opposition remains.

Lights…camera…war!

Η Μόσχα στέλνει πολεμικό στόλο στην Αν. Μεσόγειο - Απευθείας αντιπαράθεση με ΗΠΑ

Η Ρωσία αποφάσισε να στείλει πολεμικό Στόλο στη Μεσόγειο και να εγκαταλείψει την πολιτική του παθητικού παρατηρητή, ενώ οι δυτικοί ετοιμάζονται για επίθεση στην Συρία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax η Μόσχα στέλνει προς βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσσαντ καταδρομικά πλοία, καθώς και δυνάμεις κατάλληλα εξοπλισμένες για να αποκρούσεις επιθέσεων από υποβρύχια.

Συγκλονιστική μαρτυρία του Τουρκοκρητικού που αποτέλειωσε τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο Καλαφάτη

kalafatisΤου Ευθύμιου Γ. Λεκάκη - Νομικού, Ιστορικού Ερευνητή

Με τη χθεσινή επέτειο της δολοφονίας του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου, (27 Αυγούστου 1922) παραθέτω την μαρτυρία του Ακαδημαϊκού Γ.  Μυλωνά από παλαιούς κατοίκους της Σμύρνης, που έζησαν την τραγωδία της Καταστροφής.

Μέχρι τώρα είχαμε πολλές διηγήσεις για το μαρτύριο του Χρυσοστόμου. Όμως υπήρχε πάντα μια επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια των εξιστορουμένων.

Ηλικιωμένη δανειολήπτρια χλευάζει τράπεζα

Όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με τράπεζες καταλαβαίνουν τον ψυχισμό αμερικανίδας δανειολήπτριας που θέλησε να πάρει «εκδίκηση» από μια τράπεζα, έστω και μέσω επιστολής. Έτσι, η δανειολήπτρια ενημέρωσε εγγράφως την τράπεζα ότι θα πρέπει στο εξής να χρησιμοποιεί έναν ανάλογα γραφειοκρατικό τρόπο για να επικοινωνεί μαζί της!

Η επιστολή της 96χρονης γυναίκας είναι απολαυστική...

«Αγαπητέ κύριε,