Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Η Κυριακή της Τυρινής που μας αφορά όλους.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014
Τῆς Τυρινῆς  (Ματθ. στ΄ 14-21)

Ἀγαπητοί μας Ἀδελφοί,

Τό εὐαγγελικό ἀνάγνωσμα, πού θ' ἀκούσαμε σήμερα εἶναι ἕνα μικρό τμῆμα ἀπό τήν Ἐπί τοῦ Ὄρους ὁμιλία τοῦ Κυρίου μας, ἡ ὁποία ἐμπεριέχεται στά κεφάλαια 5,6,καί 7 τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ Ματθαίου. Ὁ Κύριός μας σήμερα, μᾶς προτρέπει νά τηροῦμε τρία βασικά πράγματα, ἐάν θέλουμε νά ζοῦμε κατά τό θέλημά Του.

Τό πρῶτο εἶναι ἡ συγχώρηση ὅσων μᾶς ἔφταιξαν ἤ μᾶς ἔβλαψαν, ὥστε νἀ ἔχουμε δικαίωμα καί ἐμεῖς νά μᾶς συγχωρήσει ὁ Θεός σέ ὅσα φταίξαμε ἤ ἁμαρτήσαμε ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ.

Μετά τήν ἀνεξικακία καί τήν συγγνώμη ὁ Χριστός μᾶς ὁμιλεῖ γιά τήν νηστεία, ἡ ὁποία εἶναι ἀληθινή καί πραγματική, ὅταν δέν γίνεται γιά διαφήμιση, ἀλλά ἀπό ἀγάπη στόν Χριστό.

Τό τρίτο πράγμα γιά τό ὁποῖο μᾶς ὁμιλεῖ ὁ Χριστός εἶναι ἡ ἀποφυγή τῆς φιλοχρηματίας καί τῆς πλεονεξίας, πού κυριεύουν τόν ἄνθρωπο κάθε ἐποχῆς καί τόν κάνουν νά ξεχνάει τήν αἰώνια ζωή στήν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ καί νά μένει προσκολλημένος στά γήϊνα, πού εἶναι ὑλικά καί ἐφήμερα.

Μέ μία πρώτη ἀνάγνωση τοῦ εὐαγγελικοῦ κειμένου φαίνεται, πώς ...

Η Γερουσία έδωσε πράσινο φως στον Πούτιν για τη χρησιμοποίηση του στρατού στην Ουκρανία και τον παρότρυνε να ανακαλέσει τον Ρώσο Πρέσβη απ' την Ουάσινγκτον!

The Russian Embassy in Washington, DC. (AFP Photo/Shawn Thew)Senators suggest recalling Russia’s ambassador from US over Obama speech

Russian senators are going to ask President Vladimir Putin to consider recalling Moscow’s Ambassador to the US following President Barack Obama’s “aggressive” comments on the situation in Ukraine, the speaker of the chamber said.

The upper house of the Russian parliament, the Federation Council, has ordered the committee on international affairs to apply to Putin and ask him to recall Moscow’s ambassador to the US, council speaker Valentina Matvienko said.

“The president will consider the appeal and make a decision,” she said.

Απάντηση Πούτιν στον Ομπάμα: Ζήτησε έγκριση για πόλεμο

Απάντηση Πούτιν στον Ομπάμα: Ζήτησε έγκριση για πόλεμο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να εγκρίνει την αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της νότιας Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζητησε την έγκριση του κοινοβουλίου για την χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη περιοχή αυτή της Ουκρανίας και “της απειλής για τη ζωή των Ρώσων πολιτών, των συμπατριωτών μας και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος”.

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Pro-Russian protesters wave Russian flags during a rally in the industrial Ukrainian city of Donetsk on March 1, 2014. (AFP Photo/Alexander Khudoteply)
Putin requests senators’ approval to use Russian military in Ukraine

Russian President Vladimir Putin has asked the country’s senators to approve using Russian military forces in Ukraine to settle the situation there. Russian MPs have said that the turmoil in Crimea could allow for such a move.


Earlier on Saturday, the Chairman of the Federation Council, Valentina Matvienko, said that the current circumstances in Ukraine make such a move possible.

Πως προέβλεπαν τον καιρό οι παλαιοί Αγιορείτες

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Το ζωικό βασίλειο έχει δικό του τρόπο να προβλέπει την κακοκαιρία. Ο άνθρωπος παρατήρησε τη συμπεριφορά των ζώων και τη χρησιμοποίησε σαν σημάδι για τη δική του πρόγνωση. Η παρατήρηση όμως και των φυσικών φαινομένων οδήγησε στην πρακτική πρόβλεψη του καιρού. Σήμερα όλα τα παραπάνω σημάδια έχουν εξηγηθεί επιστημονικά, αφού δεν είναι τίποτε άλλο από μετεωρολογικά και φυσικά φαινόμενα. Ακόμα και σήμερα βρίσκει κανείς ψαράδες στα νησιά, που μπορούν να προβλέψουν τον τοπικό καιρό με μεγαλύτερη ακρίβεια από τη γενική πρόγνωση της ευρύτερης περιοχής.

Η Παλαίστρα των Καιρών
Για τον σκοπό λοιπόν της πρόγνωσης του καιρού, οι μοναχοί παππούδες μας, οι παλαιοί  Αγιορείτες καλόγεροι εφηύραν ένα δικό τους βαρόμετρο αρκετά αξιόπιστο, την «παλαίστρα των καιρών».
Πρόκειται για μια επιφάνεια ξύλου (ορθογώνιο παραλληλόγραμμο), που στην επιφάνεια του έχει σχεδιασμένο (με μελάνι, ή σκαλιστό, ή πυρογραφία)  έναν κύκλο, που μέσα του φέρει ακόμα τρεις κύκλους οι οποίοι είναι χωρισμένοι σε ονομασίες καιρικών συνθηκών και κατεύθυνση ανέμων.
Στο κέντρο του κύκλου τοποθετούν...

Να το πάρει το Ποτάμι... το πρώτο ψέμα Θεοδωράκη;

Stavros by Derveniotis
Σκίτσο του Σπύρου Δερβενιώτη

O Ομπάμα και το πρώτο ψέμα του Θεοδωράκη
«Και πού θα βρείτε τα λεφτά για την καμπάνια σας;» αναρωτιόταν ο υποψήφιος των ευρωεκλογών Σταύρος Θεοδωράκης στο κείμενο με το οποίο παρουσίασε (μέσω του protagon) το νέο του κόμμα. «Εδώ», απάντησε ο ίδιος «έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών».

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα το μόνο κόμμα που ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να κατέβει με αξιώσεις στις εκλογές μόνο με τις συνεισφορές των μελών του ήταν η Χρυσή Αυγή – στο όνομα της οποίας έπινε κάποτε νερό και ο Θεοδωράκης.

Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αυτοί οι νεοναζιστές ψεύτες δεν θα τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα του Ομπάμα.

Όσοι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν το 2008 με την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού πρόεδρου των ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τα χρήματα που συγκέντρωσε από τα μικροποσά των οπαδών του δεν θα αρκούσαν ούτε για πλαστικά σημαιάκια.

Στο Γκουαντάναμο επιτρέπονται φωτογραφίες, όχι στον Κορυδαλλό

Legal black hole:Οι «ανθρωποφύλακες» της εισαγγελίας παρέχουν λιγότερα δικαιώματα ακόμη και από τους δεσμοφύλακες των αμερικανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Πριν από ένα χρόνο η βρετανική εφημερίδα Daily Mail παρουσίασε ένα φωτογραφικό αφιέρωμα από το κολαστήριο του Γκουαντάναμο.

Οι φωτογράφοι είχαν πρόσβαση ακόμη και στις αίθουσες βασανιστηρίων όπου οι κρατούμενοι που πραγματοποιούν απεργία πείνας δέχονται τροφή δια της βίας, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Στην Ελλάδα του 2014 η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη εναντίον κρατούμενου, που πάσχει από λευχαιμία, γιατί παρουσίασε φωτογραφίες από τις άθλιες συνθήκες των ασθενών στον «Αγιο Παύλο» Κορυδαλλού, οι οποίοι βρίσκονται σε αποχή από το συσσίτιο από τις 17 Φεβρουαρίου, καταγγέλλοντας τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο...

Παρέμβαση Γονέων με αφορμή τους αγώνες μπάσκετ Προμίνι της ΕΣΚΑ (ή πώς ο πρωταθλητισμός καταλήγει εχθρός του αθλητισμού)

Αυτή η παρέμβαση για το μπάσκετ, γίνεται από γονείς και απευθύνεται πρωταρχικά σε γονείς καλόπιστα και συναδελφικά, και δευτερευόντως σε «παράγοντες» της ΕΣΚΑ ή άλλους ιθύνοντες.

Ας υπενθυμίσουμε εξ αρχής το προφανές: το Μαρκόπουλο επελέγη φέτος σαν τόπος διεξαγωγής της Τελικής Φάσης της κατηγορίας Προμίνι διότι θεωρείτο, με βάση τη στατιστική ίσως(;), ότι θα είναι μία καλή ουδέτερη έδρα. Όμως η τοπική ομάδα ΑΟΜ έφτασε, όχι μόνο στα ημιτελικά αλλά και στον τελικό, νικώντας τους πολύ καλούς Αγ. Αναργύρους με έναν ηρωικό και ανατρεπτικό τρόπο, που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει σε ‘κείνους που αγαπούν το άθλημα. Ίσως γι’ αυτό… δεν θα έπρεπε να καταλάβει με τίποτα και την πρώτη θέση.

Ο τελικός που διεξήχθη την Κυριακή 23.2.14, μεταξύ ΑΟΜ και Ολυμπιάδας Παπάγου, έμελλε να αναδείξει, σε βάρος της αγωνιστικότητας των παιδιών των δύο ομάδων, την ανισοβαρή, ανεπαρκή και ανισόρροπη συμπεριφορά των δύο διαιτητών σε συνδυασμό με την εριστική και αντιαθλητική συμπεριφορά ενός προπονητή.