Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ: Ο μοναδικός σκύλος που παλεύει με την αρκούδα!

Το τηλεφώνημα στο φίλο μου τον Γιώτη, κτηνοτρόφο σε ένα χωριό του Δυτικού Ζαγοριού, δίπλα στη χαράδρα του Βίκου, έγινε περασμένα μεσάνυχτα και μάς βρήκε στο μαγαζί τού χωριού: “Έλα γρήγορα πάνω, η αρκούδα έφαγε τον Καλέση”. Την κλήση έκανε ο τρομαγμένος νεαρός τσοπάνος του, που ξενυχτούσε τα πρόβατα στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια της Τύμφης. 

Ο Γιώτης ταράχτηκε, γιατί ο Καλέσης είναι ο μεγάλος αρσενικός σκύλος του κοπαδιού και χωρίς αυτόν τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα, αφού δύο αρκούδες γυρόφερναν στην περιοχή και σχεδόν κάθε βράδυ έκαναν επιθέσεις στα ζώα του χωριού. 

"Φύλακας άγγελος" των κοπαδιών και της ορεινής οικονομίας 

Ιερώνυμος: Χρειαζόμαστε πολιτικούς σαν τον Καποδίστρια

Archbishop-Ieronimos“Χρειαζόμαστε πολιτικούς σαν τον Καποδίστρια σε όλους τους καιρούς” τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την έναρξη της ημερίδας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα “ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο πολιτικού ηγέτη”, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής, παρουσία των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Ανθίμου, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ, Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης Παύλος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, Θερμοπυλών Ιωάννης, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο γενικός γραμματέας θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, κληρικοί και λαϊκοί.

Γιατί δεν μπορεί να χαίρει το ΚΚΕ στην Ικαρία, αλλά και κανείς άλλος.

του Γιώργου Γ. Σπανού

Κατ' αρχάς, για τρεις λόγους θέλω να συγχαρώ τον Στέλιο Σταμούλο για την εκλογή του στον Δημαρχιακό θώκο της Ικαρίας. Ο πρώτος, είναι για λόγους αρχής. Ο δεύτερος, διότι δεν μου περνάει απ' το μυαλό ότι  θα υπάρξει εύκολα στο μέλλον κάποια άλλη σοβαρή αφορμή να τον συγχαρώ ξανά.

Ο τρίτος και τελευταίος είναι ότι εξαιτίας του μελοδραματικού συνδρόμου καταδιώξεως και κυνηγιού μαγισσών που διακατέχει το Κόμμα του, μου απέδωσε τα "εύσημα" μέσω του νεοεκλεγέντος Δημάρχου, στη βάση ότι όλοι οι "θρασύτατοι" πολίτες που έχουν σοβαρούς και εμπεριστατωμένους λόγους να μην είναι απλά ΚΚΕ, και κυρίως να εκφράζουν επώνυμα την άποψη τους, είναι και αντικομμουνιστές- κι υπηρετούν το "κεφάλαιο" το οποίο παραμένει ανύπαρκτο στις μέρες μας...

Με αφορμή τα παραπάνω, (κι άλλα πολλά...) κι επειδή εγώ ακολουθώ και ενστερνίζομαι καρδιακά την περήφανη ιστορία του νησιού μου που είναι μακραίωνα εμποτισμένη, κυρίως, απ΄το εκθαμβωτικό φως της Χριστιανικής και Κολλυβάδικης παράδοσης και της υπεράσπισης της Εθνικής του ανεξαρτησίας, όσο κι αν οι ...πυγολαμπίδες του Κώδικα των Οικοδόμων του Κομμουνισμού προσπάθησαν και προσπαθούν να τη θάψουν, δηλώνω ότι "ευλογώ τους καταρωμένους ημάς" και έτσι τους συγχαίρω.

Δεν θα μπορούσα, πάραυτα, να μην αναφερθώ στ' ότι δεν θα ήταν καθόλου εκ του...Περισσού μία, έστω σύντομη, θεμελιώδη πολιτική αντίληψη και ανάλυση των αποτελεσμάτων και των δεδομένων των πρόσφατων εκλογών, που δεν χωρούν ιδιαίτερη αμφισβήτηση, σαν τροφή σκέψης διαφορετική από εκείνη που προσφέρεται σε πολλούς στο νησί. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι αριθμοί δε λένε ψέματα:

Ἄννα Στάμου Ἐλγαντούρ - Μίριαμ Γιαχία Ἰμπραήμ Ἰσάγκ. Βίοι παράλληλοι

Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: Άννα Στάμου Ελγαντούρ - Μίριαμ Γιαχία Ιμπραήμ Ισάγκ. Βίοι παράλληλοι


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν  I. M. Π Ε Ι Ρ Α Ι Ω Σ

Πειραιεύς, 30 Μαΐου 2014

Ἡ παγκόσμια φρίκη πού μέχρι στιγμῆς ἔχει συγκεντρώσει 700.000 ὑπογραφές μετά ἀπό τήν ἔκκληση τῆς Διεθνοῦς Ἀμνηστίας γιά τήν 27χρονη νεαρή μητέρα Μίριαμ Γιαχία Ἰμπραήμ Ἰσάγκ πού καταδικάστηκε τήν 15/5/2014 σέ θάνατο δι’ ἀπαγχονισμοῦ βάσει τοῦ μουσουλμανικοῦ νόμου Σαρία, στό μουσουλμανικό Σουδάν καί σέ 100 μαστιγώσεις, γιατί συνεζεύχθη ἕναν Χριστινανό καί γιατί ἀσπάστηκε τόν Χριστιανισμό καί παραλλήλως ἡ ἀπόλυτη ἐλευθερία μέ τήν ὑποψηφιότητα γιά τήν Εὐρωβουλή μέ τό κόμμα τῶν Οἰκολόγων Πρασίνων, τῆς κ. Ἄννας Στάμου, μιᾶς ἐκ τῶν συζύγων τοῦ κ. Ναΐμ Ἐλγαντούρ, ἱδρυτοῦ τῆς ΜΚΟ «Μουσουλμανική Ἕνωση Ἑλλάδος», πρώην Ὀρθοδόξου Χριστιανῆς, πού θήτευσε στήν ἐξωκοινοβουλευτική ἀριστερά καί στήν ἰνδουϊστική Γιόγκα καί ἀντικατέστησε «τόν Στάλιν μέ τόν Μωάμεθ καί τό ταγάρι μέ τήν μαντίλα» (Ἐφ. Παραπολιτικά 16/5/2014) εὔλογα καί ἀναπόδραστα καταδεικνύουν τήν ἀβυσσαλέα διαφορά μεταξύ Χριστιανισμοῦ καί Ἰσλάμ, φωτός καί σκότους, ἐν Χριστῷ ἐλευθερίας καί δαιμονικῆς δουλείας, ἀλήθειας καί ψεύδους.