Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

"Ποιος από σας μπορεί ... να προσθέσει έστω κι έναν πήχυ στο ανάστημά του;" (Λουκά, 12,25)

Σύχρονη Ορθοπεδική επιστήμη: Οι άνθρωποι χαμηλού ή μετρίου αναστήματος μπορούν να ψηλώσουν χειρουργικά, για παθολογικούς ή για κοσμητικούς λόγους, αλλά όχι πάνω από 30 εκατοστά.

Ιησούς Χριστός: "Ποιος από σας μπορεί ... να προσθέσει έστω κι έναν πήχυ στο ανάστημά του;" (Κατά Λουκά, 12,25- 2000 χρόνια πριν)

Σημείωση: 1 πήχυς = 45 εκατοστά....

Ο αλάνθαστος παντογνώστης και ενανθρωπήσας Δημιουργός του ανθρώπου, είχε αναφερθεί σε μία αποστροφή μιας διδασκαλίας του, ακόμα και σε αυτό. Δηλαδή, στο ότι ένας άνθρωπος δεν μπορεί να προσθέσει ούτε ένα πύχη (45εκ) στο ύψος του, με οποιονδήποτε τρόπο, και γι' αυτό θα πρέπει να εμπιστεύεται απόλυτα τον παντοδύναμο Δημιουργό του.

Ιδού, όμως, το θαυμαστό επίτευγμα της σύγχρονης επιστήμης το οποίο από τη μία δεν μπορεί να ξεπεράσει και από την άλλη επιβεβαιώνει τα προλεχθέντα πλαίσια του ίδιου του Δημιουργού -που γνωρίζει. ως Πλάστης καλύτερα από όλους το πλάσμα του.

Η διαδικασία αυτή είναι επίπονη και χρονοβόρα. Η επιμήκυνση των οστών, που γίνεται με βάση την αρχή της διατατικής ιστογέννεσης , μπορεί να «χαρίσει» ύψος μέχρι και 30 εκατοστά, όμως για κάθε εκατοστό ύψους χρειάζονται 1-2 μήνες και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία μπορεί να χρειαστούν μέχρι και τρία χρόνια.