Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

Δεν Αποδέχομαι Τη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για τη Μακεδονία. Άμεσο Ψήφισμα

**********************************************************************************
Στηρίζουμε και διαδίδουμε την αντίδραση κατά τής συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ και στέλνουμε ξεκάθαρο ακομμάτιστο μήνυμα για τη μη αποδοχή της.
**********************************************************************************
(Ψηφίζουμε στο AVAAZ και στο Facebook)

Την σημερινή αποφράδα ημέρα τής 17ης Ιουνίου 2018, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης των Συριαζανέλ, Νίκος Κοτζιάς, μη έχοντας λάβει καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό, αλλά και μη έχοντας καμία ηθική και ουσιαστική υποστήριξη από τη Βουλή των Ελλήνων, έσπευσαν να υπογράψουν μία Συμφωνία Λύσης για το ονοματολογικό πρόβλημα των Σκοπίων, στην οποία περιέλαβαν και εκχώρησαν στη γείτονα χώρα το όνομα τής Μακεδονίας, και έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες του κρατιδίου αυτού, να το χρησιμοποιεί ως Εθνότητα και ως Γλώσσα, με τις φερόμενες ευλογίες τής Ελλάδας.

Επειδή θεωρούμε ότι για να υπάρξει και να εφαρμοστεί από τον κυρίαρχο λαό μία τέτοια συμφωνία εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας και ιστορικής μνήμης, θα πρέπει να έχει προηγηθεί σαφής εντολή, είτε μέσω Εθνικών Εκλογών με κύριο πρόταγμα μία τέτοια συμφωνία, είτε μέσω Δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα τού οποίου δεν θα επιδέχεται αντίθετης ερμηνείας.

Επειδή θεωρούμε, ότι η νυν κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται
από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού να προβεί σε οποιαδήποτε δέσμευση/εκχώρηση/λύση του ονοματολογικού προβλήματος των Σκοπίων, 

α) διότι, εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές του Σεπτ. 2015, με τη συμμετοχή μόνο του περ. 50% του εκλογικού σώματος, 

β) διότι οι ψήφοι που απέσπασαν μαζί τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ήταν το περ. 40% των παραπάνω ψήφων (άρα τελικά συγκεντρώνει το περ. 20% επί του συνολικού εκλογικού σώματος, το οποίο σύμφωνα με όλες τις πρόσφατες δημοσκοπίσεις έχει μειωθεί εντυπωσιακά),

γ) διότι, μετά από την χθεσινή (16/6/2018) Πρόταση Δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον της η Μείζονα Αντιπολίτευση επί του συγκεκριμένου θέματος τής επικείμενης συμφωνίας με τα Σκόπια, η κυβέρνηση δεν συγκέντρωσε την ουσιαστική και ευρεία πλειοψηφία, 

δ) διότι, το συγκυβερνών κόμμα ΑΝΕΛ, τοποθετήθηκε ρητώς ότι στην ουσία δεν στηρίζει τη επικείμενη συμφωνία επειδή είναι αντίθετο, παρόλο που καταψήφισε την Πρόταση Δυσπιστίας ώστε να παραμείνει στον κυβερνητικό σχηματισμό, (άρα οι 9 μείον τον Δημ. Καμμένο =8 βουλευτές του δεν πρέπει να συνυπολογίζονται καν ακόμα και στους 153 που καταψήφισαν την Πρόταση Δυσπιστίας ως προς τη συμφωνία).

Καλούμεθα όλοι οι Έλληνες πολίτες που αντιτιθέμεΔεν Αποδέχομαι Τη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ Για τη Μακεδονία" και ψηφίζοντας στην σχετική σελίδα της διαδικτυακής πλατφορμας AVAAZ,  και διαδίδοντάς το ενεργά στον κύκλο των κοινωνικών μας δικτύων.
θα στην αποδοχή της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τη Μακεδονία, να συνταχθούμε στην προσπάθεια συλλογής διαμαρτυρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνοντας ότι μας εκφράζει / αρέσει το περιεχόμενο τής σελίδας "

Τα συγκεντρωνόμενα αποτελέσματα αποδοχής θα λαμβάνουν μορφή ξεκάθαρου μηνύματος προς τους κυβερνώντες στην Ελλάδα και την Ε.Ε. για το ότι ο ελληνικός λαός δεν συναινεί, δεν θα εφαρμόσει και δεν θα ακολουθήσει υπουδενί την εφαρμογή τής συγκεκριμένης συμφωνίας.

Καλούμεθα όλοι οι Έλληνες, ο καθένας από το πόστο του:
- Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να λειτουργήσει και πάλι η Δημοκρατία στη χώρα μας,
- Να προβούμε σε μία άμεση και δυναμική, ηθική, ιδεολογική και πνευματική κινητοποίηση ...

ΑΠΕΧΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠ' ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Ή ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ,
ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ, ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΡΥΘΡΙΑΣΤΑ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΕΦΗΜΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ
____________________________________________________________
Η παρούσα προτροπή προς κινητοποίηση εκδήλωσης της μη αποδοχής της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τη Μακεδονία, δεν δημιουργήθηκε από κανένα πολιτικό κόμμα, αλλά από Έλληνες πολίτες που θεωρούν ότι τα εθνικά θέματα πρέπει να είναι υπεράνω κομματικών πεποιθήσεων και να έχουν ως κύριο και απόλυτο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδος, την προστασία τής Εθνικής Κληρονομιάς και των Ιστορικών Κεκτημένων της, έχοντας αποβάλλει κάθε ίχνος ρατσισμού, φασισμού και βίας, από όπου κι αν προέρχονται.