Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
ΘΕΜΑ: Η άδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου.

Με την παρούσα, ζητούμε με όλη τη παρρησία και τη δύναμη της θέλησης μας, για περαιτέρω διαμαρτυρίες και ενέργειες, την άμεση παρέμβασή σας για την επανεξέταση και ανάκληση της άνωθεν αποφάσεως, η οποία ενώ δεν τιμά σε καμία περίπτωση την Ελληνική Δικαιοσύνη και την υπόληψη του Δικαστικού Σώματος,  υποβιβάζει τα μέγιστα, την όποια εμπιστοσύνη θα μπορούσε, πλέον, να έχουν οι Έλληνες πολίτες στην λειτουργία του Θεσμού.
 
Με την απόφαση αυτή δε, αναδεικνύονται, ξεκάθαρα, τα στοιχεία φτηνού πολιτικού ρεβανσισμού που διακατέχουν Δικαστές, με πτωχή και ανεπαρκή κρίση, μέγιστη πνευματική και νομική ένδεια, οι οποίοι αποφάσισαν να επιλέξουν αυτόν τον τρόπο και αυτήν τη χρονική στιγμή (Χριστούγεννα), για να προσφέρουν εκδούλευση σε εφήμερα συμφέροντα διαφόρων φερωνύμων «αρχόντων» ή «εξουσιών» της εποχής μας.

Εκ των πραγμάτων και εκ των αυθορμήτων κινητοποιήσεων που θα γίνουν, κλήρος και λαός, δεν θα δώσουν πολλές ημέρες περιθώριο στους ιθύνοντες να πράξουν τις αυτονόητες ανακλητικές πράξεις τους. Θα κάνουν Χριστούγεννα και γιορτές έξω από την φυλακή Κορυδαλλού, και θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες πνευματικές και νομικές ενέργειες, ώστε να επέλθει το γρηγορότερο δυνατόν η «δίκαιη μισθαπόδοση» των δικαστών που τέλεσαν αυτό το πνευματικό και νομικό κακούργημα. Ξεχνούν, οι αμόρφωτοι και ανιστόρητοι Δικαστές την τύχη όλων εκείνων που έβλαψαν Αγίους και Πνευματικούς ανθρώπους.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντας Εφραίμ, τυγχάνει, όχι τυχαία, της καθολικής έξωθεν καλής μαρτυρίας, του παγκοσμίου Ορθοδόξου κλήρου και λαού, και για όσους τον γνωρίζουν, δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανός για τέλεση «κακουργημάτων», και ότι είναι «ύποπτος φυγής».

Ζητούμε και πάλι την παρέμβασή των υγιών στοιχείων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η υπόσταση των οποίων, βλάπτεται και σπιλώνεται ανεπανόρθωτα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, όσο αξιοζήλευτοι ήταν και είναι οι συμμονάζοντες του Γέροντα Εφραίμ στα κελιά του Βατοπαιδίου, άλλο τόσο θα είναι και οι συνκρατούμενοι του στα κελιά του Κορυδαλλού, για την ευλογία που τους έτυχε Χριστουγεννιάτικα!

(Την παρούσα επιστολή μπορεί να στέλνει ο καθένας με φαξ στον Υπουργό Διακιοσύνης 2108214999 και στον Άρειο Πάγο 2108233024 ή με Τηλεγράφημα).

Ικαριος Ζήδρος

Λεμεσού Αθανάσιος: “Νιώθω απογοήτευση για την απόφαση προφυλάκισης”

0-lemesou
«Έχω βαθιά θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση αυτή που λήφθηκε παραμονή των Χριστουγέννων, το να αποφασίσει η δικαιοσύνη να φυλακίσει έναν Ηγούμενο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, σχολιάζοντας την απόφαση για προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ.
Επίσης ο Μητροπολίτης Λεμεσού, αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Ηγουμένου τόνισε: «Ο Ηγούμενος Εφραίμ αφιέρωσε όλο του, τον εαυτό στη Εκκλησία και στην υπηρεσία του λαού του Θεού».
«Τον αντιμετωπίζουν λες και είναι κανένας εγκληματίας, από τον οποίο κινδυνεύει η Ελλάδα! Άραγε έλυσαν τα προβλήματα τους τα υπόλοιπα και κινδυνεύουν από τον γέροντα Εφραίμ;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.
Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Αθανάσιος, ανέφερε ότι «η απόφαση αυτή είναι πάρα πολύ θλιβερή….»
Να αναφερθεί ότι ο κ. Αθανάσιος, το απόγευμα της Παρασκευής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ηγούμενο Εφραίμ.
«Ο γέροντας είναι πάρα πολύ ήρεμος και είναι παραδομένος στο θέλημα του Θεού! Ότι ο Θεός επιτρέψει ας είναι ευλογημένο μου είπε….», πρόσθεσε ο κ. Αθανάσιος για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ηγούμενο.
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Λεμεσού υπογράμμισε: «Για τον γέροντα Εφραίμ η δοκιμασία αυτή, θα είναι μια ευλογία από τον Θεό και αφετηρία πνευματικής ανάβασης…»

«Για τους υπόλοιπους όμως δεν ξέρω τι θα είναι», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Αθανάσιος.

Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10323:-q-q&catid=13

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΑ ΚΑΡΤ!!!!!!ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… Ο ΕΦΡΑΙΜ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ……


ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ:
῾Για να προφυλακισθεί κάποιος πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχει κάνει κακούργημα ή κάποιο πλημμέλημα για το οποίο προβλέπεται φυλάκιση πάνω από 3 μήνες και μόνο όταν είναι ύποπτος φυγής ή κρίνεται σαν ιδιαίτερα επικίνδυνος.῾
 
Αντί για προφυλάκιση (και eφόσον υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής μπορεί να διαταχθεί η καταβολή εγγύησης (η οποία είναι ανάλογη του αδικήματος και της οικονομικής κατάστασης του κατηγορούμενου) ή εμφάνιση στον ανακριτή (ή σε αστ. τμήμα) σε τακτά χρονικά διαστήματα, περιορισμοί στη διαμονή ή στη μετακίνηση, απαγόρευση εξόδου από τη χωρά κλπ.῾

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Ο θεσμός  της προφυλάκισης υπάρχει για υπόπτους που είναι ιδαίτερα επικίνδυνοι  ή είναι ύποπτοι φυγής. Δεν είναι τιμωρητικός ή εκδικητικός θεσμός ούτε προκαταβολή ποινής….
 
Βλέπουμε όμως πως συχνά καταστρατηγείται ο ρόλος της είτε από ευθυνοφοβία είτε υπέρμετρο ζήλο ή……άλλους παράγοντες που επηρεάζουν τους δικαστές και οι οποίοι καταδικάζουν στην ουσία τους υπόπτους ….
 
Η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού αφού έβαλε εγγύηση 200.000 ΕΥΡΩ σε Μοναχό!!!!!! (Αρσένιο), χωρίς καμία δικαιολογία ή θεμελίωση για το αν έχει τα ανάλογα  εισοδήματά κλπ,προτείνει την προφυλάκιση!!!!!!!!! του Ηγουμένου Εφραίμ, παρά την αντίθετη γνώμη του Εισαγγελέα!!!!!. ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ!!!!!!! ΔΗΛΑΔΗ Ο ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ!!!!!!!!!!
Γιατί άραγε;
Μήπως επειδή είναι ύποπτος φυγής; 
Για ένα μήνα όργωσε όλη την Ρωσία συναντούμενος με Πούτιν, Μεντβέντεφ, τον Πατριάρχη και όλους τους αξιωματούχους της χώρας. Μήπως ζήτησε πολιτικό άσυλο; Μήπως ῾χάθηκε῾ στην Σιβηρία; Όχι. 
Αντίθετα γύρισε για να απολογηθεί στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Ελληνική δικαιοσύνη…….
 
Ομοίως, από τότε που άρχισε αυτή η ιστορία έχει μεταβεί τουλάχιστον 10 φορές στο εξωτερικό αλλά πάντοτε δήλωσε ΠΑΡΩΝ στα ραντεβού του με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ Δικαιοσύνη.
 
Μένει στο ίδιο μέρος εδώ και 22 χρόνια, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα πανελληνίως και έχει λευκό ποινικό μητρώο.
 
Μήπως είναι επικίνδυνος ή μπορεί να σβήσει τα ίχνη των “εγκλημάτων” του; 
Εδώ και δύο χρόνια, αν ήθελε είχε χρόνο να κάνει όσα επικίνδυνα πράγματα μπορεί να φανταστεί μια εφέτης ανακρίτρια ή ένα συμβούλιο εφετών,  φυλακίζοντάς τον τώρα θα σώσει την υπόθεση;
 
Μπορούμε να φανταστούμε ότι θέλουμε για τα ελατήρια αυτής της απόφασης – πρότασης…….(Η φαντασία ακόμα είναι ελεύθερη έτσι δεν είναι;).  Όπως, μπορούμε να φανταστούμε και ότι θέλουμε για την διαδικασία προαγωγών, αξιολόγησης και ανέλιξης των Ελλήνων δικαστών……
 
Ας δεχτούμε όμως πως η κρίση της κας Καλού και του Συμβουλίου, είναι καθαρά δικανική και δεν επηρεάστηκε από άλλους παράγοντες. Την θεωρούμε ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ, ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΗ.
 
Θα έχουν κάποιες συνέπειες αν αποδειχτεί αυτό; Ο Έλλην δικαστής που σφάλλει έχει επιπτώσεις; Οι δικαστές που εκδίδουν τις εκατοντάδες λάθος αποφάσεις για τις οποίες καταδικάζεται η χώρα στα Ευρωπαικά δικαστήρια ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ, έχουν κάποια επίπτωση; Υπάρχει ουσιαστική αξιολόγηση, επιθεώρηση ή στατιστική των αποφάσεών τους;………
ΟΧΙ…..
 
Ο Έλλην  δικαστής μπορεί να βγάζει ότι αποφάσεις θέλει, αυτές να κρίνονται εσφαλμένες στα ανώτερα δικαστήρια και αυτός να μην έχει καμία συνέπεια. Και αν χαίρει εκτιμήσεως (και λόγω κάποιων ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ αποφάσεών του) στα κατάλληλα πολιτικά γραφεία και το θέλει ο ίδιος, τότε μπορεί να ανεβαίνει τις βαθμίδες παρά τα λάθη……
 
Αυτή είναι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…ΑΛΛΑ  ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ…