Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012

Στο Ευρωκοινοβούλιο για εξηγήσεις η τρόικα!

Στο Ευρωκοινοβούλιο για εξηγήσεις η τρόικα!Ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου καλούνται στις 27 Μαρτίου οι επικεφαλής της τρόικας Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, η κλήση γίνεται κατόπιν σχετικών αιτημάτων της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο και ανακοινώθηκε χθες στην Αθήνα από την επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, παρουσία στελεχών της «εναλλακτικής» τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές.

Είχε προηγηθεί «μάχη» των Ευρωσοσιαλιστών, με τον επικεφαλής της ομάδας Χάνες Σβόμποντα να καταγγέλλει με επιστολή του προς τους Όλι Ρεν και Ζοζέ Μπαρόζο, την τρόικα «για αλαζονική και αποικιοκρατική συμπεριφορά στην Ελλάδα». Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Ρόμπερτ Γκέμπελς. 

«Το δεύτερο Μνημόνιο και ο τρόπος που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό μας έχει επιεικώς αναστατώσει. Χρειάζεται μεταρρυθμίσεις αλλά διαβάζει κανείς το κείμενο και συνειδητοποιεί ότι από πίσω υπάρχει ιδεολογικό κίνητρο» τόνισε ο Γκέμπελς και πρόσθεσε «υπάρχει πρόβλημα δημοκρατικής λογοδοσίας στην ΕΕ». Για πρώτη φορά θα γίνει δημοκρατικό έλεγχος των μελών της τρόικας.

epikaira.gr