Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Σάμου: "Όποιος ανασταίνεται πνευματικά κάνει αληθινή Ανάσταση"
samos3

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του λαού της Σάμου στις Ιερές Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής παρά την κακοκαιρία στην παραλία του Βαθέος η σύναξη των τεσσάρων ενοριών της Πόλεως με τους επιταφίους τους παρουσίαζε ένα συγκλονιστικό θέαμα.


Εκατοντάδες πιστοί με τα κεριά στα χέρια είχαν κατακλύσει την πλατεία και άκουσαν με προσοχή την δέηση και την ολιγόλεπτη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου.

Την Κυριακή του Πάσχα μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού της Aγάπης που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου όπου και χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Ευσέβιος ακολούθησαν οι λιτανευτικές πομπές των τεσσάρων ενοριών της πόλεώς μας με τις Ιερές εικόνες και τα λάβαρα της Αναστάσεως του Κυρίου και των λαβάρων στην κεντρική πλατεία της πόλεώς μας, τελέστηκε δέησις όλοι μαζί ψάλλαμε το "Τίς Θεός Μέγας" και υψώθηκαν οι Ιερές εικόνες και τα λάβαρα της Αναστάσεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και μοίρασε κόκκινα αυγά στις Αρχές και στο πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στην Ιερά λιτάνευση. Χαρακτηριστικά στην ομιλία του τόνισε ότι: «όποιος ανασταίνεται πνευματικά αυτός κάμνει αληθινή Ανάσταση και αληθινό Πάσχα».