Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Οταν η Ανύπαρκτη Ισχύς συναντά τη Σκιώδη Δόξα


Αν κοιτάξουμε γύρω μας θα δούμε πολλούς ανθρώπους που φαντάζουν ανεπαρκείς ξένοι, ατάλαντοι, λίγοι, ανεμπνευστοι, χωρίς ίχνος αγάπης και αγαθής προαίρεσης για αυτό που εκλήθησαν να προσφέρουν. Είναι αυτοί που συνήθως μας διαφεντεύουν. 

Έχουν αποκτήσει μια αναγνώριση και δόξα στα μάτια των πολλών που θαμπώνονται με τους τίτλους και τη θέα των ψεύτικων θρόνων. Μια ισχύ που στιγμιαία κλονίζει την αίσθηση του ανθρώπου που πιστεύει στην έννοια του δικαίου,στην έννοια της απονομής της δικαιοσύνης Σαν να μας στερούν αυτοί οι άνθρωποι ακόμα και την ευκαιρία να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για την Σωτηρία της καλής πρόθεσης,της έντιμης και φιλότιμης προσπάθειας. Τι συμβαίνει όμως στα αλήθεια ; 

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λαμβάνουν αυτό ακριβώς αυτό που ζήτησαν. Αναλαμβάνουν ένα κυρίαρχο ρόλο σε μια θέση που δεν τους ανήκει για να παραστήσουν ανώδυνα το ρόλο που είχαν όνειρο να γευθούν αλλά ήταν ανεπαρκείς για να γίνει πραγματικότητα. Ήθελαν δηλαδή τη ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ. Οι πιο πολλοί αναζητούν τέτοιου είδους δόξα επιβεβαίωσης. Τελικά αυτό που ζητούν το λαμβάνουν αλλά με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Αυτό ακριβώς παίρνουν. Γιατί;

Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία του εγωισμού τους από αυτήν την Δόξα που κατέχουν. Η Δόξα είναι Νόμισμα που τιμά όσο αξίζεις. Άλλωστε αυτό σημαίνει και η λέξη από μόνη της. Δόξα. Δοκώ =Noμίζω. Αποκτούν έτσι τη Δόξα αυτού που αξίζουν και ας μην φαίνεται εξ αρχής. Καμαρώνουν για το Νόμισμα που κρατούν επιδεικτικά αλλά κρύβουν και τον πόνο που νιώθουν από το κάψιμο μέσα στη παλάμη τους. Ένα Νόμισμα που τη μια του πλευρά εκείνη που έχει τυπωμένη τη ''βασιλική'' μορφή τους, την κρατούν προς το μέρος των ανθρώπων. 

Την άλλη όμως πλευρά του νομίσματος εκείνη που γράφει την ΤΙΜΗ την κοιτούν οι ίδιοι αλλά και εκείνοι που βρίσκονται πίσω από τη πλάτη τους. Οι αληθινά αδικημένοι από εκείνον που με τις μεθοδίες του τους γύρισε τη πλάτη. 

ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΑ. Την πραγματική τιμή του Νομίσματος. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ.

http://vtsabropoulos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_19.html