Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Μπορεί η Ρωσία να διαγράψει το ελληνικό χρέος;

Ένα ενδιαφέρον άρθρο των Financial Times...
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος 
H αρνητική εξέλιξη στο θέμα της Συρίας, όπου το αιματοκύλισμα οδηγεί σε απομόνωησ την χώρα, μπορεί να στ΄ρεψει την Ρωσία σε άλλες διεξόδους στην Μεσόγειο.

Ποια είναι η χώρα που θα μπορούσε να στραφεί η Ρωσία για να διατηρήσει την πρόσβαση της στη Μεσόγειο;

Η Ελλάδα φυσικά, αναφέρουν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους!

Ανήκουστο: «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία για την αγορά του 30% της Ελλάδας!


Υπό πώληση τίθεται επίσημα το 30% της ελληνικής επικράτειας! Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που έδωσε στην Τουρκία και δη στους Τούρκους «επενδυτές» ο εκπρόσωπος του Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Πάνος Πρωτοψάλτης σε επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet  ο Π. Πρωτοψάλτης και κρατώντας ουσιαστικά την ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»  ανά χείρας δήλωσε πως τώρα είναι η ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν –μισοτιμής;- όσα εκτάρια ελληνικής γης θέλουν καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση»!  

"Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα;" αναρωτιέται ο πρόεδρος της G.Sachs!


Ο μεγαλύτερος λόγος ανησυχίας αυτό το διάστημα, είναι η τιμή του πετρελαίου και όχι η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Goldman Sachs, Jim O’Neill.

«Ποιος νοιάζεται για την Ελλάδα; Ποιος; Όσο η Ιταλία εξακολουθεί να υποστηρίζεται και η χώρα κάνει το σωστό, οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη», τόνισε μιλώντας στο CNBC.

Όπως ανέφερε, η δομή της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης είναι εσφαλμένη και πολλά θέματα παραμένουν άλυτα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πιστεύει ότι κάτι από αυτά θα αποτελούσαν αφορμή για το τέλος του bull market στις αγορές.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η κυβέρνηση των 50... ολοκλήρωσε το «σωτήριο» έργο της!

Δυστοκία... μέχρι χθες βράδυ. Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν μπόρεσε να βρει τον κατάλληλο πολιτικό για το αξίωμα του υπουργού Οικονομικών. Εντάξει... τον κατανοώ, καθώς είναι δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει το τεράστιο μέγεθος του Ευ. Βενιζέλου. Ομως, ένα μήνα και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές (την 29η Απριλίου ή την 6η Μαΐου), τι χρειάζεται άραγε νέος υπουργός Οικονομικών;

"Γιατί Πολεμάω για Κοινωνική Συμφιλίωση"

Βασίλειος Μαρκεζίνης,Ακαδημαϊκός
[Ομιλία από την εκδήλωση «Δύο ώρες με τον Βασίλειο Μαρκεζίνη στις 20 Μαρτίου 2012 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών]

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή κρίση. Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις που ακούμε συχνά από τον πρωθυπουργό αλλά και από όλα τα κυβερνητικά στελέχη, θεωρώ ότι όλοι τους ξέρουν καλά ότι δεν λένε όλη την αλήθεια στον λαό. Αυτό ισχύει και για τις πρόσφατες ανακοινώσεις σχετικά με τις υποτιθέμενες θετικές συνέπειες της εφαρμογής του PSI, το οποίο οι αγορές, αν μη τι άλλο, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν με την αισιοδοξία που εκφράζει ο Έλληνας πρωθυπουργός (βλ. The Times, 20 Μαρτίου 2012, σ. 50).