Τρίτη, 24 Απριλίου 2012

Ύψωσαν πανό στο Βρετανικό Μουσείο, εκφράζοντας αλληλεγγύη προς τους Έλληνες

Πανό μέσω του οποίου εξέφραζαν τη αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό ύψωσαν στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο βρετανικό μουσείο μέλη του συνασπισμού για την αντίσταση, του κινήματος που έχει ιδρύσει ο βετεράνος βρετανός πολιτικός Τόνι Μπεν.

Η ομάδα χαρακτηρίζει την κίνηση συμβολική καθώς το Λονδίνο επισκέπτεται αντιπροσωπεία του συλλόγου ελλήνων αρχαιολόγων στο πλαίσιο διεθνούς εκστρατείας ενημέρωσης για τις περικοπές δαπανών στον τομέα τους.

skai.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: Γιατί λείπω

Γιάνης Βαρουφάκης: Γιατί λείπωΟ καθηγητής της πολιτικής οικονομίας Γιάνης Βαρουφάκης, είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αιρετικές φωνές από τότε που ξέσπασε η οικονομική κρίση στην κρίση στην Ελλάδα.

Με μια επιστολή του που δημοσιεύθηκε στο protagon.gr εξηγεί τους λόγους που αφήνει την Ελλάδα για να ζήσει για μια ακόμη φορά στο εξωτερικό, αυτή τη φορά, νιώθοντας μετανάστης.

Γιατί λείπω
του Γιάνη Βαρουφάκη

"Από το παράθυρο του ξενοδοχείου, στο Seattle, διακρίνω μια μοναχική φιγούρα στο απέναντι πεζοδρόμιο. Ένας μοναχικός διαδηλωτής, φορώντας ένα ζωστήρα που κρατάει όρθιες δύο μεγάλες Συριακές σημαίες, σηκώνει στον αέρα ένα χαρτόνι γεμάτο συνθήματα που βουβά μεταφέρει τον πόνο του, την απόγνωση του για την δοκιμαζόμενη πατρίδα του. Μέσα στην παγωνιά, με τα αυτοκίνητα να περνούν δίπλα του και ελάχιστους πεζούς να τον προσπερνούν, κάθεται όρθιος, απτόητος, σιωπηλός για ώρες.

Πριν τον παρατηρήσω, καθισμένος στον υπολογιστή μου κι έτοιμος να γράψω το άρθρο της εβδομάδας για το protagon, σκόπευα να σας γράψω άλλο ένα άρθρο για την Κρίση, συγκεκριμένα για το συνέδριο στο Βερολίνο στο οποίο θα βρίσκομαι όταν θα διαβάζετε τούτες τις γραμμές. Δεν τα κατάφερα. Η εικόνα του Σύρου στην διασταύρωση μιας ψυχρής αμερικανικής μεγαλούπολης με μαγνήτιζε και μου υπέβαλε επίμονα το ερώτημα: Τι κάνεις εσύ εδώ; Γιατί λείπεις από την δική σου, χειμαζόμενη, χώρα;

Δεν ήθελα να γράψω επί προσωπικού. Κανείς μας, αυτές τις ώρες, δεν είναι αρκετά σημαντικός για να ομφαλοσκοπεί και να χρησιμοποιεί ένα βήμα που έτυχε να έχει για να γράφει αυτοβιογραφικά. Όμως κάτι η φιγούρα του Σύρου στο φανάρι, κάτι οι μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που αρνούνταν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ψυχολογία ακόμα ακόμα κι ενός άθεου (σαν εμένα), κατέληξα στο σημερινό μου θέμα. Συγχωρήστε με.

Σεισμός για τη βόμβα της «δημοκρατίας»!

Η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ενεργοποίησε τον οικονομικό εισαγγελέα, στον οποίο το ΣΔΟΕ στέλνει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση των παράτυπων μετακινήσεων τριών υπαλλήλων του σώματος από τη Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

Στο υπουργείο Οικονομικών έχει ξεσπάσει σάλος μετά τις αποκαλύψεις της «δημοκρατίας» το Σάββατο 21 Απριλίου. Αφορούσαν δύο περιπτώσεις υπαλλήλων ελεγκτικού κλιμακίου, οι οποίοι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα υπέστησαν δυσμενή μετάθεση, για να σωθεί από τα σκάνδαλα και τα πρόστιμα ο μεγαλοεπιχειρηματίας της βόρειας Ελλάδας Θανάσης Πάπιστας, προσωπικός φίλος του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η τρίτη ελεγκτής του προαναφερόμενου κλιμακίου είχε καρατομηθεί έναν μήνα νωρίτερα.

Μυστικοσύμβουλος της Τρόικας ο Στέφανος Μάνος !

 Μυστικοσύμβουλος της Τρόικας ο Στέφανος Μάνος !Επειδή κάποιοι έχουν αναλάβει "ΔΡΑΣΗ" εδώ και πολύ καιρό, αναδημοσιεύουμε περσινή ανάρτηση μας σχετικά με τον Στ. Μάνο.

Πολλοί υπουργοί - και εκ του οικονομικού επιτελείου προερχόμενοι, αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις διαδοχικές και παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας, αναρωτιούνται εδώ και πολύ καιρό ποιος ή ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές. Ως γνωστόν, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Και στην Ελλάδα, το ρητό ισχύει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.

Για τον επιχειρηματικό σύνδεσμο, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ακούσει πριν ακουστεί δημοσίως. Είχε πληροφορηθεί επίσης ότι στην τρόικα έβαζαν ιδέες και τα στελέχη ενός (εκ των πολλών) ινστιτούτων που υπάρχουν στη χώρα. 

Κάτι όμως πάλι έλειπε και η έρευνα συνεχίστηκε. Βλέπετε, οι απαιτήσεις της τρόικας έκαναν έξω φρενών ακόμα και τον Λουκά Παπαδήμο (!), όταν τους άκουσε να αναιρούν συμφωνίες που έκαναν με τον ίδιο προσωπικά. Ταυτοχρόνως είχαν και μεγάλη δόση νεοφιλελευθερισμού.

Το… γλυκό έδεσε όταν έγινε γνωστό ότι στελέχη της Τρόικας συνομιλούν πολύ συχνά με τον… Στέφανο Μάνο, τις ιδέες του οποίου σέβονται και υιοθετούν- σα να τον σέβονται σαν μυστικοσύμβουλο ένα πράμα.

troktiko.eu - newpost

Κ.Καραμανλής: Στήριξη σε ΝΔ και Σαμαρά για έξοδο απ' την κρίση

Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής και εκτιμά πως όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, «τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καραμανλή:

«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ’ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.

Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.
Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».

Η Ολλανδία πληρώνει σήμερα τους λεονταρισμούς της κατά της Ελλάδας!!

Με το σύνθημα "δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν οι Ολλανδοί πολίτες τις παράλογες απαιτήσεις των Βρυξελλών" το ακροδεξιό κόμμα απέσυρε τη στήριξη του προς την κυβέρνηση με αποτέλεσμα να στηρίζεται πλέον μόνο από το ένα τρίτο της Βουλής και για αυτό πιθανολογείται πως σήμερα ο πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτηση του στην Βασίλισσα της Ολλανδίας.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος δεν στηρίζει πλέον την ολλανδική κυβέρνηση λέγοντας "δεν θα επιτρέψει να πληρώσουν οι Ολλανδοί πολίτες για τις παράλογες απαιτήσεις των Βρυξελλών. Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε τις επιταγές των Βρυξελλών. Δεν θέλουμε να ματώσουν οι συνταξιούχοι μας για τις διαταγές των Βρυξελλών".

Το πρόβλημα είναι πως το έλλειμμα της Ολλανδίας θα φτάσει στο 4,3% του ΑΕΠ το 2013, όταν το δημοσιονομικό σύμφωνο ζητάει έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Και βέβαια οι ειρωνείες δεν λείπουν για τον Ολλανδό πρωθυπουργό που ήταν υπέρμαχος της λιτότητας για την ευρωζώνη, με συχνές κατηγορίες κατά της Ελλάδας και του ευρωπαικού νότου, και τώρα "πέφτει" γιατί δεν κατάφερε να συγκρατήσει το έλλειμμα στη χώρα του.

Ηρθε λοιπόν η σειρά της Ολλανδίας, να πληρώσει την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα με το ίδιο νόμισμα!!!

Πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν μεγαλώνει η ύφεση στην Ευρωζώνη

ImageΠιο γρήγορα από ότι αναμενόταν μεγαλώνει η ύφεση στην Ευρωζώνη τον μήνα Απρίλιο όπως αποδεικνύει και η μελέτη της εταιρείας οικονομικών αναλύσεων Markit. Η εκτίμηση αυτή αποδεικνύει ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της βρετανικής εταιρείας, καταγράφεται έντονη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας στις χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης, αλλά και συρρίκνωση της γαλλικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ζώνης του κοινού νομίσματος και επιβράδυνση στα όρια της στασιμότητας της γερμανικής οικονομίας.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Γουίλιαμσον, «Ο προσωρινός δείκτης PMI υποδηλώνει έναν ταχύτερο ρυθμό οικονομικής συρρίκνωσης στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο, επεκτείνοντας τη διαφαινόμενη διπλή ύφεση για το τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο. Η κατάσταση επιδεινώθηκε σε όλη την περιοχή. Ο ρυθμός συρρίκνωσης κέρδισε και πάλι σε ορμή στην περιφέρεια, κάτι που θα εγείρει αναπόφευκτα ανησυχίες σχετικά με την επίπτωση των μέτρων λιτότητας για τη μείωση των ελλειμμάτων» .

Ο σύνθετος δείκτης PMI για την Ευρωζώνη, ο οποίος καταγράφει την οικονομική δραστηριότητα στους τομείς της βιομηχανίας και των υπηρεσιών, υποχώρησε σε χαμηλό πέντε μηνών, διαμορφούμενος στις 47,4 μονάδες από 49,1 μονάδες τον Μάρτιο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κάτοικοι έδιωξαν από την Καισαριανή την Α.Διαμαντοπούλου

ImageΔιεκόπη η προεκλογική ομιλία της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου όταν συγκεντρώθηκαν στην ταβέρνα που μιλούσε οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική, κάτοικοι της περιοχής και την αποδοκίμασαν έντονα.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μιλούσε σε περίπου 100 συγκεντρωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ σε ταβέρνα στην Καισαριανή όταν δέχτηκε φραστική επίθεση από περίπου 200 κατοίκους της περιοχής που της ζήτησαν να φύγει άμεσα. Η υπουργός - και εκλεκτή πολλών επιχειρηματιών - λόγω της λαϊκής αποδοκιμασίας αποχώρησε και η εκδήλωσε διεκόπη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr