Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Σχόλιο: Ακόμα κι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο παρά Πικραμένος.

Πικραμμένος: «Λόγω ονόματος φοβόμουν ότι δεν θα ήμουν ο κατάλληλος»

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Ευδιάθετος εμφανίστηκε ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αστειεύτηκε με το όνομά του

Ο Π. Καμμένος τα' κανε θάλασσα με το non paper

Το πινγκ-πονγκ με το non paper του Πάνου Καμμένου, σχετικά με τη δημιουργία κυβέρνησης, συνεχίστηκε και χθες. Μάλιστα, με αφορμή τη διαρροή του ματαιώθηκε χθες και το προγραμματισμένο για τις 13.00 ραντεβού των κ. Παπούλια και Καμμένου.

Παράλληλα, δημιούργησε ένταση στη χθεσινή συνάντηση των αρχηγών μεταξύ του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και χρειάστηκε η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Λίγο αργότερα, με μια γραπτή ανακοίνωση πέντε σειρών η Προεδρία διέψευδε όσα ισχυριζόταν ο κ. Καμμένος, που μιλούσε για προβοκάτσια. Μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών η Προεδρία της Δημοκρατίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Στις 13/5/2012 στην κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο κ. Καμμένος έδωσε στον κ. Παπούλια ένα κείμενο με τις θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το οποίο περιείχε διάφορα σενάρια για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Με παράκληση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, το κείμενο αυτό κοινοποιήθηκε στους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων». Να σημειώσουμε ότι χθες αρκετοί βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ένιωσαν «αδειασμένοι», καθώς δεν γνώριζαν τίποτε από τα σενάρια τα οποία περιελάμβανε το non paper και το οποίο ο κ. Καμμένος διέψευδε.

Σύμφωνα με το «Σενάριο Β» στο κείμενο που είχε μοιραστεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας στους πολιτικούς αρχηγούς τονιζόταν:

«Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με... δραχμές;»

Οι νοσταλγοί της δραχμής, που κρύβονται στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτονται ο ένας μετά τον άλλον, παίζοντας κορόνα-γράμματα με τη συμμετοχή της χώρας στον σκληρό πυρήνα του ευρώ. Αυτή τη φορά το «χτύπημα» προήλθε από τη νεοεκλεγείσα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Κεφαλληνίας Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι δεν θα πάθουμε και τίποτα αν βρεθούμε εκτός ευρωζώνης και αντί για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα χρησιμοποιούμε τη δραχμή.

Η κυρία Θεοπεφτάτου, που ήταν χθες φιλοξενούμενη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, εκλήθη να σχολιάσει την τελευταία παρέμβαση του πρώην Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου και συγκεκριμένα την άποψη που διατύπωσε ότι «αν ακολουθήσουμε όσα έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούμαστε με μαθητική ακρίβεια έξω από το ευρώ». Προς έκπληξη των ακροατών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την εξής απάντηση: «Τι θα πάθουμε δηλαδή; Τι θα πάθουμε αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο; Να σας πω ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούσαν ότι πιο πολύ τους κοστίζει να μας βγάλουν από την ευρωζώνη παρά να μείνουμε, δηλαδή είναι μεγαλύτερο το κόστος από το χρέος, εάν θα βγούμε από το ευρώ, παρά να μείνουμε».

Ακόμα μία Επιβεβαίωση του Blog μας.

Είμαστε το πρώτο Blog που με απόλυτη σιγουριά τις πρώτες πρωινές ώρες της  7ης Μαΐου, αποφανθήκαμε ότι το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών θα είναι... οι επόμενες λόγω της ακυβερνησίας που θα προέκυπτε.
Σήμερα επιβεβαιωθήκαμε επισήμως μετά την απόφαση
για εκλογές την 17η Ιουνίου.


Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες από εδώ, τα μέλη και τους φίλους μας μέσω facebook και twitter, πάντα εγκαίρως και με αξιοπιστία, μέσω τρίτων ή απευθείας, για τα σημέία των καιρών και για το τι και το γιατί 
μέλλει γενέσθαι στην Ελλάδα, στο κρίσιμο αυτό διάστημα
των επόμενων μηνών, όπου θα λάβουν χώρα
πρωτοφανή γεγονότα.

Ο νοών νοείτω και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω.

Ι.Ζ.