Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Το Ισραήλ με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Στα πρόθυρα στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν, με ή χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ, φέρεται να βρίσκεται το Ισραήλ, πυροδοτώντας μία εξέλιξη που μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ακόμη και σε έναν Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Ma'ariv», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ έχουν δώσει τελεσίγραφο στους Αμερικανούς συμμάχους τους ως τις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να απαντήσουν αν θα συμμετάσχουν σε στρατιωτική δράση κατά του Ιράν.

Ισραηλινοί διπλωμάτες αφήνουν να διαρρεύσει ότι το μονοπάτι της διπλωματίας έχει αποτύχει

Η Κιβωτός του Κολομβιανού Πολιτισμού στον ΠειραιάΆφιξη του Κολομβιανού Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου "ARC GLORIA" στον Πειραιά

Ο Πρόξενος Ad-Honorem της Κολομβίας στην Αθήνα, κ. Γεώργιος Γ. Σπανός, ανακοινώνει την άφιξη του πλοίου «ARC Gloria» στον Πειραιά, την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012, το οποίο ανήκει στο στόλο του Εθνικού Πολεμικού Ναυτικού της Κολομβίας.

Το πλοίο «Gloria» είναι ένα Σπανιόλικο παραδοσιακό σκαρί ηλικίας 38 ετών κι ένα από τα μεγαλύτερα ιστιοφόρα πλοία στον κόσμο. Στη διάρκεια της ζωής του έχει κάνει το γύρο του κόσμου δεκάδες φορές έχοντας επισκεφτεί 60 χώρες, με κύριο σκοπό την ενίσχυση της Ειρήνης και της Αλληλεγύης σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα αποτελεί στην κυριολεξία μία πλωτή κιβωτός του Κολομβιανού Πολιτισμού, της Τέχνης, της Μουσικής, της Γεωγραφίας και των Εθνικών Προϊόντων της Κολομβίας όπως των βιβλίων, των λουλουδιών, των σμαραγδιών και του καφέ.

Κατά την παραμονή του στον Πειραιά, (προβλήτα 11 – πίσω από το κτήριο του ΟΛΠ),
το πλοίο «ARC Gloria» θα είναι επισκέψημο μετά από συνενόηση με το 10ο Λιμενικό Τμήμα Πειραιά.

Η επίσκεψη στο πλοίο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία ευρείας και πραγματικής ενημέρωσης για το τι είναι και τι σημαίνει Κολομβία. Διότι η Κολομβία είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό που πάντα νομίζαμε και γνωρίζαμε. Η Κολομβία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση πλέον, ιδιαίτερα στους σκοτεινούς καιρούς που διανύουμε.

Χαρακτηριστικές θα είναι οι στιγμές της εισόδου και της εξόδου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου το πλήρωμα σκαρφαλωμένο στα κατάρτια του πλοίου σχηματίζει με τις στολές του τη σημαία της Κολομβίας και ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο της χώρας!