Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

"Πας ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται.." Βενιζέλος στη φάκα


Στη... φάκα πιάστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χθες το βράδυ ευρισκόμενος σε κατάσταση παραληρήματος και σε ζωντανή σύνδεση προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το περιβόητο στικάκι με τη λίστα (;) Λαγκάρντ.

Παράλληλα, στριμωγμένος από τις επιθέσεις που δεχόταν όλη τη μέρα χθες από στελέχη του ΠΑΣΟΚ (με αποκορύφωμα την αποχώρηση Ραγκούση), τις βολές Λοβέρδου και τη σφοδρή επίθεση της ΔΗΜ.ΑΡ., προχώρησε στη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για σήμερα στις 13.30, σε μια προσπάθεια να «δεσμεύσει» τους βουλευτές του ότι τον στηρίζουν. Ο ίδιος πάντως παραμένει βαθύτατα εκτεθειμένος για τους χειρισμούς του στο θέμα που έχει... τρελάνει το πανελλήνιο, ενώ οι διαστάσεις που έχει πάρει η υπόθεση προκαλούν πονοκέφαλο και στο Μαξίμου, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η περιφορά της περιβόητης λίστας μοιάζει πλέον σαν... βόλεϊ με απασφαλισμένη χειροβομβίδα. Με τις καταθέσεις τους στη Βουλή οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Καπελέρης και Διώτης ο μεν πρώτος «αδειάζει» τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο δεύτερος ομολογεί ότι το στικάκι έφτασε στα χέρια της κυβέρνησης από... μυστικές υπηρεσίες, κάτι που παραδέχτηκε στο Mega και ο κ. Βενιζέλος.

Την ίδια ώρα οργιάζουν οι φήμες...

Μπαμπινιώτης: Πρός «τηλεοπτική τουρκοκρατία»;


Γράφει ὁ Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθηγητὴς Γλωσσολογίας

Ἄπαγε ἀπ’ ἐμοῦ… ἡ μισαλλοδοξία. Δὲν αἰσθάνομαι νὰ κινδυνεύω ἀπὸ τοὺς Τούρκους, δὲν εἶμαι «τουρκοφάγος», δὲν πιστεύω σὲ σενάρια συνωμοσιολογίας. Εἶμαι ἕνας ἀπὸ τὰ ἑκατομμύρια τῶν ἁπλῶν Ἑλλήνων ποὺ σ’ ἕνα διάλειμμα χαζεύω ἐναλλακτικὰ (κάνω ζάπινγκ…) στὰ συνήθη τηλεοπτικὰ προγράμματα, προτοῦ γυρίσω στὰ χαρτιά μου. Ἔτσι, πάλι μαζὶ μὲ χιλιάδες ἄλλων Ἑλλήνων τηλεθεατῶν, διαπιστώνω τὸν τελευταῖο καιρὸ ὅτι γνωστοὶ τηλεοπτικοὶ σταθμοὶ προσφέρουν σωρευτικὰ τουρκικὲς τηλεοπτικὲς σειρὲς συνεχείας (σίριαλ) στὴ θέση ἄλλων, κυρίως ἑλληνικῶν, σειρῶν. Καὶ οἱ σειρὲς αὐτὲς πληροφοροῦμαι ὅτι ἔχουν ὑψηλὴ τηλεθέαση καὶ ἰδιαίτερα χαμηλὸ γιὰ τοὺς τηλεοπτικοὺς σταθμοὺς κόστος. Ἡ ἀπάντηση «ἂν δὲν σοὺ ἀρέσει τὸ πρόγραμμα, κλεῖσε τὴν τηλεόραση ἢ ἄλλαξε κανάλι» εἶναι πάντα πρόχειρη καὶ εὔκολη. Πρὶν ἀπὸ αὐτὸ – ποὺ εἶναι καὶ ἡ τελικὴ λύση – ἐγείρεται ἕνα ἐρώτημα-ζήτημα: Ποιὸς καὶ γιατί κάνει αὐτὲς τὶς ἐπιλογές; Δὲν εἶναι ἐπιλογὲς μὲ ἐπιπτώσεις γιὰ τὸ εὐρύτερο κοινὸ ποῦ τὶς παρακολουθεῖ; Δὲν ὑπάρχει κάποια ὑποχρέωση τῶν τηλεοπτικῶν σταθμῶν νὰ προσφέρουν – καὶ στὴν ψυχαγωγία – κάτι πιὸ πρόσφορο, πιὸ οἰκεῖο, κάτι ἑλληνικό, ποῦ θὰ ἔδινε δουλειὰ σὲ Ἕλληνες παραγωγούς, καλλιτέχνες, τεχνικούς;
Θὰ διατυπώσω, λοιπόν, μερικὲς σκέψεις ποὺ....

Τρομοκράτες από τη Βρετανία πολεμούν τον Assad στη Συρία (British-born jihadists fighting Assad in Syria)

Ο δημοσιογράφος Jeroen Oerlemans μετά την απελευθέρωσή του από τους τρομοκράτες δηλώνει: Τρομοκράτες από τη Βρετανία πολεμούν τον Assad στη Συρία

Ο πολύ γνωστός Ολλανδός δημοσιογράφος Jeroen Oeremans (2 εθνικά βραβεία φωτογραφίας) και ο Βρετανός φωτορεπόρτερ John Cantlie, πέρασαν παράνομα στη Συρία στις 19 Ιούλη. Στην περιπλάνηση τους μπήκαν σε ένα στρατόπεδο με περίπου 20 σκηνές. Εκεί, όπως δηλώνει ο Jeroen Oeremans στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης Business News Radio of the Netherlands και NRC Handelsblad, τους συνέλαβαν ένοπλοι, που τους υπολογίζει γύρω στους εκατό, για τους οποίους ένα είναι σίγουρο "κανένας δεν ήταν Σύριος".

Τους δήλωσαν ότι είναι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και την Τσετσενία. Οι μισοί περίπου μιλούσαν Αγγλικά με προφορά από Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ. Τους είπαν ότι ήλθαν να κάνουν Jihad στη Συρία και είναι υπό τις διαταγές κάποιου εμίρη.

Προσπάθησαν να δραπετεύσουν, γιατί φοβήθηκαν ότι θα τους κρατούσαν για λύτρα, τους πυροβόλησαν όμως… τον Oeremans στα πόδια και τον Candlie στο χέρι και τους συνέλαβαν πάλι. Από τότε τους κρατούσαν ομήρους δεμένους και με κλειστά μάτια.

Την Παρασκευή στις 27 Ιούλη τέσσερις "επαναστάτες" του FSA, πυροβολώντας στον αέρα σαν γκάνγκστερς, όπως λέει ο Oeremans τους άρπαξαν από εκεί και τους μετέφεραν στην Τουρκία.

Εκεί περιθάλπονται αυτή τη στιγμή οι δύο δημοσιογράφοι.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Uri Rosenthal δήλωσε ότι Ολλανδοί διπλωμάτες θα βοηθήσουν τον Oeremans να γυρίσει στην Ολλανδία. Το Βρετανικό Foreign Office αρνήθηκε να σχολιάσει για λόγους απορρήτου.

Ο δημοσιογράφος John Cadlie δεν έχει μιλήσει ακόμα. Έχει δουλέψει για 20 χρόνια στους The Sunday Times, The Sunday Telegraph,The Sun, GQ and FHM magazines και το BBC. Το πιθανότερο είναι με τις "συμβουλές" του Foreign Office, να αυτολογοκριθεί σε δηλώσεις του σχετικά με την καταγωγή των τρομοκρατών.

Ετοιμάζονται μηνύσεις για τους ομογενείς με τα 600 δισεκατομμύρια

Image
Είχαμε τονίσει εξαρχής ότι αυτή η είδηση πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιφυλακτικότητα.

Οι ομογενείς που μέσω της οργάνωσης End National Dept έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ένα έγγραφο το οποίο υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνει την κατάθεση του ποσού των 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά.

Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο αυτό ο κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεώγραφα του αμερικανικού δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014.

Ομως στο συγκεκριμένο αυτό έγγραφο εμφανίζονται τα εξής προβλήματα:

  • Δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο από κάποια τράπεζα ώστε να πιστοποιείται η κατάθεση σε αυτήν, του ιλιγγιώδους ποσού.
  • Ως εκδότης του εγγράφου φέρεται μια ιδιωτική εταιρεία χρηματοοικονομικών μεσιτών, η Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc, που όμως δεν εμφανίζεται σε καμία αναζήτηση μέσω της Google.
  • Το email federalcustodytransfer@aim.com, που εμφανίζεται στο έγγραφο αποτελεί ουσιαστικά ένα λογαριασμό σε γνωστή υπηρεσία για chat στην εταιρεία aol.com και όχι εταιρικό email μια εταιρείας που διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Ολα αυτά λοιπόν συνθέτουν ένα σκηνικό το οποίο προκαλεί εύλογες απορίες για τις πραγματικές προθέσεις των ανθρώπων που ανακινούν το συγκεκριμένο ζήτημα. Σημειώνεται δε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής Αδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι σήμερα θα απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνήσει το θέμα.

Επιμένουν και ζητούν έλεγχο

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας End ομογενής γιατρός Μανώλης Λαμπράκης μιλώντας και σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 επέμεινε για το αληθές των ισχυρισμών του. Είπε ότι η τράπεζα στην οποία υπάρχουν τα χρήματα είναι η «The Bank of Montreal με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά, μια όντως υπαρκτή τράπεζα μεταξύ των 5 μεγαλύτερων της χώρας, και ζήτησε το έλεγχο του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών για να αποδειχθεί, το αληθές της κατάθεσης των 600 δισ. υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Μήνυση κατά των ομογενών με τα 600 δισ. καταθέτει η Bank of Montreal;

Σύμφωνα με το iefimerida.gr η ηγεσία της Bank of Montreal είναι βαθύτατα ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά των ομογενών.
Η Bank of Montreal είναι μία από τις 5 μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις που φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια, δηλαδή το ένα τέταρτο από τα υποτιθέμενα κεφάλαια που κατέθεσαν οι ομογενείς και ως εκ τούτου οι ισχυρισμοί τους δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής Αδωνις Γεωργιάδης ετοιμάζεται να προσέλθει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για να ξεκαθαρίσει το θέμα και να διωχθούν όσοι εμπαίζουν

Χερσαία εισβολή στη Συρία εγκρίνει η τουρκική Βουλή - Η Μόσχα παρακολουθεί ...


Image
Την έγκριση της τουρκικής Βουλής πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση για να προχωρήσει σε εισβολή στην Συρία αύριο το πρωί. Πριν από λίγο αποφασίστηκε η τουρκική Βουλή να θέσει στην ημερήσια διάταξή της την χερσαία εισβολή στην Συρία, μαζί με την συζήτηση για το θέμα που έχει ανακύψει με την "αποβολή" των τουρκικών βάσεων από το Βόρειο Ιράκ. Bέβαια, να σημειώσουμε ότι πρέπει πριν υπάρξει εισβολή να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Πληροφορίες που έρχονται από τα τουρκο-συριακά σύνορα αναφέρουν ότι καταφθάνουν συνέχεια τρένα που μεταφέρουν προσωπικό και οχήματα, ενώ αρματοφορείς μεταφέρουν Α/Α SHORADS Ζipkin. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες