Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Ο Λάτσης παρέδωσε άνευ όρων την Eurobank στην Εθνική - Η πρόταση εξαγοράς με σχέση ανταλλαγής 58 μετοχές ΕΤΕ προς 100 μετοχές Eurobank - Μόλις στο 25% του νέου σχήματος η Eurobank - Στον έλεγχο της ΕΤΕ η διοίκηση - Eurobank: Θα εξετάσει την πρόταση
Ο καθηγητής Καρυώτης αποχωρεί και ξεσκεπάζει τη μούφα των 600 δισ.


Με μία έντιμη και αυτοκριτική επιστολή, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μέρυλαντ και συγγραφέας Θεόδωρος Καρυώτης, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους διαχώρισε τη θέση του από την οργάνωση END του γιατρού Μανόλη Λαμπράκη.

«Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω», γράφει ο καθηγητής Καρυώτης, από τους πρώτους που αντιλήφθηκε την αξία της ανακήρυξης της ΑΟΖ από την Ελλάδα και αγωνίστηκε για τη διαφώτιση της κοινής γνώμης.
«Δυστυχώς, με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμιζε «νερό του Καματερού» και υπέβαλα την παραίτηση μου», γράφει, ενώ περιγράφει πολλά από τα άτομα της οργάνωσης END «οπαδούς της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές».

Το κείμενο της επιστολής Θ. Καρυώτη έχει ως εξής:

Δεν θα είναι πια τα πάντα δωρεάν στο Facebook

Image
Η πίεση για αύξηση της κερδοφορίας φαίνεται ότι εντείνεται στο Facebook μετά την αρνητική είσοδό του στο χρηματιστήριο. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ και σε 20 ακόμα χώρες μια δοκιμαστική λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν προκειμένου να αυξήσουν τους αναγνώστες των αναρτήσεών τους.

Η νέα υπηρεσία, με την ονομασία Promoted Posts, υποτίθεται ότι προορίζεται για ανακοινώσεις γάμων, προσκλήσεις για πάρτι και άλλες αναρτήσεις ιδιαίτερης σημασίας, χωρίς όμως να υπάρχει περιορισμός ως προς το περιεχόμενο.

Σε πρώτη φάση, η τιμή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία καθορίστηκε στα 7 δολάρια ανά ανάρτηση.

Άκουσον-άκουσον: Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις ζητά η ΠΝΟ!


Image

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απαίτησε την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας για τα πλοία της Αδριατικής, αλλά και των εσωτερικών γραμμών του Αιγαίου κατά τη διάρκεια της συνάντησης του γενικού γραμματέα της, Γιάννη Χαλά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) Μιχάλη Σακέλη.

Η Ομοσπονδία έθεσε ακόμη και το θέμα των ατομικών συμβάσεων εργασίας που επιθυμούν κάποιες εταιρείες για τα πληρώματά τους.

Ο ΣΕΕΝ για το θέμα των ατομικών συμβάσεων ωστόσο υποστηρίζει ότι έχουν την ίδια ισχύ με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας αλλά έγιναν προκειμένου να μπορούν κάποιες εταιρείες να δώσουν υπερωριακά μπόνους στα πληρώματα τα οποία, όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν μειωθεί.

Η ΠΝΟ αντιδρά και ζητεί εφαρμογή της υπάρχουσας συλλογικής σύμβασης εργασίας και παράλληλα ζητεί την υπογραφή νέας, με αυξήσεις.

Psywar - Ντοκιμαντέρ για την "πλύση εγκεφάλου" - (Ελληνικοί υπότιτλοι)