Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Αίσχος... Γελάνε και οι πέτρες. Ο Παπουτσής, ο πολιτικός που απέτυχε σε όλα, ορίστηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα - Μία ακόμη... τραγική επιλογή Σαμαρά - Στις 12 χιλ. ευρώ οι μηνιαίες του αποδοχές

Xρήστος Παπουτσής Ο Χρήστος Παπουτσής, ο πολιτικός ο οποίος από όπου και αν πέρασε, ότι αποστολή και αν ανέλαβε, εμφάνισε μηδενικό έως καταστροφικό έργο, ορίστηκε εκπρόσωπος της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του κ. Παπουτσή θα είναι 12.000 ευρώ. 

Η κυβέρνηση Σαμαρά, υπό την καθοδήγηση του παλαιού ΠΑΣΟΚ όπως φαίνεται, έκανε μία ακόμη τραγική επιλογή. Τοποθέτησε έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από παντελή έλλειψη τεχνογνωσίας για να αναλάβει έναν εκ των κομβικότερων ρόλων στη διεθνή σκηνή. 

Η επιλογή αυτή
μόνο ελπίδες δεν μπορεί να δημιουργήσει, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα για δράσεις που να βελτιώνουν το επενδυτικό περιβάλλον για την προσέλκυση επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Ο στόχος της αναβάθμισης της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών με βάση τους δείκτες ανταγωνιστικότητας που καταρτίζει η Παγκόσμια Τράπεζα, φαίνεται ότι προσκρούει για ακόμη μία φορά στις "ρίζες" που έχει απλώσει το ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr