Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

70 Γερουσιαστές Ζητούν Από Τον Obama (που το παίζει δύσκολος...) Στρατιωτική Δράση Κατά Του Ιράν

Πάνω από 70 γερουσιαστές πρόκειται να απευθύνουν επιστολή στο πρόεδρο των ΗΠΑ Barack Obama σύμφωνα με την οποία θα ζητούν στρατιωτική δράση εναντίον του Ιράν αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

«Το Ιράν πρέπει να καταλάβει πως ο καιρός για διπλωματία πλησιάζει στο τέλος της. Ζητούμε να ξεκινήσετε άμεσες ενέργειες στο θέμα του Ιράν», αναφέρεται στην επιστολή η οποία κυκλοφορεί ήδη στο Καπιτώλιο και την οποία μέχρι στιγμής συνυπογράφουν τουλάχιστον 70 γερουσιαστές.
STRATIOTIKA 70 γερουσιαστές ζητούν από τον Obama στρατιωτική δράση κατά του Ιράν

Η επιστολή αυτή η οποία έχει ως εισηγητές τον ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Lindsey Graham και τον Robert Menendez των δημοκρατικών σημειώνεται η ανάγκη να προχωρήσει ο B. Obama σε μια «πειστική απειλή με τη χρήση στρατιωτικής δύναμης τέτοια που το η Τεχεράνη θα αναγκαστεί να την πιστέψει».

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε και το Ιράν πρέπει να καταλάβει ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Ακόμη οι 70 γερουσιαστές φαίνονται σκεπτικοί αναφορικά με τον νεοεκλεγέντα Ιρανό πρόεδρο Hassan Rowhani – ο οποίος ανήκει στη σφαίρα των μετριοπαθών- ο οποίος αποκάλεσε το Ισραήλ «πληγή» για τη Μέση Ανατολή.

«Μέχρι να δούμε μια σημαντική επιβράδυνση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν θεωρούμε πως το έθνος μας πρέπει να επιβάλλει αυστηρότερες οικονομικές κυρώσεις και να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία της μοναδικής πλέον εναλλακτικής που διαθέτουμε, αυτή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης την ίδια ώρα που θα εξαντλούμε κάθε διπλωματική λύση στην διαμάχη με το Ιράν», αναφέρεται ακόμη στην επιστολή η οποία αναμένεται να επιδοθεί στον Αμερικανό πρόεδρο τις αμέσως επόμενες ημέρες.