Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Το Κογκρέσο ενέκρινε την δωρεάν παραχώρηση των δύο φρεγατών O.H.Perry στην Τουρκία


To αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε την παραχώρηση δύο φρεγατών κλάσης Ο.Η.Perry στο τουρκικό Ναυτικό (TDK), παρά την έντονη αντίδραση του το Ελληνοαμερικανικού Συμβούλιου Ηγεσίας HALC (Hellenic American Leadership Council). Πρόκειται για τις USS HALYBURTON (FFG–40) και USS THACH (FFG–43)

Το νομοσχέδιο περί παραχώρησης τους υποβλήθηκε από τα μέλη  των  Δημοκρατικών  Ileana Ros-Lehtinen και Howard Berman και εγκρίθηκε αφού πρώτα είχε προηγηθεί η  προκαταρκτική συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η παραχώρηση έγινε μέσω του νόμου H.R. 6649 –περί παραχώρησης πολεμικών σκαφών σε τρίτες χώρες- και είχε κατατεθεί προς έγκριση στο Κογκρέσο στις 11 Δεκρμβείου, οπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr, στις 11 Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνει η HALC η κίνηση αυτή του Λευκού Οίκου καταδεικνύει την ευνοϊκή μεταχείριση που απολαμβάνει η Τουρκία στον τομέα των αμυντικών συμφωνιών παρά το γεγονός της επιθετικότητας που παρουσιάζει η χώρα αυτή απέναντι στην Κύπρο αλλά και το Ισραήλ όπως επίσης και με τις εδαφικές διαφορές που εγείρει συνεχώς απέναντι στην Ελλάδα.

Πλέον η Τουρκία θα διαθέτει...

ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ Σχέσεις συνενοχής: ΠΑΣΟΚ καλύπτει τώρα Γ.Παπακωνσταντίνου! - "Δεν έφταιγε αυτός"


Στο ΠΑΣΟΚ τρέμουν την λίστα Λαγκάρντ, καθώς κάθε φορά που αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην υπόθεση αυτή και βέβαια, πάντα ευθύνονται όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους που εξαφάνισαν την λίστα, αλλά το αξιοσημείωτο σε non paper ενημέρωση του κόμματος είναι η αλλαγή στάσης έναντι του πρώην ΥΠΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου για τον οποίο δύο μόλις ημέρες μετά την διαγραφή του, περίπου τον δικαιολογούν και επιρρίπτουν όλες τις ευθύνες στον Ι.Διώτη για την μη αξιοποίηση, προσπερνώντας το γεγονός ότι από την λίστα αφαιρέθηκαν οι συγγενείς του!

Είναι σαφές ότι η προειδοποίηση του Γ.Παπακωνσταντίνου προς τον Ε.Βενιζέλο για το θέμα των ευθυνών του στο πρόγραμμα των υποβρυχίων Type 214 δεν ήταν "τουφεκιά στον αέρα". 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση έχει στείλει "μήνυμα" ο Γ.Παπακωνσταντίνου στον Ε.Βενιζέλο, ότι "Μπορεί αυτός να ενέκρινε την εκταμίευση του ποσού και της μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αλλά αυτός ηταν που υπέβαλε το αίτημα και υπογράφει το νόμο που έκανε πλουσιότερο κατά εκτατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον Ι.Σάφα και άφησε το Ναυτικό χωρίς υποβρύχια"...