Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

¨Δάσκαλε που δίδασκες..." Η επιστολή Αναστασιάδη στον Χριστόφια


Το Sigmalive παρουσιάζει την επιστολή την οποία απέστειλε στις 16 Νοεμβρίου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, κατά την κρίσιμη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. 

Στην επιστολή του, ο κ. Αναστασιάδης προσάπτει στον Πρόεδρο «αδικαιολόγητη ολιγωρία που έδωσε την ευκαιρία στην Τρόικα αντί να μας εισακούει να μας εκβιάζει». Ο Νίκος Αναστασιάδης επιρρίπτει στον Πρόεδρο Χριστόφια "πολιτικές, αστικές και ποινικές ευθύνες", κάνοντας λόγο για "πολιτική της αδράνειας και της ατολμίας". (!!!)

Σημειώνει επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν εισηγείται την εν λευκώ αποδοχή όρων και προϋποθέσεων της Τρόικας (!!!). Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ υποδεικνύει στον Πρόεδρο Χριστόφια ότι «κανένας δεν έχει το δικαίωμα ενσυνείδητα να επιμένει σε μια οδό που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή». (!!!)

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή

Το ανοιχτό στόμα του Αναστασιάδη

Ο "έμπειρος" πολιτικός που φαίνεται να μένει με ανοιχτό το στόμα όποτε του απευθύνεται κάποιος υψηλόβαθμος της ΕΕ. Σαν να μη ξέρει τι του γίνεται..Αριστεροπαράνοια…


soteroΣυνοπτικά, αριστεροπαράνοια (στην ελληνική εκδοχή της) είναι:
- Να νοιώθεις αδερφός με τον Μογγόλο εργάτη και να βλέπεις σαν Μογγόλο κατακτητή τον συμπατριώτη εργοδότη σου που σου εξασφαλίζει τα προς το ζην!

- Να πιστεύεις ότι το προσωπικό όραμα ενός Έντσο Φερράρι για το τέλειο αυτοκίνητο, ενός Στηβ Τζομπς για τον καλύτερο υπολογιστή της αγοράς, μπορούν να υποκατασταθούν από τα “εργατικά συμβούλια”, τις “λαϊκές επιτροπές”, τους “κομματικούς επιτρόπους”, κλπ!

- Να αντιμετωπίζεις σαν άθλιο μηχανισμό εκμετάλλευσης την επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι, και να κάνεις κατάληψη – όταν αυτή κινδυνεύει να κλείσει – για να συνεχιστεί αυτή η απάνθρωπη εκμετάλλευση!

- Να ασκείς δημοκρατικά το δικαίωμα απεργίας και διαδήλωσης αφαιρώντας, ...

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμου


 Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες πολέμουΣύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου τύπου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντιδρά στο σχέδιο, να τεθούν οι πόροι των υδρογονανθράκων ως εγγύηση για το πακέτο διάσωσης…

Η Τουρκία αντιδρά σε ένα ενδεχόμενο κυπριακό σχέδιο να βάλει το πετρέλαιο και τα δικαιώματα φυσικού αερίου γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, ως εγγύηση σε ένα διεθνές πακέτο διάσωσης που χρειάζεται απεγνωσμένα για να προστατεύσει την οικονομία της από την πτώχευση.

Σε δήλωσή του το Σάββατο το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ...

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: "Ζήτω η Ελλάδα - Ζήτω η ελευθερία"!


"Ζήτω η Ελλάδας, ζήτω η ελυθερία", αναφώνησε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας  Στην γιορτή για την επέτειο της 25 Μαρτίου Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, κρατώντας ένα τσολιαδάκι και ένα κορίτσι με ελληνική παραδοσιακή φορεσιά, με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην μακρυνή ήπειρο απηύθυνε θερμό μήνυμα συμπαράστασης προς την ομογένεια και την Ελλάδα στο οποίο αναφέρει:

«Σήμερα τιμούμε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, καθώς επίσης  και όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, ως χώρα η οποία αντιστάθηκε σε πάρα πολλές προκλήσεις, χωρίς να πτοηθεί ποτέ το ηθικό της.

Τώρα, το 2013, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα ...