Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Παράκρουση Βενιζέλου: Αμφισβητεί το βέτο Καραμανλή στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια - Εκνευρισμένοι οι βουλευτές της ΝΔ

Την δική του εκδοχή για την μη ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ επί κυβέρνησης Καραμανλή έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ενημέρωση εφ’ όλης της ύλης του υπουργείου Εξωτερικώνστην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι η Ελλάδα δεν προέβαλε το δικό της μονομερές βέτο στο Βουκουρέστι. «Δεν ετέθη το θέμα έτσι ώστε να φτάσουμε στην προβολή τέτοιου δικαιώματος αρνησικυρίας. Δεν είναι μια μονομερής πρωτοβουλία της Ελλάδος. Είναι μια συλλογική απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, όπως και δεν ετέθη το θέμα στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο. Δεν υπήρξε αναφορά στην προοπτική ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε.» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Στουρνάρας διαψεύδει Κομισιόν και ΔΝΤ για το δημοσιονομικό κενό! (ποιος τον πιστεύει;)

«Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016», σε αντίθεση με τις προβλέψεις των εταίρων και δανειστών μας και η ύφεση που θα σημειώσει φέτος «μπορεί να είναι μικρότερη του αναμενόμενου, αν συνεχιστεί η εξαιρετική απόδοση της τουριστικής της περιόδου» δήλωσε μεταξύ άλλων υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Προκλητικός Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν ότι θα έχει την ίδια δουλειά για πάντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή Real Economy του Euronews, η οποία ήταν αφιερωμένη στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Με προκλητικό τρόπο διεμήνυσε ότι οι «κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει» και η ανάγκη μεταρρύθμισης του δημοσίου τομέα είναι απαραίτητη δίοδος για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Μετά την παρουσίαση ενός σύντομου χρονικού της ελληνικής κρίσης και την εξέταση των διαρθρωτικών προβλημάτων που εμποδίζουν τις επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, η εκπομπή φιλοξενήθηκε στα γραφεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ο ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις.