Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Ποιον κάλεσε το Bloomberg να δώσει συμβουλές στην Αμερική για να μην Χρεοκοπήσει!

Ήταν πραγματικά μια έκπληξη (;) να βλέπει κανείς τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, να μιλάει στην τηλεόραση του Bloomberg  για την κρίση στις ΗΠΑ και να δίνει συμβουλές πως να μην χρεοκοπήσουν οι αμερικανοί.

Ο παρουσιαστής σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης αποκαλούσε τον Γιώργο Παπανδρέου, "κύριε πρωθυπουργέ" και μάλιστα η πρώτη ερώτηση που του απήθυνε ήταν: 

"Κύριε Πρωθυπουργέ, τί μπορεί να μάθει η Ουάσιγκτον από την εμπειρία σας;"

Κυρ Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, σαν σήμερα: Τις ημύνθη περί πάτρης; (Ποιος υπερασπίσθηκε την πατρίδα;)

Ένα κείμενο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη για το νέο έτος… 1896! Δημοσιεύθηκε πριν 114 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 1986, στην εφημερίδα “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”. Σαν να μην άλλαξε τίποτε σ’ αυτό τον τόπο…
    Σημειώνω ότι όταν γράφηκε το άρθρο αυτό, η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν πολύ κακή. Είχε προηγηθεί το 1893, όταν ο Χαρίλαος Τρικούπης ομολόγησε δημοσίως: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Βεβαίως το 1896 ήταν το έτος των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων και της νίκης του Σπύρου Λούη.   Το 1897 είχαμε τον ατυχή πόλεμο μέ την Τουρκία. Το 1898 επεβλήθη στην Ελλάδα διεθνής οικονομικός έλεγχος. Οι Μεγάλες Δυνάμεις εγκατέστησαν υπαλλήλους τους μας, οι οποίοι εισέπρατταν για λογαριασμό των ξένων τραπεζών μέρος από τά έσοδα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων του Ελληνικού Κράτους. Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν από το 1895 έως το 1897 ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης, κύριος υπεύθυνος της πτώχευσης του 1893 και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου.

Περιπλανήσεις στο Άγιον Όρος, από τον Βρετανό Πρέσβη

Του Βρετανού Πρέσβη, Τζων Κίττμερ

Ήμουν 19 χρονών όταν προσπάθησα για πρώτη φορά να πάρω διαμονητήριον για το ´Αγιον ´Ορος. Είμαι πιστός αγγλικανός, και ενδιαφέρομαι εδώ και πολλά χρόνια για το μοναχισμό και την πνευματικότητα της Ορθοδοξίας. Το 1987, η αίτησή μου δεν έγινε δεκτή και αποκαρδιώθηκα λίγο. Έτσι χρειάστηκε να περιμένω 25 και πλέον χρόνια για να καλύψω το κενό αυτό στο ελληνικό μου βιογραφικό.

“Μυστική” Επιτροπή για την ΑΟΖ δημιούργησε στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Βενιζέλος

Benizelos-OMNI02-29september2013Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δημιούργησε, με πλήρη μυστικότητα, μια Επιτροπή που θα ασχολείται με τα θέματα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Αποτελείται από τέσσερις ανώτερους  υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών που είναι πιστοί στη γραμμή ότι δεν πρέπει να “προκληθεί” η Τουρκία με μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ.

Βέβαια, ο  κ. Ευάγγελος Βενιζέλος γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της ΑΟΖ μια και είχε για χρόνια άτυπο σύμβουλό του τον πιο ειδικό Έλληνα στα θέματα της ΑΟΖ, τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη, ο οποίος ήταν και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Η σύνθεση της Επιτροπής ΑΟΖ είναι η ακόλουθη: