Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Εξαπατούν την κοινή γνώμη…

karogian-anastasiadis01-09september2013Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται ένα παιγνίδι «εξαπάτησης» της κοινής γνώμης στην Κύπρο. Με τη δικαιολογία του κοινού ανακοινωθέντος, σάμπως και θα αλλάξει η θέση της κατοχικής δύναμης στο Κυπριακό, οι πλευρές παραμένουν οχυρωμένες στις «σκληρές» θέσεις τους για να υποχωρήσουν κάποια στιγμή και να επιτευχθεί η πολυπόθητη έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Συνηθίσαμε τα προηγούμενα 40 χρόνια αυτό το παιγνίδι του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού και των δημοσίων σχέσεων και τίποτα δεν μας εκπλήσσει. Θα έλεγα ότι μας ανάγκασαν να γίνουμε δύσπιστοι και να αντιμετωπίζουμε με κυνικό τρόπο ακόμα και τα πιο δραματικά γεγονότα, όπως είναι οι προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

«Ο Φρανσουά Ολάντ καταστρέφει τη Γαλλία»

«Ακόμη ένα πλήγμα για τον Φρανσουά Ολάντ αποτέλεσε η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Γαλλίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's» σχολίαζε ο «Guardian», αναφερόμενος στον σοσιαλιστή πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας, ο οποίος συνεχίζει τις δημοσκοπικές... βουτιές! Η τελευταία υποβάθμιση -η δεύτερη μέσα στην τελευταία διετία- ήρθε μάλιστα σε μια κρίσιμη στιγμή για τον Ολάντ, κατά την οποία, όπως επισήμαινε η βρετανική εφημερίδα, «επιχειρούσε να πουλήσει στον λαό της χώρας του» τα νέα μέτρα ως μέτρα που θα έφερναν την οικονομική ανάκαμψη. «Η ανάκαμψη είναι εδώ» εξήγγειλε πριν από καιρό ο Ολάντ, βλέποντας τις στατιστικές να αποκτούν θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη. Ωστόσο, «η αληθινή, πραγματική, σταθερή ανάπτυξη φαίνεται ότι θα έλθει πολύ πιο αργά» από τις εκτιμήσεις του Γάλλου προέδρου σχολίαζαν το Σαββατοκύριακο αναλυτές - που για ακόμη μία φορά τόνιζαν «εν χορώ» ότι «η πολιτική Ολάντ καταστρέφει τη Γαλλία».