Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Μία μικρή αναδρομή στη Λέσχη Μπιλντεμπεργκ με αφορμή τη σιωπηρή καθοδήγηση του Βρετανικού προγράμματος Αμυντικών επενδύσεων ύψους 60δις Δολ.

A British Lynx 2 helicopter.(AFP Photo)
Του Tony Gosling*

Η Δημοκρατία έπαθε πρόσφατα άλλο ένα, σχεδόν θανατηφόρο, εγκεφαλικό επεισόδιο και το στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα περιτύλιξε ακόμα περισσότερο τις αμυντικές δαπάνες της Μεγάλης Βρετανίας, μετά το διορισμό του πρώην αξιωματικού του Στρατού και θερμοκέφαλου Βουλευτή των Τόρις Rory Stewart, ως το νέο Πρόεδρο της Επιτροπής Προμηθειών Άμυνας της Βρετανικής Βουλής του Westminster.

Την περασμένη εβδομάδα η Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων εξέδωσε καταδικαστική ετυμηγορία σχετικά με την εποπτεία της άμυνας και των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανίας, με αφορμή τη λογοδοσία στους φορολογουμένους που τις πληρώνουν. Ανέφερε ότι η άρνηση του γενικού διευθυντή της MI5, Andrew Parker, να παρουσιαστεί ενώπιόν τους και η έλλειψη οποιασδήποτε αποτελεσματικής εποπτείας εκ μέρους του "είναι υπονομευτικές προς την αξιοπιστία των μυστικών υπηρεσιών και το ίδιο το Κοινοβούλιο".

Σίγουρα, τίποτα δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τον "Περίεργο Φάκελο", την εγκληματική συνωμοσία που οδήγησε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σύμφωνα με τον Αραβικό Σύνδεσμο το 2003, στο "ν' ανοίξουν τις πύλες της κόλασης στο Ιράκ;" Αλλά με το διορισμό του Stuart ως επικεφαλής του δημοσίου ελέγχου των στρατιωτικών δαπανών του Ηνωμένου Βασιλείου μόλις δύο εβδομάδες πριν από την πολιτική σκευωρία του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, και τη Λέσχη Bilderberg να συνέρχεται στην Κοπεγχάγη αυτό το μήνα, είναι σαφές σε όσους εξακολουθούν να έχουν μάτια και βλέπουν, ότι δεν έχουν πάρει τα αιματηρά μαθήματα τους και ότι τα χειρότερα μπορεί να έρχονται.

Η πιο ισχυρή ιδιωτική Λέσχη στον κόσμο
Στη Χριστουγεννιάτικη έκδοση του Economist το 1987, περιγράφεται η Bilderberg ως "Ne Plus Ultra", η πιο ισχυρή ιδιωτική λέσχη στον κόσμο. Η δύναμή της σίγουρα δεν έχει μειωθεί και δεκαετίες αργότερα ούτε και η μυστικότητα της . Αν και ξεκίνησε με συνδικαλιστές και ισχυρούς ανθρώπους στους οποίους ήθελε να έχει επιρροή, κατά τις τελευταίες μέρες της, η Bilderberg, έχει εξελιχθεί σε ένα σάπιο πυρήνα τραπεζιτών, γαλαζοαίματων, βιομηχάνους όπλων, πετρελαίου και βαρόνους των ΜΜΕ και ο Ρόρι Στιούαρτ MP, σύμφωνα με την παράδοση του Κίσινγκερ, του Μπλερ, του Cameron, του Osborne και του Μπόλς, έχει ποντάρει πολλά σε αυτούς.

Το 1943, στα μισά του πολέμου, η ελίτ της εξουσίας των ΗΠΑ είδε ότι, εάν δεν υπάρξουν οποιεσδήποτε μεγάλες εκπλήξεις, ο Χίτλερ επρόκειτο να χάσει τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε η "Ομάδα Μελέτης Πολέμου και Ειρήνης" του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) ξεκίνησε ήσυχα την προετοιμασία του σχεδίου Μάρσαλ για το μεταπολεμικό κόσμο. Παράλληλα με το Γραφείο Στρατηγικών Υπηρεσιών (OSS), ένας αρκετά μεγάλος προϋπολογισμός προοριζόταν να χρηματοδοτήσει μια σειρά από δραστηριότητες που θα εξασφάλιζε ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα ψήφισαν υπέρ των κομμουνιστών και θα συγκολλούνταν οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά στις ΗΠΑ για το άμεσο μέλλον τους.

British soldier Lieutenant-Colonel Nick Lock (C) checks his equipment before conducting a patrol with soldiers of the 1st Batallion of the Royal Welsh in streets of Showal in Nad-e-Ali district, Southern Afghanistan, in Helmand Province.(AFP Photo / Thomas Coex )
Γεννήθηκε μέσα στο ναζιστικό "καζάνι μαγισσών" γεμάτο με βρετανικό αίμα.
Πρώτος πρόεδρος της Bilderberg, ο Πρίγκιπας Bernhard των Κάτω Χωρών, γεννήθηκε μέσα στη Γερμανική αριστοκρατία. Εντάχθηκε στο κόμμα SS των Ναζί στο πανεπιστήμιο, αλλά επειδή παντρεύτηκε μέλος της Ολλανδικής βασιλικής οικογένειας, πέταξε τις ασημένιες νεκροκεφαλές και τις μαύρες στολές των SS, πριν από τον πόλεμο. Η νέα του πατρίδα, η Ολλανδία, κατακτήθηκε από τους παλιούς του φίλους, τους Ναζί, το 1941, οπότε κατέφυγε στη Βρετανία με την Βασίλισσα της Ολλανδίας Wilhelmina και τη σύζυγό του, Princess Juliana .

Ως πρώην αξιωματικός των SS, ερευνήθηκε εξονυχιστικά κατά τη διάρκεια του πολέμου από τον ειδικό επί της αντικατασκοπείας του Βρετανικού Ναυαρχείου, Ian Fleming (το συγγραφέα τoυ ατρόμητου πράκτορα James Bοnd) ο οποίος, μετά από ένα χρόνο παρακολούθησης του Bernhard, τον στρατολόγησε στο Βρετανικό στρατό σαν αξιόπιστο σύνδεσμο με την Ολλανδική πλευρά.

Με το 1944...
ήρθε και ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του Bernhard: η επίβλεψη της Ολλανδικής αντίστασης στις προσπάθειες της για την απελευθέρωση, τον επόμενο Σεπτέμβρη, μεγάλων τμημάτων της Ολλανδίας. Η τολμηρότερη αεροπορική επιχείρηση του στρατάρχη Μοντγκόμερι, η μεγαλύτερη στην ιστορία, που απεικονίζεται στην ταινία του Cornelius Ryan το 1977 "A Bridge Too Far", είχε την κωδική ονομασία "Market Garden" και είχε ως στόχο να τερματίσει τον πόλεμο μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

Ως αξιωματικός-σύνδεσμος της προσεχούς απελευθέρωσης του Arnhem, ο Bernhard έστειλε στην Ολλανδία δέκα ημέρες νωρίτερα της επιχείρησης, τον κατάσκοπο του Christian Lindemans, που είχε την κωδική ονομασία "King Kong", για να προετοιμάσει τους μαχητές της αντίστασης για τη συμμαχική επιχείρηση στην Eindhoven και πάνω από την Rhein στο Arnhem.

Αντί, όμως, να έλθει σε επαφή με την Ολλανδική αντίσταση, ο "King Kong" του Bernhard, βρήκε κάποιους Γερμανούς στρατιώτες και κατάφερε να έλθει κατ 'ευθείαν σ' επαφή στην Abwehr, με τη Γερμανική αντικατασκοπεία. Τα σχέδια των Συμμάχων για την αερομεταφερόμενη επίθεση ήταν πλέον στα χέρια του εχθρού, επειδή ο πολύτιμος κατάσκοπος του Bernhard, ήταν διπλός πράκτορας . Είχε καταστρέψει όλα τα σημαντικά πλεονεκτήματα του συμμαχικού χτυπήματος. 

Ο "King Kong" συνελήφθη και ανακρίθηκε μετά τον πόλεμο από τους Βρετανούς, αλλά δεν πρόλαβε να πει την ιστορία του, διότι σύμφωνα με Ολλανδικές διαταγές, μεταφέρθηκε εκτός Γερμανίας και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες .

Η επιχείρηση "Market Garden" έλαβε χώρα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου του 1944, αλλά οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές στο Arnhem διασπάστηκαν γρήγορα και περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις αυτοπροωθούμενων πυροβόλων όπλων, αρμάτων μάχης και στρατευμάτων των SS, τα οποία "έτυχε" να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το 2ο Τάγμα του Συντ/χη Frost παρέμεινε στη γέφυρα αφήνοντας το υπόλοιπο του 1ου Αερομεταφερόμενου Τμήματος να βράζει μέσα σε αυτό που οι Ναζί ονόμαζαν Hexenkessel ή αλλιώς "Καζάνι Μαγισσών", στα περίχωρα του Oosterbeek.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου του 1944, ενώ οι υπόλοιποι αερομεταφερόμενοι αλεξιπτωτιστές του Συντ/χη John Frost αμύνονταν στα Πάντσερς των SS στη γέφυρα του Arnhem, τα τανκ της Φρουράς των Γρεναδιέρων, μαζί με τους Αμερικανούς αλεξιπτωτιστές, είχαν φτάσει προκλητικά κοντά, καταστρέφοντας τις τελευταίες γερμανικές άμυνες κάτω από το δρόμο του Nijmegen. Κατά ειρωνικό τρόπο, επικεφαλής των γρεναδιέρων με τα Σέρμαν τανκς που κατέλαβαν την προτελευταία γέφυρα ήταν ένας νέος καπετάνιος, ο οποίος έμελλε επίσης να προεδρεύει στις μελλοντικές συνεδριάσεις της Bilderberg, ο Λόρδος Peter Carrington.  Στις 8:00 το βράδυ, απείχαν μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το να ενισχύσουν τον Frost στη Γέφυρα Arnhem, και να πάρουν τη νίκη.

Όμως, αν και είχαν ακόμα τουλάχιστον οκτώ ώρες πριν η γέφυρα του Arnhem πέσει τελικά στα χέρια των Γερμανών, η δυνάμεις του Carrington, μαζί με τις Ιρλανδικές φρουρές που αποτελούνταν από εκατό περίπου τανκς, σταμάτησε ανεξήγητα λίγο μετά τη γέφυρα Nijmegen, στο χωριό Λεντ, για 18ωρη ανάπαυση... Μετά τον πόλεμο, ο Διοικητής της 10ης SS Μεραρχίας Πάντσερ Heinz Harmel χλεύασε τον Carrington λέγοντας, "τα Βρετανικά τανκς έκαναν ένα μεγάλο λάθος που μείνανε στο Λεντ. Αν είχαν προχωρήσει θα είχαμε κατακλυστεί από δαύτους".

"Ο Συντ/χης Frost έριξε αργότερα το φταίξιμο", όπως ο Stuart Hills αναφέρει στο έργο του Με τανκς προς τη Νορμανδία, "στην έλλειψη βούλησης των τεθωρακισμένων" των οποίων οι Γρεναδιέροι του Carrington ήταν η αιχμή του δόρατος. Συγκρίνοντας τις σχετικά ελαφριές απώλειες τους με εκείνες που υπέστησαν η Βρετανική 1η Αερομεταφερόμενη και η Αμερικάνικη 82η, σαράντα χρόνια αργότερα, το 1984, "στάθηκε στη Γέφυρα σε μία επέτειο της μάχης, κούνησε τη γροθιά του και βρυχήθηκε απευθύνοντας μια ερώτηση στον αέρα για τις Φρουρές. "Το λέτε αυτό μάχη;"

Έτσι, η πρώτη σύσκεψη το 1954 της λέσχης Bilderberg στο Oosterbeek της Ολλανδίας, ήταν πολύ σημαντική γιατί έλαβε χώρα στο ίδιο το σημείο όπου πριν από μια δεκαετία ο Βρετανικός Στρατός είχε υποστεί περίπου 10.000 ανθρώπινες απώλειες, σε ένα από τα τελευταία Ναζιστικά λουτρά αίματος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Bernhard είχε δώσει το παιχνίδι από μακριά και όταν έμοιαζε, ότι παρά την προδοσία του, οι γενναίοι στρατιώτες των συμμαχικών δυνάμεων θα μπορούσαν να το τραβήξουν μακριά ο Carrington και το σώμα των τεθωρακισμένων του, επέλεξε να σταματήσει για ένα δεκαοκτάωρο διάλειμμα για τσάι.

AFP Photo / Dan Chung
Οι Ψυχοπαθείς επιστρέφουν πάντα στον τόπο του εγκλήματος

Όπως και ένας ψυχοπαθής, ο οποίος αισθάνεται υποχρεωμένος να επιστρέψει στη σκηνή του εγκλήματος, έτσι κι ο Πρίγκιπας Bernhard επέστρεψε στο Oosterbeek ώστε να προεδρεύσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg, το 1954. Οι διασκέψεις αυτές οδήγησαν στην υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης, η οποία ξεκίνησε την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ), τρία χρόνια αργότερα.

Περιτριγυρισμένος από τα μεγαλεία και τα καλά του μεταπολεμικού κόσμου, ο Πρίγκιπας ήλπιζε ότι κανείς δεν θα εξετάσει τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το Oosterbeek. Στην καλύτερη θα ήταν ένα αστείο μεταξύ τους και στη χειρότερη περίπτωση, η μάχη είχε πουληθεί. Με όποιο τρόπο κι αν το κοιτάξουμε εξήντα χρόνια μετά, το κωδικοποιημένο μήνυμα από αυτή την πρώτη συνάντηση της Bilderberg θα πρέπει να είναι σαφές για μας σήμερα. Δέκα χρόνια μετά τον πόλεμο, οι Ναζί ήταν πίσω.

Το εβδομηκονταετές έργο της Bilderberg έχει σχεδόν ολοκληρωθεί

Έτσι, εβδομήντα χρόνια από τη σφαγή Arnhem κι εξήντα χρόνια από την πρώτη διάσκεψη της Λέσχης Bilderberg, η ΕΟΚ έχει γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η νέα ΝΑΤΟική φεουδαρχική ολιγαρχία των Δυτικών banksters και των πολυεθνικών εταιρειών κατέχει και ελέγχει όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα, καθώς και ό,τι σχεδόν κινείται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Κάποιοι το είχαν προβλέψει, όπως ο πρώην Στρατηγός των SS Paul Häusser, που έγινε αρχηγός της HIAG (της Γερμανικής ομάδας των βετεράνων SS). Υποστήριξε, ότι "ότι οι ξένες μονάδες των SS αποτέλεσαν στην πραγματικότητα τους προδρόμους του ΝΑΤΟικού στρατού". Άλλοι, κατέγραψαν λεπτομερώς τη μεταμόρφωση της πάλαι ποτέ στρατιωτικής σε οικονομική αυτοκρατορία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ανταποκριτή του CBS News Paul Manning στο βιβλίο του "Μάρτιν Μπόρμαν Ναζί στην εξορία" το 1981.

Ο τελευταίος συριγμός της Λέσχης Bilderberg είναι η Συμφωνία Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Συνεργασίας (ΤΤΙΡ). Η συνθήκη αυτή καθιστά άχρηστη την ψηφοφορία, επιτρέποντας τις πολυεθνικές να μηνύουν κυβερνήσεις και αφήνοντας μόνο τη λεπτότερη επίφαση δημοκρατίας για τα ΜΜΕ να μασούν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική. Τα "εθνικά κράτη" θα γίνουν απλοί Νομοί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι η μη εκλεγμένη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης .

Καθώς οι απλοί άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική φωνάζουν για αξιοπρεπή βασικά διακαιώματα όπως το πόσιμο νερό, τροφή, στέγη, υγειονομική περίθαλψη, θέρμανση και πλήρη απασχόληση, τα κύρια ΜΜΕ μόλις και μετά βίας τους ακούν και τους προβάλλουν, επειδή αυτό δεν είναι σύμφωνο με τους στόχους της Bilderberg. Αντ 'αυτού, αυτοί οι ριγέ φασίστες μας θάβουν στο χρέος, κλέβουν τον ελεύθερο χρόνο μας, διαβρώνουν τον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά, τους φίλους και την οικογένεια μας και στη συνέχεια κατηγορούν εμάς όλους επειδή απαιτούμε ένα δίκαιο μερίδιο από τα οφέλη της ανθρώπινης προόδου.

* O Tony Gosling εργαζόταν στο χώρο της Αεροπορίας και εκπαιδεύτηκε από το BBC. Σήμερα, εκτός από ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι ιστορικός και δημοσιογράφος στο χώρο της ραδιοφωνικής έρευνας.

rt.com