Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Συντηρούν το αέριο μέσω Τουρκίας – Ανάμειξη Μπράιζα

Συντηρούν το αέριο μέσω Τουρκίας – Ανάμειξη ΜπράιζαΚυβερνήσεις και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, οικοδομούν βαθμηδόν σενάρια, τα οποία ευνοούν τα ευρύτερα τους συμφέροντα, παραπέμποντας στις γνωστές διαδρομές που οδηγούν στην Τουρκία. Χωρίς, ωστόσο, αυτό να είναι και το μοναδικό σενάριο, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εταιρείες.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές γυροφέρνουν τη Λευκωσία, την οποία θέλουν να εντάξουν στους σχεδιασμούς τους και να προχωρήσουν με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Ο  πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και νυν υπάλληλος της τουρκικής εταιρείας TURCAS Oil, Μάθιου Μπράιζα, είναι από αυτούς που συντηρούν ζωντανό  το σενάριο για μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας με αγωγούς.

Οι...ρίζες της Ελιάς.

Έτσι για την ιστορία.


Σαν σήμερα το 1921 ο ηγέτης της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαντιμίρ Λένιν ανακοινώνει στο 10ο συνέδριο του ΚΚΣΕ τη Νέα Οικονομική Πολιτική (ΝΕΠ), που επιτρέπει τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών επιχειρήσεων.


Έτσι για την ιστορία.