Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014

Κερδίζει έδαφος στη Μ. Βρετανία ο Νάιτζελ Φάρατζ

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ο ηγέτης του αντιευρωπαϊκού Κόμματος της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), βγήκε ενισχυμένος από την τηλεοπτική συζήτηση που είχε χθες Τετάρτη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον αντιπρόεδρο της βρετανικής κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις και τις εκτιμήσεις του Τύπου.

Πάντως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι και οι δύο συμμετέχοντες στη χθεσινή τηλεμαχία «είχαν άδικο» και εξέφρασαν «ακραίες θέσεις». Ο Κάμερον έστρεψε την πλάτη και στους δύο πολιτικούς: «Ο Νικ πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την Ευρώπη και ότι δεν πρέπει να διοργανώσουμε δημοψήφισμα και ο Νάιτζελ πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτε καλό στην Ευρώπη και πρέπει απλώς να αποχωρήσουμε», δήλωσε σήμερα στο BBC.

Ο Πούτιν στέλλει όπλα στη Συρία γράφει το πρακτορείο Bloomberg

Ο Πούτιν στέλλει όπλα στη Συρία γράφει το πρακτορείο BloombergΟ Ρώσος Πρόεδρος, Βλαδιμίρ Πούτιν, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, αγνοεί τώρα τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ στέλνοντας όπλα στη Συρία προς ενίσχυση του Μπασάρ αλ Άσσαντ έναντι των επαναστατών επισημαίνουν εμπειρογνώμονες αμυντικών θεμάτων, σύμφωνα με ανταπόκριση των Henry Meyer (Μόσχα), Stepan Kravchenko (Μόσχα) και Donna Abu Nasr (Ντουμπάι) στο BLOOMBERG με τίτλο «Putin Defies Obama in Syria as Arms Fuel Assad Resurgence».

Σύμφωνα με το Jane’s Defense Weekly και το Stratfor, ο στρατός του Άσσαντ, στην προσπάθειά του να δώσει ένα τέλος στον τριετή εμφύλιο πόλεμο, άρχισε να χρησιμοποιεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο τους ρωσικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Smerch και Uragan, ενώ ενέτεινε την χρήση των μαχητικών αεροπλάνων MiG-29.

Ευθεία αμφισβήτηση του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών

Ευθεία αμφισβήτηση του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογώνΤο κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης ευελπιστεί ότι μια εσωτερική ανακαταμέτρηση των ψήφων των δημοτικών εκλογών της Κυριακής στην οποία προχώρησε θα βοηθήσει στην ανατροπή της νίκης του κυβερνώντος κόμματος στην πρωτεύουσα Άγκυρα, την ώρα που η τελική ετυμηγορία των αρμόδιων εκλογικών αρχών αναμένεται να εκδοθεί έπειτα από εβδομάδες.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυριάρχησε ευρέως στον εκλογικό χάρτη της Τουρκίας στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, καταφέρνοντας να διατηρήσει τον έλεγχο των κύριων πόλεων, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντινούπολη.

Ντιμίτρι Μεντβέντεφ: "Η ζωή μου άλλαξε από τότε που ασπάσθηκα την Ορθοδοξία"

altΟ Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ντιμίτρι Μεντβέντεφ εξέπληξε τους πάντες, όταν στο Αμερικάνικο Τηλεοπτικό δίκτυο (ABC) δήλωσε, ότι η ζωή του άλλαξε ριζικά αφότου ασπάσθηκε την Ορθοδοξία.

«Πιστεύω είναι καλό για μένα, γιατί από τότε η ζωή μου, έχει αλλάξει! Δεν μιλάς ποτέ δυνατά για κάτι τέτοιο, γιατί τα θρησκευτικά αισθήματα πρέπει να παραμένουν κάπου βαθειά μέσα σου. Όταν κάποιος επιδεικνύεται γι΄ αυτό δεν είναι ειλικρινής, το κάνει για δημόσιες σχέσεις και αυτοπροβολή».

Ερωτηθείς ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ γιατί μπήκε μέσα στην Εκκλησία, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ένιωσα ότι το έχω ανάγκη, ένιωσα εσωτερικά την επιθυμία να το κάνω».

Επίσης, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ, οι άνθρωποι γιατί πηγαίνουν στην Εκκλησία; «επειδή αισθάνονται μια εσωτερική ανάγκη, εκτός αν πηγαίνουν σαν περιηγητές και τουρίστες».