Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Τι δεν θα αναφέρει ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ, σήμερα στην Ικαρία

Στην Ικαρία έχει μεταβεί ο Νίκος Σοφιανός, που έλαβε μέρος στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ως υποψ. Δήμαρχος Αθήνας. 

Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Σοφιανός ΔΕΝ θ' αναφερθεί σε μία σειρά από πράγματα:

1. Παρόλο που ο  ίδιος αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη του, στην Ικαριακή Ραδιοφωνία, στο... Κεφάλαιο και τις... Offshore, υποθέτω όμως, πως δεν θα σχολιάσει το Γιατί, το Πόσο Κεφάλαιο και σε ποιανού Μεγαλοεκδότη την Κυπριακή Offshore πούλησε το ΚΚΕ τις συχνότητες και την υποδομή του 902, με συνοπτικές, αδιαφανείς και αντεργατικές διαδικασίες και στο τι απέγινε το προσωπικό του. Ε; 

2. Είναι βέβαιο ότι δεν θ' αναφερθεί ούτε στις άρον-άρον απολύσεις ή τις μειώσεις μισθών στον Ριζοσπάστη, στην Τυποεκδοτική και στις λοιπές επιχειρήσεις του ΚΚΕ και κυρίως την ανύπαρκτη ή λειψή εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τα δικαιώματα των οποίων "με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει". Ε;

3. Ούτε στο γιατί το...

Πληρωμένη απάντηση στο ΚΚΕ για τις ανεμογεννήτριες στην Ικαρία!

Η δήθεν καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την δημοσίευση σε ιστοσελίδα συμφωνητικού μίσθωσης ιδιώτη προς την εταιρία «Ίκαρος Άνεμος ΑΕ» είναι  υποκριτική και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες τους.  Για άλλη μια φορά θυμίζουμε στον Ικαριακό λαό ότι οι τρεις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές  δεν εναντιώθηκαν, όπως όφειλαν και δικαιούνταν με βάση τη κείμενη νομοθεσία,  κατά της άδειας παραγωγής και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2010, παρότι η αίτηση της εταιρίας είχε δημοσιευτεί σε εφημερίδες και είχε κοινοποιηθεί.

Η παρούσα δημοτική αρχή αμέσως, στη 1.8.2011, κατέθεσε ενώπιον της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του Υπουργού Περιβάλλοντος προσφυγή για την ακύρωση της άδειας παραγωγής της εταιρίας. Επιπλέον στις 2.8.2011 κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα-πρόσθετους λόγους προσφυγής ενώπιον των ανωτέρω αρχών.