Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

Ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση IHH που κτύπησε ο Πούτιν στη Συρία;

Hamas' Gaza leader Ismail Haniyeh (2nd L) and Bulent Yildirim (L), head of Turkey's Islamic and pro-Hmas rights group, The Foundation for Human Rights and Freedoms and Humanitarian Relief wave the flag of the  Palestinian Liberation Organization (PLO). (Photo: EPA, Reuters, ANA-MPE)Μα το IHH δεν είναι η ισλαμική τουρκική οργάνωση που είχε στήσει την δήθεν “ανθρωπιστική βοήθεια” προς τη Γάζα με το Μαβί Μαρμαρά και με τα χρήματα του Ταγίπ Ερντογάν; μας ρωτά ένας αναγνώστης από τα Ιωάννινα. Η προβοκάτσια εκείνη οδήγησε στην άνευ προηγουμένου σύγκρουση της Τουρκίας με το Ισραήλ, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως είναι η ίδια οργάνωση. Πρόκειται για την οργάνωση Humanitarian Relief Foundation, η οποία διατηρεί στενότατες σχέσεις με το ισλαμιστικό κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και με το στρατιωτκό τμήμα της Χαμάς. Πρόκειται για πειθήνια όργανα και τσιράκια του Προέδρου της Τουρκίας…

Η οργάνωση IHH έχει υπογράψει και στρατηγική συμφωνία με την κυβέρνηση του Κατάρ, η οποία χρηματοδοτεί τη Χαμάς και την Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγυπτου και έχει κατηγορηθεί ότι ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά και τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Η Γερμανία, η Ολλανδία και το Ισραήλ την έχουν χαρακτηρίσει τρομοκρατική οργάνωση. Επίσης, 87 μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου ζήτησαν από τον Πρόεδρο Ομπάμα να την τοποθετήσει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, χθες τουρκικά φορτηγά που μετέφεραν υλικό στη Συρία χτυπήθηκαν από αεροπορικά πυρά σε συριακό έδαφος, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τηλεγράφημα που δημοσιεύτηκε στην αγγλική έκδοση του κρατικού τουρκικού πρακτορείου Anadolu έκανε λόγο για ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στην συριακή επαρχία του Χαλεπίου, όμως στο κείμενό του έχει τις πληροφορίες για το χτύπημα εναντίον του τουρκικού κομβόι, στην ίδια περιοχή. Πρωινές πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτύπημα κατάφεραν στην οργάνωση ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.