Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Καμμένος: Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι των εξοπλιστικών και των προμηθειών

22347022.jpg?itok=DHDvZcsk
Ολοι οι φάκελοι που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες πρόκειται να ανοίξουν, προειδοποίησε ο Πάνος Καμμένος, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος που έχει εμπλακεί σε αυτές τις υποθέσεις.

«Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, δεν πρόκειται να μείνει κανένας φάκελος κλειστός. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια», είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και πρόσθεσε ότι αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, αυτό θα γίνει.  

Στόχος του κ. Καμμένου είναι να διαχειρίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα τα Γενικά Επιτελεία, γιατί «δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού να γίνονται οι διαχειριστές των οπλικών συστημάτων. Εξάλλου οι μισοί είναι στη φυλακή», όπως είπε.

Σύσταση επιτροπής λογιστικού ελέγχου για να δούμε τι χρωστάμε και σε ποιόν με το άνοιγμα της Βουλής

xreossiriza-120983939Στην άμεση σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου με στόχο τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου μέρους του δημόσιου χρέους θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του arouraios.gr, η κυβέρνηση μετά από πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου θα εξακριβώσει τους όρους των δανείων, θα ελέγξει την διαφάνεια σε όλη της «αλυσίδα παραγωγής» του χρέους δημοσίων εσόδων και δαπανών και όπου εντοπίσει θα προχωρήσει σε προσδιορισμό επαχθούς/απεχθούς» χρέους (υπάρχουν εκτιμήσεις αυτές τις ώρες πως αυτό μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 70%) και στήριξη της διεκδίκησης διαγραφής και επαναδιαπραγμάτευσης του υπόλοιπου.

arouraios.net