«Δεν ξέρω αν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε μυστικές συμφωνίες. Εγώ βλέπω ότι το νούμερο του
ελλείμματος δεν έχει βασιστεί σε πραγματικές στατιστικές μετρήσεις», τονίζει στα «Επίκαιρα» η κυρία Γεωργαντά, το πρώην πλέον μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ που κατήγγειλε «τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε η χώρα να οδηγηθεί στο ΔΝΤ».
Όταν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» όχι μόνο κορόιδευε τον ελληνικό λαό, αλλά έβαζε και το πρώτο λιθαράκι για την υπονόμευση της χώρας σε ένα προαποφασισμένο σχέδιο. Κι αυτό γιατί αμέσως μετά τις εκλογές, με πολιτική εντολή του Γ. Παπακωνσταντίνου, η ΕΛΣΤΑΤ εκτόξευε το έλλειμμα σε δυσθεώρητα ύψη, ώστε να είναι μονόδρομος η προσφυγή στο ΔΝΤ. Όπως αποδεικνύεται σήμερα από τις καταγγελίες της κυρίας Γεωργαντά αλλά και από τις δηλώσεις πρώην υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρχε κανένας λόγος για τη διόγκωση του ελλείμματος, εκτός αν υπήρχε μεθοδευμένη συνωμοσία ή ανοησία. Για πολιτικό «φούσκωμα» του ελλείμματος κάνει λόγο και ο τότε γενικός γραμματέας της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Μανώλης Κοντοπυράκης, που αναφέρει ότι δύο φορές. με εντολή του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου. άλλαξε τα στοιχεία του ελλείμματος.
«Κάποιοι ήθελαν να μας βάλουν στο ΔΝΤ», τονίζει στα «Επίκαιρα» η καθηγήτρια Οικονομετρίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), κυρία Ζωή Γεωργαντά, η οποία αποκαλύπτει τη μεθόδευση της κυβέρνησης για να τεθεί η χώρα υπό την κηδεμονία της τρόικας.
Για να συμβεί αυτό, έπρεπε να «φουσκώσει» το δημοσιονομικό έλλειμμα, συνυπολογίζοντας και τα ελλείμματα των Δημοσίων Επιχειρήσεων.