Ο αναλυτής της Royal Bank of Scotland, Χάρβιντερ Σιάν υποστηρίζει πως το τρίτο πακέτο διάσωσης μοιάζει αναπόφευκτο, επισημαίνοντας πως υπάρχει πολύ μεγάλη ανηφόρα μπροστά». Παράλληλα εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση μέσω του PSI «δεν μειώνει το χρέος σε διαχειρίσιμα επίπεδα».
«Στις αγορές κυριαρχεί η γενικευμένη πεποίθηση ότι θα υπάρξει διαγραφή και του χρέους που κατέχει ο επίσημος τομέας. Η ιδέα ότι η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να συμμετάσχει στις απώλειες είναι λανθασμένη» εκτιμά ο οικονομικός σύμβουλος του αμερικανικού ινστιτούτου Peterson Αντερς Ασλαντ. Ο ίδιος προσθέτει ότι ο επιθυμητός στόχος από το δεύτερο «κούρεμα» των ομολόγων θα πρέπει να είναι η μείωση του ελληνικού χρέους κάτω από 90% του ΑΕΠ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η JP Morgan. H οικονομική σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Κέντραν Παναγέα τονίζει: «Είναι εξαιρετικά πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω δράση για την Ελλάδα όπως για παράδειγμα η μείωση των επιτοκίων των δανείων ή η επιμήκυνση της διάρκειας λήξης των ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας. Το επίπεδο του χρέους είναι οριακά ανεκτό και η χώρα θα χρειαστεί πιθανότατα νέα στήριξη».
«Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο μια νέας στήριξης παρά το αντίθετο σενάριο» επισημαίνει ο Αλεξ Τζόνσον του βρετανικού επενδυτικού ταμείου Fisher Francis Trees.