Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Απάντηση σε ανακριβές δημοσίευμα από την Εκκλησία της Ελλάδος

ekklisiaellados3102012Σε σχέση με το δημοσίευμα του κ. Κώστα Γυφτοδήμου στο περιοδικό «UNFOLLOW» με τίτλο «Εκκλησία Α.Ε. , «Ιερές Επενδύσεις» με απαίτηση της Ιεραρχίας» (τεύχος 20 Αυγούστου 2013, σελ. 94-97) προβαίνουμε στην κατωτέρω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της αλήθειας :

Το δημοσίευμα κατακρίνει τον νόμο 4146/2013, επειδή επέτρεψε στα νομικά πρόσωπα της Εκκλησίας της Ελλάδος (πλην δηλαδή Αγίου Όρους, Κρήτης και Δωδεκανήσου, που αποτελούν αυτοτελείς εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες) να αξιοποιήσουν τα ακίνητά τους μέσω της επενδυτικής νομοθεσίας για τα ιδιωτικά ακίνητα (νόμος 3894/2010), τηρώντας φυσικά την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Απρόσμενη στήριξη από τον Πρόεδρο της Γερμανίας: Σεβασμός στον Εντουαρντ Σνόουντεν

Germany-Joachim-Gauck01-27July2013Ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοάχιμ Γκάουκ δήλωσε σήμερα ότι οι άνθρωποι που αποκαλύπτουν τις πρακτικές μυστικών υπηρεσιών, όπως ο Αμερικανός Έντουαρντ Σνόουντεν, είναι άξιοι σεβασμού γιατί υπερασπίζονται την ελευθερία.

Ως γνωστό, ο Γιοάχιμ Γκάουκ συνέβαλε να αποκαλυφθούν οι μέθοδοι και τα έργα της Στάζι, της μυστικής αστυνομίας της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

Παρεμβαίνοντας σε ένα θέμα που θα

Στη φυλακή ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης

Προφυλακίστηκε ο Βίκτωρας ΡέστηςΟ κ. Ρέστης απολογήθηκε για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορούν την εμπλοκή του σε ποσό επισφαλούς δανείου ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε πριν ένα χρόνο η FB bank.

Μετά από 3ωρη διάσκεψη, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τον κατηγορούμενο προσωρινά κρατούμενο ως ύποπτο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως ύποπτο φυγής, ενώ έκριναν επίσης ότι το επίδικο ποσό είναι τμήμα μεγαλύτερου που ενσωμάτωσε στην περιουσία του.