Είναι μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες αρχαιολόγους στον κόσμο. Έχει πάθος με την Ελλάδα, αλλά και τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι απόψεις της έχουν διευρύνει τον δημόσιο διάλογο γύρω από την ανασκαφή της Αμφίπολης, προκαλώντας διεθνές ενδιαφέρον. Επιμένει ότι το εντυπωσιακό μνημείο κατασκευάστηκε με παραγγελία του μεγάλου στρατηλάτη και τελικά έγινε ο τάφος του Ηφαιστίωνα.
Ο λόγος για την Αμερικανίδα αρχαιολόγο, Ντόροθι Κινγκ, η οποία μπορεί να ζει στο Λονδίνο, όμως, τις τελευταίες εβδομάδες μοιάζει να είναι «καλωδιωμένη» στον τύμβο Καστά. Σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής», η ίδια δηλώνει έτοιμη να προσφέρει τη βοήθεια της αν της ζητηθεί, εκφράζοντας, παράλληλα, τη σιγουριά της ότι οι αρχαιολόγοι στην Αμφίπολη «θα συνεχίσουν να κάνουν σπουδαίες αποκαλύψεις».
Ανήκει, μάλιστα, σε εκείνους που θεωρούν πως η Κατερίνα Περιστέρη και η ομάδα της έχουν κάνει καλή δουλειά, αξιολογώντας θετικά τις μεθόδους και τις πρακτικές που ακολουθούν. «Μνημειώδους σημασίας ευρήματα στην Αμφίπολη» Ο σκελετός που βρέθηκε αναζωπύρωσε τις συζητήσεις στους κόλπους ερευνητών και ειδικών για τον νεκρό που ήταν θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Κινγκ, «…προς το παρόν όλα τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και σε συνδυασμό με το κολοσσιαίο μέγεθος και τον ασυνήθιστο διάκοσμο μου δείχνουν ότι η κατασκευή του τύμβου ξεκίνησε κατά παραγγελία του Αλέξανδρου και ολοκληρώθηκε από τους επιγόνους του». Σύμφωνα με τη διάσημη αρχαιολόγο, «το εάν ο τύμβος προοριζόταν για τον ίδιο τον Μακεδόνα στρατηλάτη ή για τον Ηφαιστίωνα είναι υπό συζήτηση, όμως επειδή ξέρουμε ότι η κατασκευή του τύμβου του Ηφαιστίωνα ακυρώθηκε, είναι πιθανό να κατασκευάστηκε για τον ίδιο τον Αλέξανδρο».
«Υποπτεύομαι», προσθέτει, «ότι θα υπάρξουν κι άλλα ευρήματα που θα έρθουν στο φως. Από τις πηγές, πάντως, μαθαίνουμε ότι μόνο δύο είναι οι υποψήφιοι χρονολογικά και από πλευράς κοινωνικής θέσης: ο Ηφαιστίωνας και ο Αλέξανδρος».
«Ολες οι πηγές συμφωνούν ότι το σώμα του Αλεξάνδρου μεταφέρθηκε στην Αλεξάνδρεια, οπότε ο μόνος που μας μένει είναι ο Ηφαιστίωνας», υπογραμμίζει. «Βολές» κατά των Σκοπιανών Πέραν των παρατηρήσεών της, εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της Κινγκ απέναντι στις επίσημες θέσεις των κυβερνήσεων των Σκοπίων περί της ονομασίας της χώρας τους.
«Ναι, οι Μακεδόνες εισέβαλαν και κατέκτησαν τα Σκόπια, αλλά ο Αλέξανδρος κατέκτησε και το Ιράν και το Αφγανιστάν. Καμία από τις δύο αυτές χώρες δεν ισχυρίζεται ότι αυτό τους κάνει Μακεδόνες», λέει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Η Αμφίπολη είναι στη Μακεδονία, η Βεργίνα είναι στη Μακεδονία και η Μακεδονία είναι στην Ελλάδα. Το να υποστηρίζεις το αντίθετο είναι τόσο γελοίο, όσο το να υποστηρίζεις ότι ο Ιησούς πήγε στην Αμερική…»....