Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι Γερμανικές αποζημιώσεις και ο συμψηφισμός με το Ελληνικό χρέος

Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Αναγέννησης δόθηκε την Τρίτη 20.12.11 Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Τις νομικές διαστάσεις και το ιστορικό του θέματος ανέλυσαν οι καθηγητές κ. Κ. Μπέης και Γ. Κασιμάτης ενώ ο επίτιμος Πρέσβης κ. Μ. Μεγαλοκονόμος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Συγκεφαλαίωσε τις νομικές και πολιτικές διαστάσεις του θέματος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Σ. Παπαθεμελής ο οποίος, αφού επεσήμανε την ολιγωρία του πολιτικού κόσμου στο θέμα, πρότεινε τη δημιουργία ομάδας «ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ»για την αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών που εκτός από οικονομικές είναι ηθικές και ιστορικές.

Ακολούθησε ζωηρή συζήτηση. Αναλυτικότερα:
Ο κ. Κ. Μπέης έκανε μια ιστορική αναδρομή και κατακεραύνωσε το υπάρχον πολιτικό σύστημα, επιρρίπτοντάς του ευθύνες και επισημαίνοντας τη συνενοχή του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ανέχθηκε την καταπάτηση των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού αποδεχόμενο τους εκβιασμούς και τις πιέσεις εκ μέρους της γερμανικής πλευράς».

Ο κ. Γ. Κασιμάτης πρότεινε να εγκαλέσουμε τα θεσμικά όργανα του κράτους ώστε να καταστεί πασίδηλη η ανεπάρκειά τους και να τα φέρουμε – έστω και τώρα -προ των ευθυνών τους. Μίλησε για μειοδοτική συμπεριφορά σε σχέση με την εκποίηση της εθνικής μας περιουσίας αλλά πάνω απ’ όλα επικεντρώθηκε στο «ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας έναντι της Γερμανίας»

Ο κ. Μ. Μεγαλοκονόμος πρότεινε συγκεκριμένες δράσεις για την διεθνοποίηση του προβλήματος και την καταγγελία της γερμανικής ασυνέπειας. Η πρόταση του Συμψηφισμού του χρέους θα βοηθούσε στο να παύσουν να μας θεωρούν ως «δεδομένους», αφού είναι φυσικός κανόνας ο «δεδομένος» να καταντά κάποτε «δεδουλευμένος» και τελικά «αναλώσιμος». Θα βοηθήσει επίσης στο να δημιουργήσει νέο κλίμα στο εξωτερικό γιατί θα υπενθυμίσει τα δεινά του πολέμου που προκλήθηκαν από τη Γερμανία αλλά και θα αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας η οποία έχει τρωθεί εξαιτίας της ατολμίας και των παλινωδιών των τελευταίων κυβερνήσεων. Η Γερμανία ασκεί απαράδεκτες πιέσεις ενώ είναι υπόλογη για τις μεγάλες ανεξόφλητες υποχρεώσεις.

Ο κ. Σ. Παπαθεμελής είπε ότι η μόνη λύση είναι η Επίσημη Σύνδεση του δικού μας χρέους με το πολεμικό της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ( να διακηρύξουμε δηλαδή ότι δεν πληρώνουμε αν δεν πληρωθούμε για τα χρέη της Γερμανίας). Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Γερμανούς όσο καμία άλλη χώρα κάτω από την κατοχή τους. Πάρα ταύτα η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα της υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις. Διευκρίνισε, επίσης, ότι της κίνησης του Συμψηφισμού πρέπει να προηγηθεί ο ορισμός του νόμιμου χρέους.

Η Δημοκρατική Αναγέννηση αναλαμβάνει, και με το παραπάνω, όλες τις ευθύνες που της αναλογούν και θα συνδράμει κάθε πρωτοβουλία που θα θέτει το εθνικό συμφέρον υπεράνω των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Μιχάλης Ιγνατίου: "Άλλο δημοφιλής,άλλο υπεύθυνος"

Δεν με εξέπληξε η παρέμβαση του πρώην Προέδρουτης Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, εναντίον της διεξαγωγής εκλογών. Και ομολογώ ότι την ανέμενα, και το συζητήσαμε στη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησης με ομάδα φίλων στην Ουάσιγκτον. Βέβαια, ουδείς είχε αμφιβολία ότι ο κ. Στεφανόπουλος θα ήταν ένας από αυτούς που θα επιστρατεύονταν για να παραμείνει στην πρωθυπουργία ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, καθώς, εάν έχει κάποιος υπομονή να εξετάσει την πορεία του στο Προεδρικό Μέγαρο, θα διαπιστώσει ότι ήταν πάντα διατεθειμένος για «εξυπηρετήσεις».

Η παρέμβασή του είναι απαράδεκτη, είναι κίνηση που παραβιά ζει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Και αποτελεί χτύπημα για τη Δημοκρατία, διότι η παρέμβαση προέρχεται από έναν πολιτικό που τίμησε ο λαός της Πάτρας, ψηφίζοντάς τον σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις. Η αλήθεια είναι ότι καταψηφίστηκε όταν δημιούργησε το δικό του κόμμα, τη διαλυμένη τώρα ΔΗΑΝΑ, προφανώς επειδή οι Έλληνες ψηφοφόροι –ειδικά αυτοί της ΝΔ– του γύρισαν μαζικά την πλάτη. Διετέλεσε υπουργός χωρίς να αφήσει έργο και, όταν ο λαός τον έστειλε οριστικά στη σύνταξη, ο τότε πρόε δρος της ΠΟΛΑΝ τον επανέφερε στο πολιτικό προσκήνιο, προτείνοντας την υποψηφιότητά του για το ανώτατο πολιτεια κό αξίωμα. Μετά το άρθρο στην Καθημερινή, ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα έχει μετανιώσει...

Πάντα μου έκανε εντύπωση όταν διάβαζα τη φράση ότι ο κ. Στεφανόπουλος είναι «ένας εκ των δημοφιλέστερων Ελλήνων πολιτικών». Η αλήθεια είναι ότι η δημοφιλία μετριέται στις κάλπες και όχι στις δημοσκοπήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι «πειραγμένες» και αποτελούν εργαλεία δημιουργίας κακών ή καλών –στην περίπτωση του κ. Στεφανόπουλου και του κ. Παπαδήμου– εντυπώσεων. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν έφυγε από το «μαντρί» της ΝΔ, πάτωσε κυριολεκτικά, ενώ ο κ. Παπαδήμος δεν έχει δοκιμαστεί στην κάλπη. Και είμαι βέβαιος πως δεν θα τολμήσει να το επιδιώξει ποτέ και θα μπορούσα να σας απαριθμήσω χιλιάδες λόγους για τους οποίους θα αναζητά και τη δική του ψήφο.

Το 2004, ο κ. Στεφανόπουλος είχε διακριθεί ανάμεσα σε αυτούς που ζήτησαν από τους Έλληνες της Κύπρου να αυτοκτονήσουν, αποδεχόμενοι το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό Σχέδιο Ανάν. Δεν είχε κανένα λόγο να ταχθεί εναντίον του Ελληνισμού της Κύπρου και το έπραξε μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι –μαζί με τον κ. Σαμαρά– τον ανέστησαν πολιτικά. Αν μελετήσει εκείνο το απαράδεκτο κείμενο του κ. Κόφι Ανάν –διότι το 2004 δεν το διάβασε καν–, δεν θα νιώσει περηφάνια για την επιλογή που έκανε.

Είναι τρομακτικό, πάντως, να εισηγείται μη διεξαγωγή εκλογών ένας πολιτικός που επιλέχθηκε για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και ο οποίος έπρεπε να είναι προστάτης και σύμβολο της Δημοκρατίας. Η πράξη του δείχνει πάνω απ’ όλα ανευθυνότητα, διότι αδυνατώ να πιστέψω πως αποτελεί μέρος ενός σχεδίου, που δεν θα επιτρέψει στο λαό να εκφράσει με την ψήφο του την οργή για όλ’ αυτά που αποφασίζονται στο εξωτερικό και εκτελούνται χωρίς ίχνος ευαισθησίας από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του, οι οποίοι αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τα απαράδεκτα που συντελούνται στην Ελλάδα.

Οι λέξεις που χρησιμοποιεί στο άρθρο του ο κ. Στεφανόπουλος είναι προσβλητικές για το λαό. Και εάν το πρόβλημά του είναι οι πολιτικοί, δεν πρέπει να παραπονείται. Είναι και ο ίδιος εικόνα και ομοίωσή τους... 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Επίκαιρα" στις 15/12/11

Καραμανλής-off the record

Ρεκόρ πωλήσεων για το βιβλίο του Μανόλη Κοττάκη Καραμανλής-off the record, με 15.000 πωλήσεις σε μια εβδομάδα. Ο ρόλος της τουρκάλας κ. Μπαράν, συζύγου του βοηθού υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάθιου Μπράιζα, στην υπόθεση κατασκευής του αγωγού South Stream αναφέρεται στην ενότητα για την εξωτερική πολιτική με τίτλο Η αναθεώρηση της Γιάλτας.  

Σε κανένα τομέα της πολιτικής τίποτε δεν είναι τυχαίο, πόσω μάλλον στην εξωτερική πολιτική. Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα  Καραμανλή να προσχωρήσει στο σχέδιο κατασκευής του South Stream, μέσω του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, άλλαξε τη συμπεριφορά των συμμάχων μας, κυρίως των αμερικανών, που δεν ήταν ευνοϊκοί σε ένα άνοιγμα προς τη Ρωσία του Πούτιν.  

Ο συγγραφέας αναφέρει για τους αμερικανούς: «Tο πόσο σηµαντική ήταν γι’ αυτούς η υπονόµευση των ρωσικών σχεδίων για την ενέργεια προκύπτει από µια µελέτη που εκπόνησε το καλοκαίρι του 2008 για λογαριασµό του αµερικανικού Ηudson Institute η διευθύντρια του Κέντρου Ευρασιατικής Πολιτικής και σύζυγος του βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα, η Ζεϊνό Μπαράν. 

Η τουρκικής καταγωγής επιστήµονας, στην τριάντα πέντε σελίδων εργασία της, αφού έκανε µεταξύ άλλων αναφορά στις επισκέψεις Καραµανλή στη Μόσχα χαρακτήριζε τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream «αντιδραστικό έργο»…” Oβασικός λόγος είναι ότι η λειτουργία του θα αύξανε την ρωσική ενεργειακή επιρροή σε όλη την Ευρώπη και θα αποδυνάμωνε την ισχύ του αγωγού Nabucco. 

«Η αναφορά αυτή της Τουρκάλας συζύγου του Μάθιου Μπράιζα, που αποκάλυπτε πόσο σηµαντική ήταν για τα αµερικανικά γεωπολιτικά συµφέροντα η ακύρωση της κατασκευής του αγωγού στάλθηκε τότε στην Αµερικανική Γερουσία. 

Όσο για το σύζυγό της Μάθιου Μπράιζα, σε τηλεγράφηµα που έστειλε την ίδια εποχή προς τον Έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ Αλέξανδρο Μαλλιά (το αποκάλυψαν τα Επίκαιρα) χαρακτήριζε «ολέθρια την ενέργεια του πρωθυπουργού Καραµανλή».  

Ο Μπράιζα εξετράπη σε αυτούς τους ανοίκειους χαρακτηρισµούς για τον Έλληνα πρωθυπουργό µετά την ανάγνωση των εµπιστευτικών reports που του έστελνε από την Αθήνα ο εµπορικός σύµβουλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ελληνική πρωτεύουσα Γούντγουορντ Κλαρκ Πράις, ο οποίος σήµερα κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή του Εθνικού Συµβουλίου Ασφαλείας (NSC)του Λευκού Οίκου για τη Ρωσία και την Κεντρική Ασία...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΠΑΡΗΓΑ:"ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

Δείτε το βίντεο...

"Μπλουμ" η κυβέρνηση Παπαδήμου στη δημοσκόπηση της VPRC.

Βουλιάζει στο πέλαγος των προβλημάτων και έχουν ήδη αρχίσει οι "μπουρμπουλίθρες" σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα»,ραγδαία είναι η πτώση της δημοτικότητας της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Το 65% των Ελλήνων εμφανίζεται να μην έχει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση που μόλις τον προηγούμενο μήνα τύγχανε αποδοχής από το 48% των ψηφοφόρων.

Μόνο το 26% των ερωτώμενων απάντησαν πως έχουν εμπιστοσύνη στο κυβερνητικό σχήμα.

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr