Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Γερμανοί εξαγωγείς πούλησαν 360 τόνους χημικών στη Συρία από το 1988 ως το 2011

Γερμανοί εξαγωγείς πούλησαν 360 τόνους χημικών στη Συρία από το 1988 ως το 2011Η Γερμανία πούλησε στη Συρία περίπου 360 τόνους χημικών ουσιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή δηλητηριωδών αερίων, κάποια από αυτά ακόμη και το 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Τα χημικά, που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν και για στρατιωτικούς σκοπούς, πούλησαν γερμανοί εξαγωγείς από το 1988 ως τον Απρίλιο του 2011, ένα μήνα μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία.

Το ποσό που αποκάλυψε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από αυτό που ήταν γνωστό μέχρι τώρα.

Λαπαβίτσας: Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’

Λαπαβίτσας: Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’«Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας, σε άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο, costaslapavitsas.blogspot.gr, υπό τον τίτλο «Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’» και συνεχίζει:

Τι θα συμβεί αν κατεβάσει τα ρολά η Αμερική

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κινδυνεύει να παραλύσει από το πρωί της Τρίτης, καθώς επίσης εκατοντάδες χιλιάδες ομοσπονδιακών υπαλλήλων να υποχρεωθούν σε άδεια άνευ αποδοχών, αν το Κογκρέσο αποτύχει να υιοθετήσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού το βράδυ της Δευτέρας.

Σε πιθανή αρνητική έκβαση της συνεδρίασης του Κογκρέσου οι Aμερικανοί δημόσιοι υπάλληλοι που θεωρούνται «ως μη ουσιώδες δυναμικό» θα πρέπει υποχρεωτικά να παραμείνουν στο σπίτι και να μην πάνε στις θέσεις εργασίας τους. Οι δημόσιοι οργανισμοί που απειλούνται να χάσουν προσωπικό είναι αυτοί που είχαν υποστεί το ίδιο «μαρτύριο» το 1995-1996 ήταν είχε προκύψει παρόμοιο δημοσιονομικό κενό.

Ο Ελληνας καθηγητής που ανακάλυψε το «κλειδί» των διαστημικών καταιγίδων

Φως στις διαστημικές καταιγίδες και στο θεαματικό σέλας στους πόλους της Γης ρίχνει ο 38χρονος ελληνικής καταγωγής καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας - Λος Αντζελες (UCLA) Βασίλης Αγγελόπουλος, μαζί με την ομάδα επιστημόνων στην οποία είναι επικεφαλής. «Βρήκαμε από πού προέρχεται η ενέργεια, η οποία τροφοδοτεί τον “διαστημικό καιρό”» δήλωσε ο Βασίλης Αγγελόπουλος, σχολιάζοντας την ανακάλυψη της κινητήριας δύναμης και του μηχανισμού στο γήινο μαγνητικό πεδίο που προκαλεί τα φαινόμενα.

ΥΠΕΞ Ρωσίας Λαβρόβ: Το Ιράν συνέβαλλε στη εξεύρεση της μέσης λύσης στην κρίση της Συρίας. Η διπλωματική ήττα των ΗΠΑ μεγαλώνει!

Russia's Foreign Minister Sergei Lavrov.(AFP Photo / Stan Honda)Iran behind anti-WMD rider in chemical watchdog's decision on Syria - Lavrov

A small but far reaching clause in the chemical watchdog’s decision on Syria that urges all non-signatories of the Chemical Weapons Convention to join the treaty was actually proposed by Iran – and supported by the US – Russian FM Sergey Lavrov revealed.

Recalling the tense round of negotiations surrounding the issue of Syria’s chemical weapons, the Russian foreign minister said that it was Iran that “offered a very sound addition.” The insider revelation into the diplomatic process of avoiding yet another armed conflict in the Middle East was shared by Sergey Lavrov in an interview with Kommersant daily.