Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014
Η Εταιρεία Παπαδιαμαντικών Σπουδών προσφέρει δωρεάν το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
O ἐπίσημος ἱστότοπος τῆς Ἑταιρείας Παπαδιαμαντικῶν Σπουδῶν, ἔχει ὡς σκοπὸ τὴ μελέτη καὶ τὴ διάδοση τοῦ ἔργου τοῦ Σκιαθίτη συγγραφέα.
Ενας χῶρος (ποὺ θὰ συμπληρώνεται καὶ θὰ ἀνανεώνεται διαρκῶς) στὸν ὁποῖο μπορεῖτε νὰ βρεῖτε τὸ πρωτότυπο ἔργο τοῦ συγγραφέα, μέρος τοῦ μεταφραστικοῦ, τὴν πρόσληψή του ἀπὸ τὶς ἄλλες τέχνες, καθὼς καὶ μελέτες ποὺ ἔχουν γίνει πάνω σ’ αὐτό (μὲ τὴ μορφὴ βιβλίων, διατριβῶν, ἄρθρων, ἀφιερωμάτων περιοδικῶν).
Ὁ ἱστότοπος, (http://papadiamantis.net/) ποὺ φιλοδοξεῖ στὸ μέλλον νὰ γίνει διαδραστικός, ἀπευθύνεται πρωτίστως στὰ μέλη τῆς Ἑταιρείας καὶ σὲ ὅσους μελετοῦν καὶ ἀγαποῦν τὸν Παπαδιαμάντη.
Μία εξαιρετική προσπάθεια!
Τα «Σεπτεμβριανά»: Μια ιδέα που αξίζει να μιμηθούν όλοι οι Έλληνες
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρωτότυπη ιδέα του προέδρου του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά των ΗΠΑ, Χαράλαμπου Βασιλειάδη, που ονομάστηκε «Σεπτεμβριανά». Βασίζεται στη διαπίστωση ότι η γενοκτονία των Ποντίων (κυρίως στην Αμάσεια και τη Σάντα) έγινε τον Σεπτέμβριο του 1921, η καταστροφή της Σμύρνης έγινε τον Σεπτέμβριο του 1922, ο διωγμός των Ελλήνων της Πόλης πάλι Σεπτέμβριο, του 1955, αλλά και η τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης Σεπτέμβριο, του 2001.
Η ιδέα είναι ιδιαίτερης σημασίας και πραγματικά δείχνει το δρόμο που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο Ελληνισμός στην πορεία για την αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας αλλά και σε κάθε μορφή παρέμβασης της Ομογένειας για τα Ελληνικά Εθνικά Θέματα. Βασική αρχή θα πρέπει να είναι πάντοτε το να βρίσκουμε πρακτικό τρόπο για να δείχνουμε ότι τα συμφέροντα του Ελληνισμού και τα συμφέροντα της Αμερικής (ή του εκάστοτε τόπου όπου ζούμε) συμβαδίζουν, ώστε να φέρνουμε την αμερικανική πολιτική σκηνή κοντά στα ελληνικά εθνικά θέματα.
Ρακιντζής: Ιδού οι 14 “νόμοι της διαπλοκής” – Ποιες είναι οι υποθέσεις που “σβήστηκαν” οι ποινικές ευθύνες
Το καθεστώς ασυλίας σε δημόσιους λειτουργούς, που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε χαρακτηριστεί “τείχος προστασίας”, περιγράφει αναλυτικά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης προς απάντηση σε ερώτηση του Π. Καμμένου.
Σύμφωνα με την Αυγή, ο Λ. Ρακιντζής αναφέρει ονομαστικά δεκατέσσερις νομοθετικές παρεμβάσεις για αντίστοιχες υποθέσεις που καταγράφονται ονομαστικά, με τις οποίες απαλλάχθηκαν οι υπεύθυνοι για τις όποιες ποινικές και αστικές ευθύνες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)