Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

"Πος θα γραφο στα ελινικα τισ λεκσισ "λεσχι μπιλντερμπεργκ" κιρια Ανα Διαμαντοποιλοι;;

O Διαχρονικός βιασμός της Ιστορίας και της Γλώσσας μας!Δείγμα ... γραφής: "Πος θα γραφο στα ελινικα τισ λεκσισ "λεσχι μπιλντερμπεργκ" κιρια ανα διαμανδοποιλοι; Εκσερετικο το εργο ποι αφισατε επι ιποιργιας σασ - Πσαχνοιμε να εκσεβροιμε λογια για να σασ εφχαριστισοιμε για τισ ορεεσ αλαγεσ στη γλοσα μασ"!

Στα χρόνια της μεταπολίτευσης το πολίτευμα της πατρίδος μας, από Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μετετράπη, από τους φαύλους και ξετσίπωτους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που κυβερνούν, σε άκρατη κομματοκρατία. 

Αυτά τα κόμματα αντί να είναι όργανα προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και του δημοκρατικού πολιτεύματος, εξελίχτηκαν σε σπόνσορες των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των διαφόρων συντεχνιών και της νέας τάξεως πραγμάτων. 

Στη Γροιλανδία αποκολλήθηκε παγόβουνο στο μέγεθος της Ελλάδας

Αποκολλήθηκε παγόβουνο στη Γροιλανδία στο μέγεθος της ΕλλάδαςΟι ειδήσεις για τα παγόβουνα είναι εντυπωσιακές, παράλληλα όμως μα ςθυμίζουν την υπερθέρμανση του πλανήτη Επιστήμονες προέβλεπαν εδώ και χρόνια αυτό που τελικά συνέβη: παγόβουνο λίγο μικρότερο σε έκταση από την Ελλάδα αποκολλήθηκε από τον Παγετώνα Πέτερμαν, έναν από τους μεγαλύτερους της Γροιλανδίας, όπως επιβεβαίωσαν το Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ και η Καναδική Υπηρεσία Πάγων.

Οι ερευνητές ανίχνευσαν το συμβάν χάρη στον αισθητήρα MODIS, τον οποίο μεταφέρουν οι δορυφόροι Terra και Aqua. Παρότι το μέγεθός του φθάνει τα 119 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το συγκεκριμένο παγόβουνο είναι περίπου το μισό σε έκταση από ένα άλλο «νησί» πάγου που αποσπάστηκε από τον ίδιο παγετώνα πριν από δύο χρόνια.

Οι Αυστριακοί αυτοκολακεύονται. Η Αυστρία δεν έχει τίποτα που θα μπορούσαν να ζηλέψουν οι Ικαριώτες!

Ρουμπινί: «Τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το 2013

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί προβλέπει την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το 2013.

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εμμένει στην πρόβλεψή του για την «τέλεια παγκόσμια καταιγίδα» το επόμενο έτος, καθώς οι οικονομίες ανά τον κόσμο παρελκύουν, το γεωπολιτικό ρίσκο αυξάνεται και η κρίση χρέους στην ευρωζώνη εντείνεται.

Ο Ρουμπινί, ο οποίος είχε προβλέψει την οικονομική κρίση που θα ξεσπούσε το 2008, υπογράμμισε 5 παράγοντες οι οποίοι θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία.

Όπως αναφέρει ο Ρουμπινί, οι παράγοντες είναι οι εξής:

1. Η επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη

2. Το γεγονός ότι οι αυξανόμενοι φόροι και οι περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ μπορεί να ωθήσουν τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου σε ύφεση

3. Η «ανώμαλη προσγείωση» της οικονομίας στην Κίνα

4. Η περαιτέρω επιβράδυνση των αναδυόμενων αγορών

5. Μια στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Ρόιτερς, ο Ρουμπινί δήλωσε ότι «το 2013 θα είναι η χρονιά που το τενεκεδάκι θα έχει γίνει πολύ βαρύ για να το κλωτσήσεις… τότε είναι όταν θα έχουμε την τέλεια παγκόσμια καταιγίδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Αυστρία: Δημοσίευμα θέλει την Ικαρία κρατίδιο της Αυστρίας!

Αυστρία: Δημοσίευμα θέλει την Ικαρία κρατίδιο της ΑυστρίαςΑίσθηση έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα της Αυστριακής εφημερίδας Χόιτε που θέλει την Ικαρία να επιθυμεί να αποσχιστεί από την Ελλάδα και να προσαρτηθεί στην Αυστρία.

Το δημοσίευμα, που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, έχει αναπαραχθεί από πολλά άλλα Αυστριακά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης και της ιστοσελίδας της αυστριακής κρατικής τηλεόρασης.

Στο δημοσίευμα της «Χόιτε», με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».

Φιλοξενούνται, τέλος, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

Από την πλευρά της, η ελληνική πρεσβεία αντέδρασε άμεσα με την εξής ανακοίνωση: «Η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί. Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

ΑΜΠΕ

Κλιμάκωση σε παγκόσμιο επίπεδο - Αύξηση επιτήρησης των ρωσικών Στόλων από το ΝΑΤΟ


Αύξηση του επιπέδου επιτήρησης και επιφυλακής του ΝΑΤΟ απέναντι στο σύνολο των ρωσικών Στόλων (Βόρειου Στόλου, Βαλτικής Θάλασσας, Μαύρης Θάλασσας και Ειρηνικού Ωκεανού) καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία, πληροφορίες, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από πηγές του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά την Μεσόγειο, που ερωτήθηκαν σχετικά από το defencenet.gr.
Image
Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως "ενισχυμένη εποπτεία", αλλά τα πράγματα φαίνεται ότι είναι πολύ σοβαρότερα απ'ότι περιγράφονται από την ανώδυνη φράση. Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι στολίσκοι από τον Βόρειο Ωκεανό και την Μαύρη Θάλασσα για την Συρία και έγινε σαφώς πιο ευδιάκριτη η πιθανότητα σύγκρουσης στην Συρία που να υπερβαίνει τα όρια αυτού που συνέβη πέρσι στην Λιβύη, δηλαδή να υπάρξει ενεργός αντιπαράθεση ρωσικών δυνάμεων με αυτές του ΝΑΤΟάλλαξε το επίπεδο επιτήρησης των ρωσικών δυνάμεων.