Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013

ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΣΕΤΣΕΝΟΥΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι του Λιβάνου ΟΤV o γνωστός Λιβανέζος δημοσιογράφος και πολιτικός Salem Zahran, αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο των μυστικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ρώσικων αρχών και Τσετσένων απαγωγέων για την τύχη των Επισκόπων.

Ισχυρίζεται ότι οι Επίσκοποι δολοφονήθηκαν γιατί οι Ρώσοι αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα των Tσετσένων για ανταλλαγή κρατουμένων και άμεση απελευθέρωση ομοεθνών τους αυτονομιστών που κρατούνται σε ρώσικες φυλακές.

Παραθέτουμε απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την επίμαχη συνέντευξη:

"Καίνε" τη Microsoft τα έγγραφα Σνόουντεν για την επιχείρηση PRISM

Η εταιρεία Microsoft συνεργάσθηκε στενά με αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών για να τις βοηθήσει να υποκλέψουν επικοινωνίες χρηστών και στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων επέτρεψε στην Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) να παρακάμπτει την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Επικαλούμενη άκρως απόρρητα ντοκουμέντα, τα οποία αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, η βρετανική εφημερίδα "Guardian" αναφέρει πως η Microsoft εργάσθηκε μαζί με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και την NSA για να διευκολύνει την πρόσβαση μέσω του Prism –πρόγραμμα συγκέντρωσης δεδομένων το οποίο αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα από την βρετανική εφημερίδα– στην υπηρεσία αποθήκευσης δεδομένων SkyDrive.

Ένοχη για μια ακόμη φορά η Apple

Ένοχη για μια ακόμη φορά η AppleΟ όμιλος πληροφορικής Apple κρίθηκε ένοχος ότι συνωμότησε για να αυξηθούν οι λιανικές τιμές των ηλεκτρονικών βιβλίων το 2010 που διέθεσε στην αγορά την ταμπλέτα του iPad, σύμφωνα με μια απόφαση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια δικαστής της Νέας Υόρκης.

"Οι κατήγοροι απέδειξαν πως η Apple είχε συνωμοτήσει για να ανεβάσει τη λιανική τιμή των ηλεκτρονικών βιβλίων" με πολλούς μεγάλους αμερικανούς εκδότες, εκτιμά η δικαστής Ντενίζ Κοτ στην απόφασή της, στην οποία ανακοινώνει επίσης πως θα διεξαχθεί νέα δίκη για να καθορισθεί το ποσό των αποζημιώσεων που θα πρέπει να καταβάλει ο όμιλος Apple.

Οι σχέσεις με τη Ρωσία και οι ανησυχίες made in USA

Ένα από τα θέματα που θα τεθούν από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 8 Αυγούστου υποθέτω ότι θα είναι και η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας σε σχέση με την Τουρκία και τη Ρωσία. Η παλαιότερη συζήτηση για τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολης, που δεν προχώρησε, και η πρόσφατη ανακίνηση του ζητήματος της ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων καθιστούν προφανή την επιθυμία της χώρας μας για μεγαλύτερη ενεργειακή και γεωπολιτική αναβάθμιση. Ομως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αυτή η αναβάθμιση να συνδυαστεί με ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων και με πιθανή εξάρτηση της Ελλάδας από ρωσικές πηγές ενέργειας.