Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2012

«Σέχτα» στη Δυτική Θράκη!


Τη δημιουργία ενός κρυφού Ισλάμ στη Θράκη επιθυμεί η Αγκυρα, στέλνοντας προσφάτως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για οργανώσει το σχέδιο για το κρυφό σχολείο του παρα-Ισλάμ. Οπως αποκάλυψε χθες η «κυριακάτικη δημοκρατία», o κ. Μποζντάγ ήρθε στη χώρα μας με βασική αποστολή την πλήρη ανάπτυξη ενός μυστικού παραθρησκευτικού δικτύου προσηλυτισμού σε σπίτια και κτίρια του προξενείου, με στόχο την κατήχηση και μύηση χιλιάδων νέων της μειονότητας σε μία αίρεση του Ισλάμ.

Το μυστικό αυτό δίκτυο, που οι Τούρκοι αρέσκονται να ονομάζουν «new born turkish-islam» («αναγεννημένοι τουρκο-ισλαμιστές»), απλώνει ραγδαία τα δίκτυά του σε όλα τα Βαλκάνια και στόχος του είναι η πλήρης θρησκευτική και γλωσσική ομογενοποίηση της μειονότητας, ούτως ώστε να εξαφανιστούν πλήρως οι εθνοτικές ομάδες των Πομάκων και των Τσιγγάνων.

Ὁ Χρυσόστομος Σμύρνης καὶ οἱ μιμητὲς τοῦ Στεργιάδη


Τὸ διήμερο 27-28 Αὐγούστου τοῦ 1922 σήμανε τὴν καταστροφὴ τῆς ἑλληνικότατης Σμύρνης καὶ τὸ μαρτύριο τοῦ Μητροπολίτη Χρυσοστόμου (Καλαφάτη). Λόγω τῆς διαφορᾶς 13 ἡμερῶν μεταξὺ παλαιοῦ καὶ νέου ἡμερολογίου ἔχει καθιερωθεῖ νὰ τιμοῦμε τὴ μνήμη αὐτῶν τῶν δραματικῶν γεγονότων στὶς ἀρχὲς Σεπτεμβρίου. Τὸν Νοέμβριο τοῦ 1992 ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος κατέταξε ἐπισήμως στὴ χορεία τῶν Ἁγίων της τὸν μαρτυρικὸ Μητροπολίτη Χρυσόστομο καὶ τοὺς ἄλλους κληρικοὺς ποὺ βρῆκαν τὸν θάνατο στὰ χέρια τῶν κεμαλικῶν Τούρκων. Οἱ Μητροπολίτες Ἰκονίου Προκόπιος, Μοσχονησίων Ἀμβρόσιος, Κυδωνιῶν Γρηγόριος καὶ ὁ Ἐπίσκοπος Ζήλων Εὐθύμιος ( μαρτύρησε στὸν Πόντο τὸ 1921) ἀνήκουν μαζὶ μὲ 350 περίπου ἁπλοὺς κληρικοὺς στὸν μακρὺ κατάλογο τῶν ἐθνοϊερομαρτύρων. Ἡ μνήμη τοὺς τιμᾶται σὲ ὅλους τους ναούς μας τὴν Κυριακὴ πρὸ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Φέτος ἀντιστοιχεῖ στὶς 9 Σεπτεμβρίου.
Ὁ Ἅγιος Χρυσόστομος Σμύρνης ἀποτελεῖ μία ἀκόμη μαρτυρία τῆς ἀγωνιστικῆς δράσης τοῦ Ὀρθοδόξου κλήρου γιὰ τὴν Πίστη καὶ γιὰ τὸ Γένος. Θὰ μποροῦσε νὰ διαφύγει μὲ τὴ βοήθεια τοῦ Ἀμερικανοῦ Προξένου Τζὸρτζ Χόρτον ἢ τοῦ Ρωμαιοκαθολικοῦ Ἀρχιεπισκόπου.

Αν η Ελλάδα καταστραφεί τελείως...


Κυβέρνηση: "Θα διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις από Α' και Β' ΠΠ!"


Image
Ξεκινά από το υπουργείο Οικονομίας η διαδικασία της μεθοδικής και τεκμηριωμένης αποτύπωσης των γερμανικών αποζημιώσεων και του γερμανικού αναγκαστικού δανείου σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου «οι διεκδικήσεις να μην γίνουν με αερολογίες αλλά με βούληση, τεκμηρίωση και επιμονή». Και αυτό είναι πραγματική είδηση αφού είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση δημοσίως εκκινεί θέμα γερμανικών αποζημιώσεων.

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων φαίνεται να ανακινεί η κυβέρνηση, η οποία δια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα διαμηνύει ότι η εν λόγω εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας «εξακολουθεί να υφίσταται» και ως εκ τούτου η χώρα μας «διατηρεί το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξή της».

Σε ομιλία του στην Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε ότι «το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους μετά από έγγραφο του Πταισματοδικείου (29.06.2012) έχει ξεκινήσει διαδικασία προσδιορισμού του ποσού των γερμανικών αποζημιώσεων με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα». 

Προχωρώντας σε περισσότερες λεπτομέρειες ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ανέφερε ότι μεταξύ των διαθέσιμων δεδομένων είναι 7,5 δις δολάρια που ήταν η απαίτηση της ελληνικής αντιπροσωπίας κατά την Συνδιάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων 1945-1946 «από ζημιές κάθε είδους που υπέστη στο διάστημα της Γερμανικής Κατοχής». Έναντι του ποσού αυτού των 7,5 δισ. δολαρίων η Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου έχει λάβει από την Γερμανία κατά καιρούς:

- 20 εκατ. δολάρια το 1946 από τη διάλυση της Γερμανικής Πολεμικής Βιομηχανίας σε οπλισμό

- Όλες οι περιουσίες των Γερμανών υπηκόων (1946) περιήλθαν στο ελληνικό δημόσιο η αξία των οποίων δεν ήταν δυνατό να υπολογιστεί

- 4,8 εκατ. γερμανικά μάρκα το 1961 για αφαιρεθέντα καπνά από τις γερμανικές αρχές κατοχής. Το ισότιμο ποσό σε δραχμές διανεμήθηκε σύμμετρα στους δικαιούχους

- 115 εκατ. γερμανικά μάρκα το 1961 στα θύματα του ναζισμού (θάνατος,
ομηρίες, σωματικές βλάβες)

Επιπλέον ο Χ. Σταικούρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα δεν παραιτείται των αξιώσεών της. Οι συγκεκριμένες εκκρεμότητες εξακολουθούν να υφίστανται» και συμπλήρωσε πως «για πρώτη φορά το υπουργείο ξεκίνησε διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης ώστε να μπορούν να θεμελιωθούν οι όποιες ενέργειες σε στέρεες βάσεις… έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του σχετικού αρχειακού υλικού προκειμένου να ερευνηθεί αρμοδίως και να αξιοποιηθεί».

Για τον σκοπό αυτό σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό έχει συγκροτηθεί ομάδα εμπειρογνωμόνων
που επεξεργάζονται «17 δερματόδετους τόμους αρχείο με 2.800 σελίδες έκαστος» ενώ στις διαδικασίες εκτίμησης συμμετέχει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Στο συγκεκριμένο αρχείο καταγράφονται τα πλήρη στοιχεία των δικαιούχων (ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου κ.α.) καθώς και νομικά έγγραφα όπως αριθμοί εντολής πληρωμών και ποσά.

Επιπροσθέτως, ο Χ. Σταικούρας σημείωσε ότι «οι απαιτήσεις της χώρας μας από επανορθώσεις και αποζημιώσεις από την πρώην Ανατολική και την Δυτική Γερμανία χρονολογούνται από τον Α' και Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και πρόκειται:

- Για αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για ζημιες που προκλήθηκαν στην υποδομή της χώρας και γενικά στην δημόσια περιουσία

- Για επιστροφή του «κατοχικού δανείου»

- Για αξιώσεις Ελλήνων πολιτών για αποζημιώσεις λόγω ζημιών στην ιδιωτική τους περιουσία".