Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ο Πούτιν στρώνει χαλί... από λεφτά στα πόδια του Σαμαρά (με τη μεσολάβηση Καραμανλή)

Έρχεται... πακέτο 40 δισ. ευρώ από Ρωσία

Πληθαίνουν   οι αναφορές ότι ο Σαμαράς επιστρέφει από Ρωσία έχοντας στις αποσκευές του πρόταση του Πούτιν  για δάνειο 40 δις ευρώ με ευνοϊκό επιτόκιο.  Η Κύπρος  ήδη προχθές εκταμίευσε την δεύτερη δόση του δανείου από τη Μόσχα ενώ στην  Κυπριακή ΑΟΖ οι Ρώσοι έχουν αποτρέψει τα σχέδια των Τούρκων.  Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr  η πρόταση Πούτιν θα συνεκτιμηθεί  από τον Σαμαρά  με μία ανάλογη που ετοιμάζουν και οι Κινέζοι  τους οποίους προγραμματίζει να δει  το προσεχές εικοσαήμερο , αν δεν τον προλάβουν οι πολιτικές εξελίξεις. 

Το δάκρυ του Καραμανλή μπροστά στον ετοιμοθάνατο Χριστόδουλο

Η τελευταία συνάντηση στο Ψυχικό...

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

Η άριστη προσωπική σχέση του Μακαριστού Χριστόδουλου με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, είναι γνωστή σε όλους. Το περιοδικό CRASH του Γιώργου Τράγκα, φέρνει σήμερα στο φως αθέατες πλευρές της τελευταίας τους συνάντησης στο σπίτι του Ψυχικού. Οι δυο τους, όπως πάντα, μιλούσαν σε πολύ φιλικό κλίμα και για μια ευρεία γκάμα θεμάτων. Αυτή την φορά όμως, η συναισθηματική φόρτισή τους ήταν εμφανής. Η συγκίνηση έφθασε στο αποκορύφωμα, όταν η συζήτηση έφθασε στην οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού, με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να δίνει την ευλογία του για υγεία και προκοπή. Μάλιστα, χάρισε στον Καραμανλή κι ένα φυλαχτό για τα δίδυμα. Εκείνη την στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και... βούρκωσε. Έτσι, προσπάθησε να ελαφρύνει το κλίμα φέροντας την κουβέντα σε... ποδοσφαιρικά ζητήματα.

Ελλάδα – Ρωσία (πάλι) συμμαχία - μετά τη μεσολάβηση Καραμανλή

«Ελλάδα - Ρωσία (ξανά) συμμαχία». Αυτός ήταν ο στόχος της επίσκεψης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Μόσχα και στη συνάντηση που είχε χθες για 75 λεπτά στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, η «επανεκκίνηση» των σχέσεων των δύο χωρών επισφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο. Η δήλωση για τον «πολύτιμο φίλο» που έκανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, αλλά και η υποδοχή αρχηγού κράτους που έτυχε ο κ. Σαμαράς επιβεβαιώνουν ότι η περίοδος των «παγετώνων», εξαιτίας της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου, ανήκει στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του τόνισε: «Η συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν διεξοδική, σε όλα τα ζητήματα. Εξέθεσα στον κ. Πούτιν την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται σήμερα στην Ελλάδα, και τις προοπτικές που υπάρχουν. Εδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διάθεση να βοηθήσει τη χώρα μας. Μιλήσαμε ακόμα για τα προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις και εξετάσαμε τρόπους να ξεπεραστούν. Μείναμε σύμφωνοι να βρισκόμαστε σε επαφή. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όλους τους φίλους της. Και η Ρωσία μπορεί να αποδειχτεί ένας φίλος πολύτιμος».

Και η Μέρκελ δεν... διάβασε το Μνημόνιο!

Ναι μεν αλλά... Με μια διφορούμενη γλώσσα η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ βρίσκεται για πρώτη φορά με την πλάτη στον τοίχο, δυστυχώς «κατόπιν εορτής». Υπό τον ασφυκτικό κλοιό των πιέσεων που δέχεται πλέον και στο εσωτερικό της Γερμανίας, η Μέρκελ αφήνει για πρώτη φορά να εννοηθεί ότι η πολιτική της, η πολιτική του Μνημονίου και της σκληρής λιτότητας έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.